SHOP MIJN PRESET!

shop mijn preset

Shop mijn preset! YAY! Iets waar ik al hele lange tijd ontzettend veel vraag naar krijg, is welk filter ik gebruik op mijn foto’s op Instagram. Ik vertel dan altijd dat het geen filter is, maar mijn eigen preset die je kunt gebruiken in Lightroom. Nooit had ik het idee dat het een ‘ding’ was om dat te gaan verkopen, maar na vele vragen vond ik het een goed idee. Ik deed wel eerst wat research hoe dat nou eigenlijk werkt en wat er gemiddeld gevraagd word. Nou, er is niet bepaald een gemiddelde kan ik je vertellen.

shop mijn preset

Shop mijn preset

In de laatste anderhalf jaar heb ik vaak dezelfde bewerking gebruikt op mijn foto’s. Na een tijdje begonnen mensen dit door te hebben en toen kwam steeds vaker de vraag hoe ik foto’s bewerk. Het leek mij in eerste instantie nogal gek om te verkopen. Door een vragen ronde op Instagram kwam ik er achter dat het helemaal niet gek is en dat vele mensen dit wel zouden willen kopen. Er zit natuurlijk veel tijd in het maken van een preset en ik wilde dat alles klopte. Nu heb ik eindelijk een preset gemaakt wat ik écht heel mooi vind en wat werkt op de meeste foto’s.rebecca denise foto bewerken

Werkt dit dan op alle foto’s?

Inprincipe werkt het op alle foto’s, máár hier en daar kan het voorkomen dat je wel eens los iets moet aanpassen. Dit kan zijn dat je de belichting net een beetje omhoog of omlaag moet doen. Of de kleur oranje en blauw iets moet aanpassen. Als je bekend bent met lightroom, dan klinkt dit niet onbekend. Gelijk dan ook een waarschuwing. Deze presets werken alleen met lightroom! In de toekomst wil ik vaker een preset delen, omdat een preset vaak ook mee veranderd met het seizoen. Toch gebruik ik deze al een hele lange tijd en kun je er gegarandeerd een hele hoop foto’s mee bewerken.

Hoe werkt het & wat krijg ik?

Deze preset werkt nogmaals alleen met lightroom (ook de gratis versie) en is heel makkelijk te downloaden. Na aanschaf krijg je een mailtje met daarin de download link. Wanneer je de bestandjes hebt gedownload werkt het als volgt:

Lightroom op de mobiel:  Open het .DNG bestand in Lightroom. Ga naar de foto die dat bestand bevatte en druk dan op de drie stipjes rechts boven. Kies voor de optie ‘instellingen kopieren’ en ga dan naar de foto die jij wilt bewerken. Ga bij die foto weer naar de stipjes en kies dan voor ‘instellingen plakken’ en voila! Daar is nu mijn preset op jouw foto. Hier is het moment dat je zelf nog wat kleine dingen kunt aanpassen zoals ik hierboven al had besproken.

Lightroom op de computer: Open het .DNG bestand in lightroom. Ga naar de foto die dat bestand bevatte en druk op instellingen. Kies voor de optie ‘instellingen kopieren’ en ga dan naar de foto die jij wilt bewerken. Daar plak je de instellingen en tada, mijn preset op jouw foto. Hier is het moment dat je zelf nog wat kleine dingen kunt aanpassen zoals ik hierboven al had besproken.

In deze preset zitten drie verschillende bewerkingen. Een bewerking die goed werkt voor echt zomerse foto’s, een bewerking voor bijvoorbeeld selfies en nog een bewerking die ik het meest gebruik op al mijn foto’s.

Tag mij @rebeccadvg vooral in je foto’s als je de preset hebt gebruikt, ik ben heel benieuwd!

Liefs,
Rebecca

 

Koop hier mijn preset

3 Reacties

  1. 4 augustus 2020 / 15:03

    Leuk dat je hem gaat verkopen! Ik zie alleen nergens in het artikel waar je hem kunt kopen haha 🙂

  2. 27 augustus 2020 / 23:16

    Oh ik kan ook zo genieten van filters op lightroom, zo makkelijk en het maakt een foto zoveel interessanter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video