Zelf chocolade paas eitjes maken

DIY Paas chocolade

Oeps! Door een foutje met het inplannen ben ik een dag te laat met dit artikel, maar omdat het vandaag ook nog Pasen is vond ik het best kunnen. Met Pasen is het bij ons thuis traditie om met zijn allen te ontbijten aan tafel. Dit is iets wat wij nooit doen, behalve met kerst en dus ook met Pasen. Omdat we de tafel altijd zo leuk mogelijk proberen te versieren leek het mij leuk om zelf chocolaatjes te maken, gewoon als extraatje.

Zelf chocolade paas eitjes maken

Bij de Xenos kocht ik ongeveer een maand geleden een hele leuke siliconen bakvorm in de vorm van paas eitjes. In de vorm is plek om acht eitjes te maken en daarbij heb je twee verschillende soorten printjes. Ik vond dit er zo ontzettend leuk uit zien, maar uit ervaring wist ik dat als je er cake in maakt, je niks meer terug vind van de vorm. De bakvorm bleef liggen en ineens kwam ik met het idee om er dan maar chocolade in te gieten, dat neemt tenslotte de vorm wél aan. Vanzelfsprekend leek het mij leuk om daar een DIY van te maken -eigenlijk omdat ik zin had om er foto’s van te maken-.

Pasen 2016 Xenos

Kort daarna bedacht ik me dat dit eigenlijk de moeite niet waard was om een DIY te noemen want dit zou je nog kunnen met twee linker handen. Het enige wat ik heb gedaan is chocolade gesmolten in de magnetron, het in de bakvorm gegoten, wat smarties er op gedaan en tot slot heb ik het in de koelkast gezet om hard te laten worden. Bij de witte variant heb ik op sommige eitjes nog wat bruine chocolade gegoten en bij de bruine eitjes heb ik gebruik gemaakt van tiramisu chocolade én er een beetje extra amaretto bij gedaan. Na ongeveer een uurtje in de koelkast te hebben gestaan waren de eitjes al hard en klaar om te eten!

Een net niet DIY; chocolade paas eitjes

Ondanks dat dit té makkelijk te maken is, wilde ik het toch met jullie delen omdat de eitjes er na afloop heel leuk uitzagen. Daarbij komt kijken dat de bruine tiramisu/amaretto eitjes echt onwijs lekker zijn! Makkelijk, snel & lekker. Dat is altijd goed, toch? Ik hoop dat jullie tot nu to een fijne Pasen gehad hebben en dat ook vandaag weer een leuke dag word. Lekker genieten en vooral veel eitjes eten!

Liefs,
Rebecca

31 Reacties

  1. 28 maart 2016 / 09:30

    Sommige mensen zijn nou eenmaal niet goed in DIY’s dus makkelijke DIY’s horen er ook gewoon bij zodat iedereen het kan maken! Ik vind het erg leuk bedacht en het ziet er schattig uit! Oh en je foto’s zijn erg mooi geworden!

    • Rebecca
      Auteur
      28 maart 2016 / 18:58

      Daarom! Ik laat zelfs het aller makkelijkst nog mislukken dus dit is ideaal, omdat het wel gelukt is hihi. Dankjewel!

  2. Dieuwertje
    28 maart 2016 / 10:01

    Ziet en klinkt super lekker ! Happy easter with your family !

  3. 28 maart 2016 / 10:17

    Aaaah wat een leuke foto’s <3 En ik krijg er spontaan honger van!

  4. 28 maart 2016 / 11:31

    Dit lijkt me inderdaad ook wel makkelijk, maar ik had er nog niet aan gedacht en het ziet er erg tof uit (en MEGA lekker)

  5. 28 maart 2016 / 12:06

    Oeeh dat klinkt wel erg lekker! Ziet er ook leuk uit! 😀

  6. 28 maart 2016 / 12:10

    Wat een leuk en origineel idee! Heel erg leuk!

  7. 28 maart 2016 / 14:49

    Dit klinkt zooo hemels, best zonde dat ik deze paasdag geen tijd meer heb ervoor!

    • Rebecca
      Auteur
      28 maart 2016 / 18:59

      Hihi nee, ik heb deze post iets te laat ingepland helaas.. Misschien leuk voor volgend jaar!

  8. 28 maart 2016 / 17:07

    Wat leuk! En ziet er inderdaad niet eens zo moeilijk uit! heb momenteel wel genoeg paaseieren liggen om een heel leger van chocolade te voorzien 🙂

    • Rebecca
      Auteur
      28 maart 2016 / 18:59

      Hahah ja dat is herkenbaar. Mijn moeder zei ook al ‘alsof we niet genoeg chocolade hebben’. Maar het was erg leuk om te maken en het komt vast wel een keertje op.

  9. 28 maart 2016 / 17:21

    Die bakvorm kocht ik vd week nog. Nu net 50% korting. Ik heb er cakejes in genaakt en ik had paashaas chocolaatjes hihi!

    • Rebecca
      Auteur
      28 maart 2016 / 19:00

      Oeh 50% korting is natuurlijk helemaal leuk!

  10. 29 maart 2016 / 08:30

    Ziet er super schattig en lekker uit Rebecca, jammie! Grappig dat dit eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om te maken. Zeker iets om te onthouden!

  11. 29 maart 2016 / 09:23

    Ohh wat ziet het er lekker uit! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo van chocola houd, maar hiervan ga ik ook watertanden;)

  12. 29 maart 2016 / 10:28

    Ah super leuk artikel! En helemaal niet erg dat het een dagje later dan je had gepland online stond. Denk dat dit soort DIY altijd leuk zijn om te maken 😉 Heb je fijne paasdagen gehad?

    En het is al vaker gezegd, maar toch.. Wat is je blog prachtig nu!

    Liefs,
    http://www.merelteunis.nl
    A personal lifestyle blog about the little things in life and with a touch of health, wanderlust & beauty.

  13. 29 maart 2016 / 11:10

    Ze zien er ontzettend leuk uit! Leuk om op deze manier zelf bonbons te maken 🙂

  14. 29 maart 2016 / 13:14

    Wauw dit is echt een leuk idee. Had ik het zelf eerder maar bedacht. Het eitje is echt leuk geworden. Ik onthoud het voor volgend jaar. Een beetje extra amaretto bij gedaan dat is een slim idee. 😉

    • Rebecca
      Auteur
      29 maart 2016 / 18:38

      Ja slim he hihi, dat was echt onwijs lekker!

  15. 29 maart 2016 / 15:29

    Wat een geweldig idee, echt super leuk! En natuurlijk ook heel erg lekker. Je hebt het mooi gemaakt 😀

  16. 29 maart 2016 / 20:57

    Wat leuk is dat, heerlijk als je dat zo zelf maakt.

  17. 29 maart 2016 / 23:42

    Hmmmm dat ziet er lekker uit. Krijg nou trek in de avond.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video