Gourmet coffee toppings | Voor een extra lekkere koffie

gourmet coffee toppings

Ik ben echt dol op koffie. Nee, wacht. Ik kan er beter van maken dat ik een lichte verslaving heb aan koffie. Al zo vaak heb ik mezelf voorgenomen om te minderen, want vijf bakjes per dag red ik makkelijk. Toch weet ik bijna zeker dat ik nooit zou kunnen minderen en stiekem wil ik dat ook helemaal niet. Door mijn nieuwe ontdekking word mijn koffie nog lekkerder!

coffee toppings xenos

➸ Gourmet Coffee toppings

Mijn favoriete koffie is van de Dolce Gusto, de cafe au lait variant. Hier aan hoef ik niks te doen en zou ik zelfs bijna zonde vinden om een topping aan toe te voegen. Doordat deze koffie aan de prijzige kant is, neem ik er daar maar één per dag van. De overige bakjes bestaan gewoon uit mijn geliefde senseo, maar eens in de zoveel tijd verveeld dat wel eens. In de Xenos werd ik gelijk aangetrokken tot deze leuke verpakking. Zodra ik ergens al koffie op zie is mijn aandacht getrokken. Vier kleine flesjes met ieder een eigen smaak om toe te voegen aan je koffie.

Koffie toppings

➸ What’s in it?

De smaken die er in zitten zijn kaneel, amaretto, pepermunt & vanille. Helaas vallen de flesjes wel tegen als ze eenmaal uit de grote verpakking komen. De flesjes zijn gewoon doorzichtig en hebben alleen een plasticje aan de bovenkant zitten waar de naam op staat. Nog een tegenvaller voor mij was dat er niet een zuinige dosering dop op zit. Het is gewoon een open gat waardoor je erg voorzichtig moet zijn met hoe veel je er in giet. Gelukkig is de substantie wel nét ietsje dikker waardoor je niet ineens de hele inhoud van je flesje in je koffie hebt.

koffie toppings xenos

➸ Hoe smaakt het?

De eerste die ik probeerde was de amaretto smaak, daar ben ik nou eenmaal gek op. Ik deed een klein scheutje bij mijn koffie maar al snel merkte ik dat het niet genoeg was. Na nog een beetje er bij te hebben gedaan, was de koffie perfect. Precies hoe ik mijn Italian coffee wil, maar dan geschikt voor overdag aangezien er geen alcohol inzit. Van de vanille en de kaneel variant heb je erg weinig nodig voor een goeie smaak. Ondanks dat ik kaneel normaal erg lekker vind, is dit wel mijn minst favoriete. Als ik niet had geweten dat het kaneel was had ik het ook nooit geraden. Pepermunt is de enige die ik nog niet heb geprobeerd, maar dat komt omdat ik daar binnenkort een receptje mee heb.

xenos coffee toppings 2016

De exacte prijs weet ik niet meer zo goed, sowieso is het niet meer dan tien euro. Wat mij betreft een echte aanrader als je dol bent op koffie en af en toe eens iets extra’s wilt toevoegen. Deze toppings zijn te koop bij Xenos en mede door de te schattige verpakking ook leuk om cadeau te geven.

Liefs,
Rebecca

25 Reacties

 1. 16 november 2016 / 08:07

  Wat een leuk cadeauidee!! Ik drink zelf geen koffie maar vind dit wel heel leuk om te geven.

 2. 16 november 2016 / 10:01

  Dit vind ik echt een heel leuk cadeau om te geven!

 3. 16 november 2016 / 11:19

  Yay fijn dat ze in de smaak vallen! Ik heb ze ook al ingepakt thuis liggen, cadeautje voor de ouders van mijn vriend haha.

  • Rebecca
   Auteur
   16 november 2016 / 20:20

   Goeie keuze! Is inderdaad onwijs leuk om cadeau te doen 🙂

 4. 16 november 2016 / 15:48

  Ik vind vooral Baileys in mijn koffie lekker, verder voeg ik er nooit iets aan toe. Op dat suikerklontje na dan 😀 Senseo koffie vind ik zo vies! Maar wij zijn dan ook verwend met een Jura machine met verse bonen.

  • Rebecca
   Auteur
   16 november 2016 / 20:20

   Baileys wint het wel ja, maar om dat nou elke dag in mijn koffie te doen… Hm ja, Senseo wint het écht niet bij verse bonen hihi

 5. 16 november 2016 / 18:40

  Ik hou ook echt van koffie! Ik ga hier snel naar kijken, ben nu zelf heel benieuwd haha.

 6. 16 november 2016 / 20:24

  Ik houd niet echt van koffie, maar misschien maakt dit het wel beter! Het ziet er in echt geval heel leuk uit (qua idee dan, het flesje is inderdaad niet om over naar huis te schrijven). x

 7. 16 november 2016 / 22:49

  Ben vooral benieuwd naar de vanille smaak 😀

 8. 16 november 2016 / 22:49

  Ben niet de allergrootste koffiefan maar wie weet maakt dit het voor mij lekkerder!

 9. 17 november 2016 / 07:59

  Wat heeft Xenos toch altijd een leuke spulletjes! Lijkt me lekker om eens te proberen. De flesjes zien er ook te cute uit!

 10. 17 november 2016 / 08:08

  Klinkt lekker! Vooral heel leuk om aan een koffieliefhebber cadeau te geven.

 11. 17 november 2016 / 09:15

  Wat een leuk idee! Ik heb ook echt een lichte verslaving, dus misschien moet ik dit eens gaan proberen!

 12. 17 november 2016 / 09:31

  Heel leuk idee voor de feestdagen! Ik ken genoeg mensen voor wie dit cadeau als geroepen zal komen, dus deze zet ik gelijk op het lijstje met cadeautjes die ik nog moet halen 🙂

 13. 17 november 2016 / 11:32

  Wat leuk! Ik ben alleen niet zo’n koffie fan, maar misschien met dit in mijn koffie vind ik het wel lekker!

 14. 17 november 2016 / 11:35

  Oh wat superleuk dit! Heel fijn cadeau met de feestdagen op komst haha 🙂

 15. 17 november 2016 / 18:53

  Ik ben deze al eens eerder tegengekomen bij de Xenos, maar nog nooit meegenomen. Het klinkt in ieder geval superlekker!

 16. 17 november 2016 / 19:44

  Wat leuk zeg! Perfect cadeau voor alle koffiegekken. 😉

 17. 21 november 2016 / 21:54

  Hihi wat lekker! Ik hou echt van koffie dus dit zou ook echt iets voor mij zijn;)

 18. 13 december 2016 / 23:01

  Ik was al een tijdje op zoek naar iets soortgelijk voor in de koffie. Nooit geweten dat je dat nu bij Xenos kon krijgen. Zalig. Moet ik dringend gaan halen dus. Hmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video