Hardlopen met je hond, is leuk joh!

Hardlopen met je hond, is leuk joh!

Hardlopen. Ik vind het echt verschrikkelijk. Maar toch wil ik het weer oppakken. Alleen heb ik een probleem. Ik wil niet alleen, want dan heb ik het idee dat iedereen naar me kijkt. Maar ik wil ook niet samen met iemand, want dan heb ik het gevoel dat ik me moet aanpassen aan iemand anders ren gedrag en tempo. Dus kwam ik met een grandioos idee!

Hardlopen met een welsh corgi

Hardlopen met je hond, is leuk joh!

”Niiiiiina”, riep ik vol enthousiasme. Vanaf de tuin kwam die kleine opdonder aangerend alsof ze me zojuist vier weken niet had gezien. Het blijft toch leuk thuis komen hoor na een dagje werken. Snel deed ik haar halsband om voor ons dagelijkse rondje. Om haar enthousiasme kwijt te kunnen gaan we meestal één rondje lopen -om haar behoefte te kunnen doen- en dan een soort van half rondje rennen. Ineens had ik het.. Nina word mijn renpartner! Toen ik vroeg of het haar leuk leek kreeg ik een dikke knipoog en zag dit dus als een JA! We gingen naar huis en ik deed snel een andere broek aan en mijn renschoenen. Eenmaal beneden riep ik haar weer en ze snapte er niet veel van. Ik ben toch net geweest? zag je haar denken. Uiteraard stribbelt ze niet tegen en ging ze gewoon weer mee. Oké, richting het fietspad. Tot zo ver ging het goed. Ik begon met snel wandelen en toen ik eenmaal de moed bij elkaar had geraapt zette ik het op hardlopen. Nina vond het geweldig. De focus was er en we voelde elkaar erg goed aan.

Helaas duurde het niet heel lang..

VOGEL!!! Waaah, aangezien we al aan het rennen waren had ze keiharde snelheid. Omdat ik het niet zag aankomen trok ze zo wat mijn arm uit de kom. !@#$% NINA! Oké, terug naar de focus. Lalala dit gaat lekker. POESSS! Nina schiet het fietspad over, touw voor mijn benen en hop daar ging ik. Nog net niet helemaal onderuit. Opzich ging het nog wel en dacht, ik probeer het nog één keer. Ik was nog geen 10 seconde aan het rennen en er vloog een vlieg in mijn oog. Dit, na 34 keer te stoppen omdat mevrouw iets rook was de druppel. Met mijn arm half uit de kom en een te pijnlijk been strompelde ik met een vrolijke Nina terug naar huis. Eenmaal thuis plofte ik op de bank en trapte mijn schoenen uit. Nina pakte één van mijn schoenen en liep er trots mee naar de keuken. Voor mij nooit meer. Als het aan haar ligt, gaan we nu gewoon nog een keer!

Liefs,
Rebecca

27 Reacties

 1. 14 juni 2015 / 05:48

  Haha leuk geschreven, ik zie het al voor me! Ik ging vroeger een keer fietsen met mijn hond aan de lijn en hij rende echt overal achteraan, ik hoefde gewoon niet meer te trappen haha. Het was de eerste en laatste keer, veel te gevaarlijk!
  Liefs, Iris

 2. 14 juni 2015 / 07:08

  Haha erg leuk verhaaltje dit. Ik ben ook niet zo een fan van hardlopen! Ik heb dan altijd na 2 minuten het gevoel alsof ik al 20 minuten bezig ben! Verschrikkelijk. Daarom doe ik het ook niet. Misschien moet ik een keer mijn kat meenemen. Kijken hoe dat werkt haha! Nee grapje.

  Liefs, Brittany

 3. 14 juni 2015 / 07:21

  Haha wat een geweldig verhaal.. Eerst toen ik het las dacht ik echt een goed idee.. Maar honden worden inderdaad snel afgeleid!
  Liefs Nathalie

 4. 14 juni 2015 / 09:23

  Wat jammer!

  Wij gaan 3 keer in de week 5 km gaan lopen met onze hond. Ze doet dit heel graag. Misschien komt dit doordat het een ander ras is?
  Wij hebben een speciale leiband die rond je middel kan, dit loopt veel gemakkelijker dan in je hand.

  Liefs, Bouke

 5. 14 juni 2015 / 09:24

  Wat jammer!

  Wij gaan 3 keer in de week 5 km gaan lopen met onze hond. Ze doet dit heel graag. Misschien komt dit doordat het een ander ras is?
  Wij hebben een speciale leiband die rond je middel kan, dit loopt veel gemakkelijker dan in je hand.

  Liefs, Bouke

 6. 14 juni 2015 / 09:47

  Hahaha, wat heerlijk geschreven! Mijn hondje is inmiddels alweer bijna 17 jaar oud, blind, doof en dement (verder gaat alles nog príma hoor, haha). Maar vroeger rende ik ook hele stukken samen met haar, heel herkenbaar dus dit stukje. En wat een práchtig hondje is Nina trouwens!

 7. 14 juni 2015 / 10:39

  Misschien een idee om ergens te gaan rennen waar ze niet aangelijnd hoeft? Of is dat al helemaal niet te doen?

 8. 14 juni 2015 / 13:42

  Wat leuk geschreven! Het lijkt mij best wel leuk om met een hond te lopen, alleen lopen niet hardlopen (want ik ben er ook niet zo van).

 9. 14 juni 2015 / 14:50

  Hahaha, ik wil dat wel een keer zien, jullie samen rennen!

 10. 14 juni 2015 / 15:18

  Hahah zo herkenbaar! Ik doe het af en toe ook met zoe maar dan wel op een stukje waar ze niet aan de lijn hoeft. Ik neem dan wel een bal mee zodat ze goed met me mee rent anders stopt ze heel de tijd tussendoor als ze iets ruikt. Ze is onderhand een kei geworden in het gooien van die bal precies voor mijn voeten zodat ik er (vaak genoeg) over struikel haha. Het is inderdaad niet de perfecte combi maar het is wel gezelliger dan alleen 😉

 11. 14 juni 2015 / 17:00

  Haha, leuk geschreven! Jammer dat het voor jou geen succes was. Nina is trouwens een hele mooie hond, wat voor ras is ze?

 12. 14 juni 2015 / 18:34

  hahaha wat een leuk verhaal.
  Ja honden zijn altijd blij als ze naar buiten kunnen.
  Lijkt mij wel een grappig zicht. Alleen zou ik zelf eerder een vriendin uitnodigen.

 13. 14 juni 2015 / 19:39

  Haha wat heerlijk geschreven! Dit had ik graag eens gezien. Ik zou ook met m'n hond willen hardlopen maar die slaapt liever de hele dag!

 14. 14 juni 2015 / 20:22

  Hahahaha wat een heerlijk bericht hahah lach me een scheur in me buik haha! Volgens mij had ik dubbel gelegen als ik als voorbijganger je had gespot hahahah!!!

 15. 15 juni 2015 / 07:56

  Haha! Ik had je wel willen zien.
  Ik had vroeger trouwens een vriendinnetje die liet zich door de hond naar school brengen…
  Zij op rolschaatsen en die hond trok haar en liep dan zelf weer terug.

 16. 16 juni 2015 / 11:35

  Haha leuk verhaal! In ieder geval heb je zo wel een goede interval training kunnen doen doordat je hele tijd moest stoppen en weer doorgaan!

 17. 16 juni 2015 / 20:21

  Hahaha wat een leuk artikel! Ik heb ook niks met hardlopen…

 18. 18 juni 2015 / 09:15

  Leuk geschreven maar ik ga echt niet hardlopen ook iet als ik een hond zou hebben maar dan zou ik wel meer bewegen omdat je de hond moet uitlaten..

 19. 18 juni 2015 / 19:17

  whahaha ♥ geweldig.! dat zou met onze hond ook geen beginnen aan zijn, die moet ook overal snuffelen xx

 20. 19 juni 2015 / 18:14

  Hahaha Rebecca, wat ben je toch een geweldig mens! Ik heb ook een hekel aan hardlopen, om precies die redenen. Heb ook nog geen oplossing, maar met de hond gaan lopen moet ik niet doen hoor ik wel haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video