Ik kan het soms toch niet allemaal zelf

Mijn tassen nemen na de boodschappen? Nee joh! Mijn koffers overnemen na een lange vlucht? Waarom, er zitten toch wielen onder.. Ik zou bij wijze van mijzelf nog bevallend naar het ziekenhuis rijden. Ik kan het toch allemaal wel zelf?


Yep, zo ben ik. Eerst kijken wat ik zelf kan, voordat ik om hulp vraag. Maar wanneer vraag je nou eens om hulp? Is het een moment van zwakte of is het soms echt nodig om niet alles zelf maar te willen doen? Voor de mensen die mij al langer volgen weten dat ik mijn blog ben begonnen om mijn gedachtes soms eens van me af te schrijven, omdat ik gewoon overloop van hersenspinsels en ik daar vaak ontzettend moe van word. Want geloof mij, niemand zit te wachten op mijn losse fladders die ik soms allemaal in mijn gedachte heb.

Toen ik mijn blog begon kon je het best een donkere periode van mijn leven noemen, en nog vroeg ik niemand om hulp. Terwijl het zo makkelijk had geweest om het van de daken te schreeuwen zodat het de wereld eens uit was. ”Joehoe mensen, zien jullie niet hoe slecht het met mij gaat?” Nee, zoiets zeg je niet.. Langzaam aan krabbelde ik weer omhoog en daar was ik weer. Vrolijk en weer zin hebbend in leuke dingen doen met vriendinnen. Zie je wel, ik had dit zelf gedaan en niemand hoefde mijn verhaal te weten van wat er ooit met mij aan de hand is geweest. Toch sloop het gevoel weer terug en heb het nog lang willen en weten te onderdrukken maar op één of andere manier is er niets wat je er aan kunt doen. Het beste wat je kan doen is je rust nemen en aan jezelf denken, maar als je dat zelf niet doet, moet je lichaam het voor je doen. Al weken was ik misselijk en had ontzettende pijn. Naar de dokter ho maar, want ik moest werken dus dat ging niet. Tot dat de pijn zo heftig werd dat ik wel moest, ik hield het niet meer. Daar kreeg ik te horen dat ik een flinke ontsteking heb in mijn maag en nu écht rustig aan moet doen voordat het echt serieuze schade gaat aanrichten in mijn lichaam.

Dat ik me nu weer ergens het zelfde voel als toen, wilt niet zeggen dat het gelijk slecht met mij gaat. Maar als ik één ding heb geleerd is dat het oké is om hulp te vragen en om over dingen te praten. Echte vrienden zullen me vast begrijpen als ik eens wat minder van me laat horen, ook dat heeft weer tijd nodig. Net als toen, kom ik er ook nu weer boven op. Wat ik hier ook een beetje mee wil zeggen, is dat het zowel op mijn instagram pagina als blog iets stiller zal zijn de komende tijd omdat ik ook daar op het moment niet heel veel energie voor heb en ik wil graag de artikels wel interessant genoeg houden en dingen niet afraffelen.

Al met al wil ik jou, als je dit leest, ontzettend bedanken voor de blog bezoekjes en eventuele reacties die je achterlaat. Het doet mij goed en zie dit ook als een vorm van hulp. Ondanks dat je het zelf waarschijnlijk niet eens door hebt, doe jij mij goed! Dankjewel!

Heel veel liefs en zeurende groetjes,
Rebecca

40 Reacties

 1. 26 september 2015 / 04:55

  Beterschap met je maag! En het is helemaal niet erg als je wat minder aanwezig bent, ik denk dat het heel belangrijk is dat je nu juist je rust goed pakt.

 2. 26 september 2015 / 05:32

  Jeetje. heftig zeg. Heb je een maagzweer of zo iets? Heel veel beterschap, denk aan jezelf en hopelijk knap je dan snel weer op!

  • 28 september 2015 / 13:20

   Dankjewel! Nee het is voor nu een flinke ontsteking, maar als ik niet heel rustig aan doe dan word het wel een zweer en dan ben ik niet heel blij denk ik..

 3. 26 september 2015 / 05:44

  Wat naar om te horen, maar je lichaam zegt het niet voor niets. Neem de rust en je komt er zeker uit. Samen of alleen het lukt je wel, daar ben je een sterke vrouw voor. Rust uit en we blijven fan van de blog !!

 4. 26 september 2015 / 06:24

  Rust nemen en er echt voor jezelf zijn! Ik snap hoe moeilijk dat is! Beterschap lieverd! Ik kijk uit naar je nieuwe artikelen! En het is inderdaad oké om hulp te vragen! Daar zijn vrienden en familie voor! Je hoeft het NOOIT alleen te doen! <3 <3 <3

  • 28 september 2015 / 13:23

   Daar heb je helemaal gelijk in, al voelt het soms alsof je er alleen voor staat. Het is belangrijk te weten dat het inderdaad niet zo is. Bedankt voor je lieve reactie <3

 5. 26 september 2015 / 06:48

  Knap, dat je dit online deelt, dat vind ik juist krachtig 🙂 Ik heb ooit eens van iemand te horen gekregen dat sterk zijn ook betekent goed voor jezelf zorgen, en soms dus ook hulp vragen. Take care!

  • 28 september 2015 / 13:23

   Daar heb je helemaal gelijk in, mooi gezegd!

 6. 26 september 2015 / 07:02

  Sterk zijn is een teken van zwakte heeft ooit iemand eens gezegt, daar moest ik even over nadenken maar het klopt!! Durf te vragen, ze vragen het jou ook als het moet! Weet dat ik er altijd voor je ben en dat je over alles met mij kan/mag praten!

 7. 26 september 2015 / 07:33

  Wat rot om te lezen dat het niet zo goed met je gaat. Wel fijn dat je dit nu herkent en hiermee aan de slag kan. Goed dat je dit deelt, respect! Pak maar even lekker je rust en we zien de artikelen wel weer verschijnen. Rustig aan, liefs x

 8. 26 september 2015 / 08:00

  Jeetje, naar om te horen dat het niet zo goed met je gaat. Wel ontzettend knap van je dat je dit deelt. Doe lekker rustig aan, want je lichaam is heel erg belangrijk. X

 9. Dewi
  26 september 2015 / 08:04

  Je zult het waarschijnlijk al 100 keer gehoord hebben, maar je hebt maar 1 lichaam. Ik vind het zo erg om te lezen dat je niet naar de dokter ging omdat je moet werken. Hallooo!? Dat is niet normaal! Je werk is ook niet alles maar je lichaam en gezondheid wel. Nu zit je verplicht thuis en hoop dat je er je rust in vind en snel de oude word. Echt rustig aan gaan doen!! Ik blijf je blog toch wel bezoeken

  • 28 september 2015 / 13:24

   Ik weet het, het is ontzettend eigenwijs maar voor mijn collega's wilde ik het ze niet aan doen om thuis toe te geven aan mijn pijn. Dat is lastig. Achteraf heeft mijn lichaam het voor me gedaan en moet ik nu verplicht rusten. Ik denk dat het wel nodig was ..

 10. 26 september 2015 / 08:29

  Jeetje! Heftig mop. Luister goed naar je lichaam. Ik ben zelf ook precies zoals jou. Independent woman maar nu moet je echt even naar jezelf luisteren en naar andere mensen om je heen. Zorg goed voor je jezelf! <3

 11. 26 september 2015 / 08:55

  Jeetje, sterkte met je maag! Zorg goed voor jezelf, dat is het alle belangrijkste..

 12. 26 september 2015 / 11:51

  Het is ook altijd lastig om hulp te vragen en om dingen uit handen te geven! Gelukkig heb je wel je plekje gevonden door je blog te beginnen 🙂 xx

 13. 26 september 2015 / 12:05

  Oei, wat vervelend die ontsteking. Weet je ook wat de oorzaak is? Hopelijk gaat het snel beter. Ik stap meestal ook niet snel naar iemand voor hulp, dat herken ik wel. Daarom juist goed dat je dit deelt! Neem wat rust en je komt er weer bovenop. x

  • 28 september 2015 / 13:25

   Oorzaak is zeer waarschijnlijk stress geweest.. Het is lastig te zeggen maar aangezien de situatie op het werk en dergelijke, is het niet vreemd als dat inderdaad echt zo is.

 14. 26 september 2015 / 13:46

  Jeetje, wat heftig, heel veel beterschap<3 knap dat je dit deelt<3

 15. 26 september 2015 / 15:10

  Wat knap dat je dit toch deelt. Ik vind het ook moeilijk om hulp te vragen maar soms moet je echt weleens… Ik wens je veel sterkte en beterschap. Zorg goed voor jezelf!

 16. 26 september 2015 / 17:50

  Lieve schat, hulp vragen is moeilijk maar soms iets wat je wel echt helpt en ik vind het zo knap van je dat je dit nu kunt schrijven en delen. Als ik iemand deze stomme zooi in de maag niet gun ben jij het, jij die altijd voor iedereen klaar staat, zo hard werkt en zichzelf eigenlijk wegcijfert voor andere krijgt dit als dank. Zo oneerlijk. Lieve schat, rust heel erg goed uit, neem je tijd en als je behoefte hebt aan ziekenbezoek of iets, call me! <3 Dikke kus, je bent geweldig!

  • 28 september 2015 / 13:26

   Ontzettend lief Renee <3
   Met de rust zit het nu al een stuk beter, dus soon ben ik weer de oude en kunnen we weer lekker filmen!

 17. Anoniem
  26 september 2015 / 22:10

  He wat vervelend! Doe rustig aan. Uk lees je blog met veel plezier maar laat nooit een reactie achter. ..
  Het is moeilijk om hulp te vragen maar wel belangrijk! Hoop dat het snel beter gaat met je!
  Groetjes Sabrina

 18. 27 september 2015 / 07:35

  Ik herken mezelf hier deels ook in. Ik zal ook niet snel achter hulp vragen als dat nodig is. Hopelijk gaat het weer snel goed met je!!

  • 28 september 2015 / 13:26

   Als je het maar wel op tijd doet!
   Dankjewel 🙂

 19. 27 september 2015 / 13:06

  Ah, wat ontzettend stom zo'n ontsteking! Beterschap meid! Ik herken me wel in je verhaal, ik zal ook niet zo rap om hulp vragen. Eerst zien of ik het zelf kan, daarna misschien hulp vragen.Maar ik denk dat we beiden wel een les kunnen trekken uit je verhaal, hulp vragen is oke! Ik ga het alvast onthouden! (:

 20. 27 september 2015 / 13:58

  Wat rot om te lezen! Ik herken mezelf hier ook wel in. Ik vraag ook niet zo snel om hulp.. Hopelijk gaat het snel weer wat beter met je maag! Nu moet je echt even wat rustiger aan doen.

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 21. 27 september 2015 / 21:10

  Beterschap en luister vooral naar je lichaam, wees er zuinig op.

 22. 27 september 2015 / 21:19

  Wat vervelend zeg! Ik vraag ook niet zomaar iemand om hulp, maar word er wel steeds beter in. Beterschap!

 23. 28 september 2015 / 12:39

  Heel herkenbaar hoor, ik vraag ook nooit hulp en had nu ook zo'n slechte periode deze zomer maar tegen niemand wat gezegd. Het is best zwaar om dat allemaal alleen te doorstaan maar zoals je zegt het is oké om hulp te vragen

 24. 28 september 2015 / 15:08

  He wat vervelend dit om te horen meid! Maar kop op ☺ al deze lieve berichtjes zullen je wel goed doen hoop ik ☺ we zijn er voor je en zullen aan je denken ? sterkte meid en keep in mind… Every day may not be good.. but there is something good in every day

 25. 28 september 2015 / 18:01

  Oh no, vervelend zeg! Doe je rustig aan meid? We kunnen je blogjes echt niet missen hoor!

 26. 28 september 2015 / 19:23

  Oh wauw! Wat een verhaal! Heftig en helaas herkenbaar! Maar zoals je zelf al zegt..Hulp vragen is geen teken van zwakte..Het is een teken van moed. Het is niet fout om iemand hulp te vragen. Ik hoop dat je nu wat meer aan jezelf denkt. En als je ergens echt mee zit, zijn wij als jou lezers altijd nog degene die je misschien ook kunnen helpen. Doe voorzichtig aan meid! Je hebt maar een lichaam! <3

 27. 28 september 2015 / 20:18

  Respect dat je dit deelt en ook heel goed van je, delen is helen! Het kan niet altijd goed gaan en soms voel je je minder sterk maar dat maakt je niet zwakker en het is helemaal niet erg om eens om hulp te vragen. Ik hoop dat je snel weer lekker in je velletje zit! Liefs,

 28. 29 september 2015 / 15:18

  De eerste stap heb je al gezet door het toe te geven dat je het moeilijk vind om hulp te vragen. Ik denk dat je daar al een heel stuk mee voorruit bent gekomen. Veel sterkte en liefs!

 29. 29 september 2015 / 17:39

  Knap hoe je dit zo hebt opgeschreven! Familie en vrienden heb je hiervoor toch. Je hoeft niet altijd alles alleen te doen! Natuurlijk wel veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar dan kan het allemaal wat makkelijk worden (: veel sterkte met je maag! Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video