Hema soft matt lipbalm 02 & 10

Hema soft matt lipbalm 02 & 10De Hema soft matt lipbalm stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ondanks dat ik waarschijnlijk genoeg lip producten heb, kon ik het toch niet laten om twee nieuwe items aan te schaffen. Deze lip producten kwam ik al meerdere keren online tegen en nu werd het toch echt eens tijd om zelf te proberen. Ik heb ongeveer een half uur naar het schap met alle kleurtjes staan kijken maar uiteindelijk was mijn keuze gemaakt.

Hema lipbalm soft matt review

Nog meer roze…

De kleurtjes die ik uiteindelijk mee nam -na echt heel lang twijfelen- waren nummer 02 en nummer 10. Ik vind het altijd erg balen wanneer producten geen leuke namen hebben, maar dat is een luxe probleem natuurlijk. Hoeveel kleurtjes er precies zijn weet ik niet, maar de keuze is best ruim. De meeste neigen toch naar roze / nude en laat ik nou net daar ontzettend veel van houden. Ook met de lente die er hopelijk snel aan komt, is het leuk om weer een fris kleurtje toe te kunnen voegen aan mijn stash.

Hema lipbalm review

Hema soft matt lipbalm 02 & 10

De lipbalm komt in een hele mooie matte zwarte huls. De dop en het draai dingetje aan de onderkant beschrijven de kleur die er in de huls zit. Overduidelijk is te zien dat deze lipbalm matt is, aangezien het meerdere malen herhaald word. Persoonlijk ben ik niet mega fan van matte, maar de kleurtjes spraken me iets teveel aan om het niet eens te proberen. De vorm van de lipbalm is rond maar toch puntig wat enorm fijn aanbrengt. Door middel om de onderkant te draaien, komt de balm omhoog en komt er nog meer product omhoog.

Hema lipbalm 02 review

hema lipbalm 02 review

Hema soft matt lipbalm 02

Nu eens geen swatches eerst op de hand. Want daar kwamen de kleuren niet echt overeen dan wanneer ik de lipbalm op mijn lippen had. Aangezien dat is waar het om draait laat ik die natuurlijk wel zien. Hierboven zie je de kleur 02. Een lichte roze/rode kleur. Op de foto lijkt deze iets roder dan dat het kleurtje in het echt is. De balm brengt heerlijk aan en eigenlijk merk ik vrij weinig van het matte effect. Zoals je op de bovenste foto ziet, zit er gewoon nog een klein glansje aan. Stiekem had ik deze iets subtieler verwacht, maar alsnog vind ik het een mooi kleurtje en is deze prima te doen op een doordeweekse dag. Pas na ongeveer 3 uurtjes merkte ik dat het kleurtje een beetje vervaagde.

Hema lipbalm 10 review

Hema lipbalm 10 review

Hema soft matt lipbalm 10

Wow! Wat een pigment! En eerlijk? Ik vind bij zo een donkere kleur het aanbrengen toch wel erg lastig. Dan pas merk ik dat de balm best dik is, en je hoekjes erg lastig aan te brengen zijn. Al met al vind ik dat het nog best oké is gelukt. Bij deze balm blijf ik wel nog steeds een glansje zien, maar deze is wel meer matte dan de roze kleur. Ook voelt deze iets droger aan op de lippen wat je dus al snel hebt met een matte lipstick, of balm in dit geval. Ondanks dat ik de kleur heel gaaf vind, vind ik deze mij niet echt goed doen. Ik ben natuurlijk al erg wit, maar met zo een heftige kleur is het al gauw iets teveel van het goede. Deze gaat in de la en komt er vast weer een keertje uit met een avondje uit. Na een bakje koffie en een paar crackers zat deze lipbalm nog steeds erg goed, een kippenpoot sessie met het avond eten haalde deze jammer genoeg niet -maar dat is niet gek-.

Hema lipbalm review 02 10

Beide lipbalm’s voelen erg fijn aan op de lippen en brengen makkelijk aan. De donkere kleur (10) voelt iets matter aan en geeft ook iets meer een matte effect. Bij de lichte kleur (02) vind ik dat ze het woordje matt wel weg mogen laten, want ik zie dat niet. Toch ben ik erg blij met het kleurtje en vind ik beide lipbalm’s waar geven voor het geld. Je betaald voor de Hema soft matt lipbalm €3,50 per stuk. Voor een lipbalm die zo fijn aan voelt én zeker een paar uur blijft zitten, is dit een heel goeie aankoop geweest. Heb jij er al een paar?

Liefs,
Rebecca

47 Reacties

  1. 24 februari 2016 / 06:19

    Ik hou van lippenbalsems van de Hema. Ik heb nummer 02 ook, nummer 10 vind ik je mooi staan ook!

  2. 24 februari 2016 / 06:41

    jammer dat je bij de lichte kleur het matte niet zo goed ziet. Ik vind die kleur echt het mooiste.

    • 24 februari 2016 / 18:35

      Ergens vind ik het juist wel fijn dat de kleur niet matte is, maakt m nog mooier hihi.
      Maar helaas doet ‘ie daardoor niet wat de balm beloofd.

  3. 24 februari 2016 / 08:59

    Mooie kleurtjes maar zoals je zelf al zegt zou ik het ook lastig vinden met aanbrengen haha.

  4. Jessica
    24 februari 2016 / 10:49

    Ik vind die #10 juist erg leuk bij je staat ! Die andere natuurlijk ook hoor haha. Leuke lipbalmpjes voor een leuke prijs.

    • 24 februari 2016 / 18:35

      Wel? Ik vind het erg lastig, maar misschien is het vooral heel erg wennen.
      Dankjewel 🙂

  5. 24 februari 2016 / 12:06

    Oeh die donkere balm is verrassend mooi! En ik vind donkere kleuren ook altijd moeilijk aanbrengen, wat voor product t dan ook is. Xx

    • 24 februari 2016 / 18:36

      Hihi oooh dan ben ik niet de enige die dat lastig vind!
      Je ziet dan ook echt álles natuurlijk

  6. 24 februari 2016 / 12:10

    Ik heb er maar een maar ik zou er best meer willen! Mooie kleurtjes heb je uitgekozen 🙂

  7. 24 februari 2016 / 14:47

    Ze zijn erg mooi, de lichte staat je heel mooi! Fijn dat ze goed smeren en fijn aanvoelen.

  8. 24 februari 2016 / 14:56

    Mooie kleuren heb je gekozen, ik heb er ook een paar, ze zijn echt fijn voor die prijs 🙂

  9. 24 februari 2016 / 15:36

    Ik heb er ook eentje en ben er op zich wel heel blij mee 🙂 beetje bijwerken maakt me niet zo uit..

  10. 24 februari 2016 / 15:50

    Beide kleuren zijn echt super mooi! Ik ben van plan om wat meer producten van hema te gaan proberen, hoor er echt zoveel goede verhalen over.

    • 24 februari 2016 / 18:36

      Zeker een aanrader. De lakjes van hema vind ik ook heel erg fijn.
      Lipsticks kende ik al en werken erg goed maar daar mogen deze nu ook bij toegevoegd worden.

  11. 24 februari 2016 / 16:39

    Wat een mooie kleurtjes! Ik vind de lichte ook het leukste bij jou!

  12. 24 februari 2016 / 19:08

    Wauw, die eerste staat je super mooi! Wel jammer idd dat hij niet echt mat is. Als hij aangeeft mat te zijn dan verwacht je dat ook natuurlijk. Maar ze klinken wel heel fijn 🙂

  13. 24 februari 2016 / 19:18

    Ze zijn sterker gekleurd dan ik had verwacht! Ik vind ze wel heel mooi staan 😀

  14. 24 februari 2016 / 19:20

    Prachtige kleurtjes! Ik heb ze vaak voorbij zien komen en ik twijfel ook elke keer om ze toch maar te kopen. Maar ik heb al zoveel! haha -x-

  15. 24 februari 2016 / 19:49

    Wat is 02 mooi! Je kunt ze trouwens allebei erg goed hebben. Ik heb al vaak goede reviews gelezen over de Hema lipbalms, wil er ook altijd graag nog eentje!

    • 25 februari 2016 / 12:31

      Zeker eens ééntje proberen dan! Dit zijn nu mijn eerste twee, maar wil er zeker weten meer hihi

  16. 24 februari 2016 / 20:34

    Deze wil ik echt heel graag nog eens proberen! Al heel lang, maar ik moet er toch echt eentje aan gaan schaffen.

  17. 24 februari 2016 / 20:48

    Heel mooi :), 02 staat je echt prachtig :).
    Xoxo, leoniae

  18. 24 februari 2016 / 21:15

    Ik heb er ook één en vind ze ook fijn, beide kleuren staan je prachtig 🙂
    X

  19. 24 februari 2016 / 21:24

    Wat zijn dit toch mooie producten. Op de één of andere manier vergeet ik altijd dat de hema zulke prachtige producten heeft waardoor ik er bijna nooit iets van make-up koop. Best jammer eigenlijk, want deze twee producten zijn echt heel erg mooi. Ze staan je ook heel erg mooi!

    • 25 februari 2016 / 12:30

      Dat herken ik inderdaad wel een beetje. Ik sla al heel snel het schap (en eigenlijk de hele winkel) over terwijl ze zulke leuke en dus ook goeie spullen hebben!

  20. 24 februari 2016 / 21:45

    Het zijn twee mooie kleuren, ik vind dat je de donkere ook goed kunt hebben!

  21. 24 februari 2016 / 22:18

    Allebei staan ze je heel mooi! Je hebt trouwens de perfecte lippen voor lipstick haha.

  22. 25 februari 2016 / 08:20

    Staat je allebei heel goed Rebecca! De donkere kleur vind ik echt heel mooi.

  23. 25 februari 2016 / 08:57

    Ik heb ze zelf ook, maar was ze eerlijk gezegd helemaal vergeten.. oeps. Ze staan je beide erg mooi 🙂

  24. 25 februari 2016 / 11:29

    Ik was er niet zo enthousiast over, komt misschien omdat ik zo onhandig ben ofzo haha! Bij mij zat de felrode kleur na het dragen echt overal namelijk, zelfs op de muur, wtf…

    • 25 februari 2016 / 12:29

      Haha oh ik had het wel een beetje op mijn been! Maar de muur?
      Het is inderdaad een klein beetje lastig aanbrengen, maar ik vind het de moeite wel waard

  25. 25 februari 2016 / 15:06

    Vooral #10 vind ik je prachtig staan ♥ Kun je goed hebben een donkere kleur xx Liefs

  26. 25 februari 2016 / 16:15

    Ook al is nummer 2 niet zo matte, ik vind hem wel heel mooi zeg!

  27. 25 februari 2016 / 20:17

    Oh mooie kleurtjes. Vooral dat licht roos vind ik geweldig.

  28. 25 februari 2016 / 21:47

    Ik heb nummer 01 en 02! Ik vind ze echt heel fijn!

  29. 25 februari 2016 / 22:10

    Ahh ik ben echt fan vann deze matte lipbalm! De kleurtjes staan je erg mooi!

  30. 26 februari 2016 / 00:03

    Zelf heb ik er ook eentje en vind hem erg fijn! Ruikt ook heerlijk haha! Beide kleuren staan je goed 🙂

  31. 26 februari 2016 / 06:54

    Ik heb zelf nummer 8 en 9 denk ik en ben er ook enorm blij mee. Nummer 10 was mij iets te zwaar maar je kan hem echt goed hebben! Nummer 2 vind ik iets minder mooi maar dat komt omdat rood toch mijn voorkeur heeft 🙂

  32. 26 februari 2016 / 11:39

    Ik heb allebei de kleurtjes ook en nog een paar. Ik vind ze super fijn en heel erg betaalbaar! Dit jaar brengt HEMA nog een paar kleurtjes uit van deze lijn.

    -x- Sabrina

  33. Vera
    28 februari 2016 / 09:31

    Ze zijn fijn hè! Ik heb ze zelf ook! ☺️ Ze staan je super! Ik zag net je winactie voor een Mac lipstick naar keuze. ? Ik wil graag winnen hihi! Ik heb ‘m gedeeld op insta! ☺️ Ik vind je blogs echt leuk!!

  34. 29 februari 2016 / 20:53

    Wauw, wat is die donkere kleur goed gepigmenteerd! Echt een mooie review. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *