Ik ga het eindelijk een keer doen! Mijn eerste sapkuur.

Ik ga het eindelijk een keer doen | De Uzuma sapkuur!Iedereen heeft vast wel van die dingen op zijn of haar bucketlist staan, die je op de één of andere manier nooit uitvoert. Ondanks dat bepaalde dingen zo makkelijk zijn. Bij mij staan er meerdere dingen op en één daarvan is een sapkuur volgen. Het is zo makkelijk om er aan te beginnen en toch deed ik het nooit. Tot nu dan, want ik ga het eindelijk een keer doen!

sapkuur uzuma review

➸ Waarom heb ik het nooit eerder gedaan?

De reden dat ik het nooit eerder heb gedaan is omdat dat ik mega sceptisch ben. Ik geloof niet dat je lichaam persé een detox nodig heeft. Ik ben van mening dat je lichaam het prima zelf red om te reinigen en dat een sapkuur of een andere vorm van detox dus helemaal niet nodig is. Daarbij liggen de prijzen van een sapkuur best hoog én weet ik van mezelf dat ik stront chagrijnig word als ik niet eet. Dat bij elkaar opgeteld, leek mij genoeg reden om het gewoon niet te doen.

➸ Maar waarom ga ik het nu dan toch doen?

Het idee van zo een sapkuur bleef maar in mijn hoofd dwalen. Hoe zou het voelen om tijdelijk alleen op sapjes te leven? Wat nou als het wél goed doet voor je lichaam? Welke veranderingen zie ik nog meer als ik het doe? Daarbij komt dat ik de laatste tijd echt niet lekker in mijn vel zit. Ik zit tijdelijk echt in een periode dat ik liever niet eens naar mezelf kijk in de spiegel, omdat ik het gewoon vies vind wat ik zie. De sapkuur doe ik niet om af te vallen, maar elk millimetertje die ik kwijt raak is mooi meegenomen. Persoonlijk denk ik dat deze kuur mij een goeie boost zal geven, wat ik op dit moment zeker kan gebruiken.

De kuur die ik ga gebruiken is van Uzuma en ik heb gekozen voor de slim variant. Deze is toch voornamelijk ook gericht op wat gewicht verliezen maar nogmaals, dit is niet waarvoor ik het doe. De kuur duurt zeven dagen en per dag drink je zeven sapjes. Tussen elk sapje door drink je een glas water en verder eet of drink je helemaal niets. Om acht uur in de ochtend neem je het eerste sapje en om acht uur in de avond neem je de laatste.

Uzuma sapkuur slim review

➸Wanneer begin ik?

Ik begin maandag 19 september met mijn eerste dag, morgen dus! De sapjes heb ik al in huis en wat was ik blij dat wij nog een hele lege vriezer hebben. De twee lege lades die wij nog hadden zitten nu bomvol met flesjes sap. Ik ben erg benieuwd hoe ik deze kuur ga beleven en ervaren en wil mijn vriend alvast sterkte wensen. Ik weet zeker dat ik aankomende week niet heel vrolijk zal zijn. Uiteraard ga ik er van uit dat het helemaal goed komt en heb ik best zin om te beginnen! Uiteraard houd ik jullie op de hoogte. Misschien ga ik vloggen maar anders komt het in artikel vorm. Wish me luck! Mocht je tips hebben omdat je zelf wel eens een kuur gevolgd hebt, laat het dan vooral achter in de comments!

Liefs,
Rebecca

29 Reacties

 1. dieuw
  18 september 2016 / 09:35

  Ik ben erg benieuwd! Ik lees er ook veel over, hoop dat het goed werkt voor je !

 2. 18 september 2016 / 10:30

  Oeh, spannend! Ben benieuwd naar je ervaringen.

 3. 18 september 2016 / 10:38

  Succes lieverd! Dit staat ook echt op mijn bucketlist maar nooit doe ik het haha. Misschien ooit op een dag!

 4. 18 september 2016 / 15:20

  Oh, ik ben heel benieuwd! Succes!

  Love,
  Dascha

 5. 18 september 2016 / 15:56

  Heel veel succes! Voor mij is dit denk ik niet echt wat, deels ook wel omdat ik echt hangry word als ik niet kan eten haha.

 6. 18 september 2016 / 19:02

  Ik heb dit zelf nog nooit gedaan, ben wel lichtelijk benieuwd. Denk wel dat ik ‘vast’ eten enorm zal missen haha. Benieuwd hoe dit je gaat bevallen. Succes meis!

  • Rebecca
   Auteur
   20 september 2016 / 09:00

   Nu op dag 1 gaat het nog wel, maar ik denk inderdaad dat je het heel snel mist!

 7. 18 september 2016 / 20:11

  Hier heb ik ook weleens over na zitten denken, maar het is inderdaad vrij duur. Ik ben benieuwd hoe het je bevalt. Ik kan me voorstellen dat je eten heel erg gaat missen (zou ik ook doen!), maar aan de andere kant…het is voor een week en wat is een week op een heel mensenleven;-) In ieder geval succes!

  • Rebecca
   Auteur
   20 september 2016 / 09:01

   Een week is inderdaad nog te overzien, daarom besloot ik het uiteindelijk toch te doen!

 8. 18 september 2016 / 23:56

  Oh ik ben alvast benieuwd naar je review! Lijkt me echt wel lastig, weet niet of ik het zou kunnen, zeker omdat ik erg lastig ben op vlak van sapjes, ik lust absoluut geen banaan, en laat dat nu net in zowat elk sapje zitten 😀 Maar goed van je dat je het nu uiteindelijk gaat testen! Good luck!
  XO IMKE | Pastellics

  • Rebecca
   Auteur
   20 september 2016 / 09:01

   Tot nu toe zit er maar in één van de zeven sapjes banaan! En die proef je eigenlijk niet door alle groente die er in zitten hihi

 9. 19 september 2016 / 12:24

  Oh wat een gaaf idee eigenlijk! Ben echt benieuwd wat je er van gaat vinden!
  Liefs,
  Elles

 10. 19 september 2016 / 18:01

  Ik zou dit denk ik heel slecht trekken, niet eten en alleen maar sapjes drinken.
  Succes!

 11. 20 september 2016 / 10:06

  Ik zou echt bang zijn voor veel honger. Maar hopelijk gaat het goed. Ben benieuwd hoe je je daarna voelt en hoe het gaat!

 12. 20 september 2016 / 10:14

  wauw ik ben benieuwd! ik zou dit ook wel willen, lijkt me ook wel lekker 😀 ben gek op sapjes dus moeilijk is het voor mij dan niet. maar veel succes!! ik hoop dat het allemaal lukt 🙂

  • Rebecca
   Auteur
   21 september 2016 / 10:12

   Oh dan heb je zeker een voordeel! Ik heb er gelukkig ook geen problemen mee, al zijn twee van de zeven echt een beetje vies hihi

 13. 20 september 2016 / 10:52

  Ik ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden. Ik zit er zelf namelijk ook aan te denken maar ik weet dat het erg zwaar gaat zijn voor mij. Momenteel zit ik net als jij niet lekker in mijn vel en word ik er ook niet blij van als ik in de spiegel kijk. Ik ga je site in de gaten houden hoor 🙂

  • Rebecca
   Auteur
   21 september 2016 / 10:13

   Ah vervelend om te lezen zeg! Helaas kennen we elkaars gevoel dus.
   Ik houd iedereen zeker op de hoogte. Eens kijken of ik het aanraad.

 14. 20 september 2016 / 14:13

  Oh wat spannend Rebecca! Ik zag al wat foto’s voorbij komen in je snapchat-instagram verhaal. Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen!

 15. 22 september 2016 / 11:55

  Zou echt niks voor mij zijn haha, lijkt me best moeilijk. Veel succes!

 16. 22 september 2016 / 21:07

  Dit lijkt mij zo ontzettend vies! Ik lust nl geen bieten en tomaat haha! Ben benieuwd hoe het bevalt!

 17. 22 september 2016 / 21:21

  Stiekem zou ik zoiets ook wel eens willen doen. Maarja de prijs houdt mij wel heel erg tegen eerlijk gezegd. Wat naar trouwens dat je een dip hebt. Je bent zo’n prachtige vrouw! <3

 18. 23 september 2016 / 23:47

  Superinteressant om te lezen, vooral omdat ik zelf de ‘waarom ik het nog niet gedaan heb’-redenen heb dan jij… ik volg je sapkuuravontuur zeker mee en wie weet ga ik er daarna ook wel voor.

  Neem je dan elke dag de 7 sapjes voor die dag uit de vriezer of hoe zit het in mekaar? Hoe lang geleden is het sap geperst als je het gaat kopen? Moet je het na aankoop onmiddellijk invriezen? So many questions! :- D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video