MastihaCare zonnebrandcrème | SPF 20 & 50

MastihaCare zonnebrand crème | SPF 20 & 50

Vlak voor mijn vakantie kreeg ik de vraag om zonnebrandcreme van MastihaCare te proberen. Ik had nog geen zoncosmetica gehaald en besloot de gok te nemen dat deze producten zouden helpen. Op deze twee producten na, nam ik verder niks mee. Alleen nog een creme speciaal voor het gezicht. Het was een risico die ik nam, want wie weet werkte deze producten niet? Zelf had ik er ook nog nooit over gehoord. Maar wat is nou een betere plek om dit product écht te testen, dan op vakantie?

MastihaCare zonnebrand crème

MastihaCare?

MastihaCare is te bestellen via de Nederlandse webshop Treez-Cosmetics en is voor mij helemaal nieuw. Het merk MastihaCare gebruikt in al haar verzorgingsproducten de echte Mastiha. Dit is de hars van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios en is 100% natuurlijk. Mastiha word geoogst door inkepingen in de schors te maken, waardoor de hars vrijkomt. Mastiha word ook vaak gebruikt in dranken, voedsel en de farmacie. Chios Mastiha staat bekend om haar antimicrobiële, ontsteking remmende en genezende werking. De producten zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest.

Mastiha care zoncosmetica

MastihaCare zonnebrandcrème SPF 20 & SPF 50

Omdat ik niet zo goed wist hoe fel het zonnetje zou zijn in Mallorca, besloot ik om twee soorten van de MastihaCare zonnebrandcrème mee te nemen. De SPF 20 en de SPF 50. Zelf gebruik ik niet vaak SPF 50, maar ik had ook niet zo een zin om mega te verbranden als wij een hele dag bij het zwembad zouden liggen. Naast Mastiha zitten er in beide creme’s ook Aloe Vera, wat verkoelend en hydraterend werkt. Dit is natuurlijk wel zo fijn met het brandende zonnetje.

MastihaCare zonnebrandcrème | SPF 20 & 50

Op de huid

De substantie van deze zonnebrandcrème’s is wat anders dan dat ik normaal gewend ben. Het is vrij dik en smeert niet heel makkelijk uit. Het doet me eerder denken aan een bodybutter die speciaal voor de winter is. Ook de geur vind ik helaas een beetje tegenvallen. Iets wat ik heel lekker vind aan zonnebrandproducten is de geur. Meestal ruikt dit lekker zomers, maar deze zijn niet bepaald zomers. Het schijnt dat de geur te vergelijken is met dennennaalden, maar die ruik ik niet. De geur is erg aanwezig en blijft ook een beste tijd hangen. Het is niet een ondraagbare geur, maar lekker is anders.. Links zie je de SPF 20, die is duidelijk dikker dan de SPF 50, die je rechts ziet.

Mastiha care zoncosmetica

De ultieme test! ☼

De eerste dag besloot ik voor SPF 50 te gaan. Het was tenslotte mijn eerste dag, volop in de zon. Thuis ben ik wel een paar keer onder de zonnebank geweest voor een begin laagje, maar better safe than sorry. We gingen dag één heerlijk de hele dag aan het zwembad liggen. We zijn er niet ingegaan, en daarom heb ik me niet na een paar uur nog een keer ingesmeerd. Eind van de dag zag ik er nog precies hetzelfde uit, wat dus wilt zeggen.. niet verbrand. Van het normale zonnetje word ik niet bruin, dus daar hoefde ik me geen zorgen over te maken. De overige dagen heb ik de SPF 20 gebruikt en ook hierbij ben ik geen één keer verbrand. Hooguit een beetje rood op mijn borst, maar die plek heeft in geen 20 jaar zonlicht gezien. Overigens was dit ook niet verbrand, maar gewoon oppervlakkig een beetje rood.

MastihaCare zonnebrandcrème

”take care of your body it’s the only place you have to live in”

Helaas is er iets dat mij, naast de geur, nog een beetje tegenvalt. Zoals ik al eerder vermelde is de substantie vrij dik en smeert de crème hierdoor niet soepel uit. Ook merk ik tijdens het smeren dat ik best een witte laag op mijn huid krijg. Hierdoor moet ik blijven smeren en heb ik het idee dat ik weer veel van de crème weg haal. Na flink wat insmeren is de waas weg, maar helaas komt deze weer terug als ik in het water ben geweest. Dit haal ik er dan af en smeer weer een nieuwe laag zonnebrandcrème op. Persoonlijk denk ik dat het komt doordat het een natuurlijk product is, en neem ik het ook maar voor ”lief” dat het gebeurd.

MastihaCare natuurlijke zoncosmetica

Al met al ben ik blij dat ik niet uit nood daar een zonnebrandcrème hoefde te kopen. Het was even een gokje wagen, maar uiteindelijk is het goed gekomen. Voor een tube van 150ml SPF 50 betaal je €18,80 en voor een tube van 150ml SPF 20 betaal je €14,25. Dit zijn hele normale prijzen voor zoncosmetica als je het mij vraagt. Deze producten bestel je online bij Treez-Cosmetics. Wat is jouw huidige merk van zonnenbrandcrème?

Liefs,
Rebecca

betreft een samenwerking

9 Reacties

 1. 28 augustus 2017 / 12:12

  Erg leuk dat je hierover geschreven hebt..! Ik heb ‘m een tijdje geleden ook opgestuurd gekregen. ♥

 2. 28 augustus 2017 / 13:31

  Wat een fijne review heb je geschreven. Ik was hier erg benieuwd naar gezien de ingrediënten. Ik had er nog niet eens bij stil gestaan dat als je door de witte waas enorm hard moet wrijven je ook de zonnebrandcreme zelf er misschien afwrijft of enorm verdund. Goede opmerking! Zelf gebruik ik nu een product van Avene, die heeft wel een heel fijne, zomerse geur!

 3. 28 augustus 2017 / 13:31

  Wat een heerlijk zomerse foto’s heb je gemaakt! Fijn dat je zo tevreden bent over deze producten :-). Zelf heb ik zonnebrand crème van Nivea en van het Kruidvat.

 4. 29 augustus 2017 / 16:50

  Mooie review! Deze heb ik ook in mn stash! Niet helemaal geweldig maar voor mijn huid werkt hij goed. Normaal gesproken kan mijn huid nergens echt goed tegen dus dat is weer een meevaller.

 5. 29 augustus 2017 / 19:48

  Ik vond de geur van deze producten zo smerig haha, je hebt er wel een goed artikel van gemaakt!

 6. Daisy
  30 augustus 2017 / 13:46

  Wauw wat een leuke foto’s met het strand en zwembad op de achtergrond, geeft gelijk een heel zomers tintje aan de foto’s! Heel erg mooi, wel balen dat de producten stinken. Dit vind ik eigenlijk al wel snel met natuurlijke producten..

 7. 31 augustus 2017 / 19:36

  Wat een verrassing die geur! Dat verwacht je inderdaad niet, dennennaalden fragrance in je zonbescherming! Ik vermoed dat dit merk minerale zonnefilters bevat (titaniumdioxide of zinkoxide?) en die laten inderdaad (in veel gevallen) een witte waas achter op de huid. Prachtige review met super gave foto’s. Leuk om te lezen.

 8. 1 september 2017 / 10:34

  Ik vind de verpakkingen zo mooi en luxueus! Raar dat de factor 20 dikker van substantie is dan de factor 50, trouwens. En ik blijf ontzettend benieuwd naar de geur. Iedereen die ik er al over heb zien schrijven, zegt dat hij ‘speciaal’ ruikt, haha.
  Knappe foto’s, trouwens. Lekker zomers sfeertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video