Project balkon | Het vergeten gedeelte van ons huis

Project balkon | Het vergeten gedeelte van ons huis

Bijna alles heeft in ons huis een plekje. Elk hoekje heeft nu een doel en op nog een paar hele kleine items na, missen we niks. Inmiddels hebben we eindelijk een goed bed, gordijnen én eindelijk mijn grote plant. Binnenkort doe ik misschien nog even een update over onze accessoires, maar nu is het tijd voor iets anders. Project balkon. Heel leuk een balkon, maar ik heb er totaal geen verstand van.

Project balkon

Toch is het nu ineens een doorn in ons oog. In eerste instantie maakte het balkon me niet zo uit, ik vond het wel prima. Het is maar een balkon.. Er ligt wat kunstgras op (wat ik gelijk al niet zo fijn vond) en verder hebben we niets. Nu het lekker weer is, is het toch erg fijn om op z’n tijd eens op het balkon te zitten. Maar, hoe doe je dat met niks? Ik ging eens rondkijken op internet en er is zo ontzettend veel wat je kleine balkonnetje leuk kan maken!

Gashaard of vuurkorf

Iets dat ik super, super graag wil, is een gashaard of een vuurkorf. Ik ben dol op late avondjes in de buitenlucht, alleen koelt het ‘s avonds toch nog wel eens af. Buiten het feit dat het warm houdt, is het ook nog eens super gezellig. Het is misschien een gekke prioriteit, maar dit vind ik wel een must. Ons balkon is erg klein, dus moeten wij een mooi formaat zien te vinden.

Project balkon | Het vergeten gedeelte van ons huis

Bloemen en planten

Binnen ben ik gek op bloemen en planten, dus uiteraard begrijp je wel dat ik buiten ook wat leuks wil. Qua bloemetjes en plantjes ben ik niet zo moeilijk, maar leuke plantenbakken vind ik dan wel weer lastig. Het liefst wil ik de kleuren van het balkon een beetje grijs maken, met hints van lichtblauw. Dit kan echter wel volgende week weer veranderd zijn. Omdat wij dus een erg klein balkon hebben, willen we het niet al te vol stampen. Een leuke plantenbek in de hoogte is daarom een goede oplossing. Hier in kun je meerdere plantjes en bloemetjes kwijt en zo bespaar je weer ruimte. Bij grijs en blauw vind ik zilver erg leuk staan, daar zijn ook genoeg varianten van. Deze plantenbakken heb ik allemaal gevonden op de webshop van otto.nl en ik gok zomaar eens dat deze het worden.

Kaarsen & Decoratie

Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk ook voor kaarsen. Mijn huis staat er nog net niet vol mee, want ik ben er echt dol op. Buiten wil ik het liefst ook wat leuke kaarsjes en al gauw kwam ik bij onwijs leuke lantaarn voor buiten. Zo heb ik mijn kaars, maar ook gelijk een leuk decoratie item. De lantaarn die ik links heb toegevoegd is echt mijn favoriet. Die vind ik zó leuk! Ik weet niet of deze ook leuk is in combinatie met grijs en blauw, maar ik denk dat dat wel goed zit.

kunstgras op het balkon

Van kunstgras naar ..?

Misschien wel het belangrijkst is het kunstgras. Zelf vind ik dit al helemaal niet fijn, maar sinds kort is het ook nog eens een walhalla voor mijn oudste kat. Die heeft inmiddels elk hoekje wel gehad, dus je kan begrijpen dat de geur er niet echt fijner op wordt in het zonnetje. Het liefst willen wij van die kunststof(?) tegels in een mooi grijs of wit kleurtje. Wij hebben al het één en ander op het oog. Ik denk dat er met deze aanpassing al heel wat meer sfeer komt op ons balkonnetje. Als dit gedaan is, wil ik heel graag een mooi (klein) setje met tuinmeubels. Dit is alleen wel pas in de toekomst, want dit is wel even iets belangrijker. Voor nu.

Project balkon | Het vergeten gedeelte van ons huis

bron

Al met al hebben wij er dus een (leuk) klusje bij voor aankomende periode. Zelf ben ik nogal nieuw met een balkon, dus alle leuke en handige tips zijn welkom. Wij hebben een dikke muur, waar helaas geen bloembakken aan kunnen hangen. Dat vind ik erg jammer want dat vind ik altijd zo gezellig op balkons. Uiteraard geef ik een update zodra wij het balkon opgeknapt hebben. Want zeg eerlijk, het is wel nodig he?

Liefs,
Rebecca

11 Reacties

 1. 30 mei 2017 / 07:30

  Ik ben benieuwd naar wat je er van gaat maken! Ik heb niet echt tips voor je..

 2. 30 mei 2017 / 09:34

  Wat leuk dat jullie je balkon gaan aanpakken, ben erg benieuwd hoe het wordt! Zelf hou ik erg van lantaarntjes (van die slingers bijvoorbeeld) die door de zon worden opgeladen en bloemen en planten voor het echte buitengevoel.

 3. 30 mei 2017 / 10:35

  ah wat super leuk, een balkon kan ik zo van genieten, kaarsjes erbij! relaxte stoelen en genieten maar

 4. 30 mei 2017 / 11:02

  Ik ben erg benieuwd hoe het gaat worden! Hier zijn we ook al jaren bezig met de tuin en het is nog niet af

 5. 30 mei 2017 / 11:16

  In de lente is het altijd een goed idee om het balkon aan te pakken. Helaas heb ik geen idee. Wij hebben een tuin, maar ook balkon waar ik sterk zit te denken om te decoreren om af en toe te gaan zitten.

 6. 30 mei 2017 / 21:50

  Balkons zijn gewoon ontzettend onhandig, ik heb zelf ook een balkon maar ik kan er eigenlijk niet veel mee. Het liefst heb ik een hele loungebank en loungestoel maar er is alleen maar ruimte voor een bistrosetje en twee tuinstoelen (zodat we nog lekker kunnen zitten).
  Ik weet wel dat ze vorig jaar bij IKEA echt hele leuke spulletjes voor het balkon hadden 🙂

 7. 30 mei 2017 / 23:17

  Oh jullie balkon is wel erg kaal op dat groene vachtje na dan hihi
  Wij hebben een houte bankje van Ikea staan op het balkon met heerlijke kussen. Zit ideaal en ook wel gezellig een bankje, kan je nog eens tegen elkaar aan kruipen 😉

 8. 31 mei 2017 / 08:35

  Mij lijkt het altijd ZOOO leuk om een balkonnetje later te hebben en het zo leuk aan te kleden! Ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken <3

 9. 31 mei 2017 / 14:21

  Oh, leuk! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Wij hebben wel een balkonnetje, maar het is zo smal dat je er eigenlijk alleen maar naast elkaar kan zitten op een bank die de vorige huurders laten staan hebben – en dan kan de ene amper de andere passeren om terug naar binnen te gaan. :’)
  Misschien dat er wel mee te werken valt, maar ik vind het eerlijk gezegd de moeite niet. We wonen in het centrum van de stad, terrasjes genoeg.

 10. 31 mei 2017 / 14:55

  Ik vind het heel erg leuk om dit te zien! Ik ben dol op je inrichting en je smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video

Privacyvoorkeur centrum

Google analytics

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u deze website blijft gebruiken.

_gat,_ga,_gid
_gat,_ga,_gid