St. Tropez Bronzing Mousse review

St. Tropez Bronzing Mousse review

Het was ongeveer 10 jaar geleden. Mijn zus had dé nieuwe bodycream gekocht van Nivea en ik was ontzettend jaloers. Er zaten prachtige glitters in en ik kon niet wachten om deze stiekem te gebruiken. Dit deed ik erg vaak met spullen van mijn zus. Na het douchen ging ik haar kamer in en smeerde mijn hele lichaam in, op een niet zuinige manier. Een paar uur later werd duidelijk dat ik haar crème gebruikt had, want het bleek zelfbruiner te zijn. Ze was niet boos, maar lachte mij alleen maar uit. Aangezien het al genoeg straf was dat ik zo naar school moest, lieten mijn ouders het daarbij. Zo ontwikkelde mijn angst voor zelfbruiner.

St. Tropez Bronzing Mousse

Nog niet zo lang geleden ging ik ongeveer drie keer per week naar de zonnestudio. Nu ik op mezelf woon vind ik dat ik juist dat soort dingen moet laten, om geen onnodig geld uit te geven. Al snel verdween mijn 365 dagen per jaar kleurtje op mijn benen en zo kon ik dus ook niet onverwachts een jurkje aan. Het is niet zo dat ik licht geef in het donker, maar echt fraai is het niet om te zien. Daarom wilde ik, na 10 jaar leven in angst, toch weer eens een zelf bruiner proberen. Ja echt, angst. Elke bodylotion 10 keer herlezen om te kijken of het wel écht bodylotion is.

St. Tropez Bronzing Mousse review mitt

➸ St. Tropez Bronzing Mousse

Na wat goed advies die ik kreeg op de webshop van Captain Tan, besloot ik om voor de St. Tropez bronzing mousse te gaan. Er werd mij verteld dat deze aan natuurlijk effect geeft en dat je met de tanning mitt (het handschoentje) bijna geen foutjes kunt maken. De mousse beloofd een prachtig, natuurlijk en egaal effect te geven. Er zit Aloe Vera in het product wat er voor zorgt dat je huid ook gevoed word, aangezien tan producten vaak de huid wat uitdrogen. De kleur beloofd 5 dagen te blijven zitten.

Bronzing mousse st. tropez review

➸ Eerste ervaring + hoe werkt het? 

Ik schrok me rot toen ik de mousse aanbracht op de mitt, wat ontzettend bruin! Ik had nog zo aangegeven dat ik geen oranje benen wilde en dit was wel echt heel gekleurd. Toch ben ik de moeilijkste niet en bracht het aan op mijn benen. De mousse breng je aan met gebogen knieën, zodat je niet teveel in de randjes gaat. Het zou tenslotte lelijk zijn als de plooien wit blijven. Het aanbrengen word nog makkelijker gemaakt doordat er een color guide in zit. De kleur die je aanbrengt is niet de kleur die het uiteindelijk word. De kleur is zo donker, zodat je precies ziet waar je geweest bent. Handig, anders kom je er een paar uur later pas achter dat je de achterkant van je bovenbeen vergeten bent.

Bij deze mousse zijn er ook richtlijnen die gegeven worden. 2 pompjes per arm, 4 pompjes per been en 5 pompjes voor je lichaam (rug, buik etc.). Na het aanbrengen wacht je 60 seconde en laat je de mousse ongeveer 6 tot 8 uur zitten.

Before & after st. Tropez bronzing mousse

➸ Before & after

Hoe langer je het in laat trekken, hoe intenser de kleur is. De volgende ochtend trof ik toch best wel hele bruine benen aan. Links zie je mijn nog net niet melkflessen en aan de rechterkant zie je mijn benen met de guide color er nog op. De mousse had ik er ruim 12 uur op laten zitten. Ik hoopte dat er nog best wat kleur af ging, want het effect vond ik voor nu toch echt iets too much. Eenmaal onder de douche spoelde ik er ontzettend veel kleur af, dat ik juist weer dacht dat er niets op bleef zitten. Ik depte mijn benen droog en uiteindelijk was ik erg tevreden.

St. Tropez Bronzing Mousse review

➸ De échte after..

Gelukkig was de eerste after niet de echte after. Wat ik na het douchen en een beetje bodylotion zag, vond ik toch echt veel mooier. Het kleurtje dat achter bleef na het afspoelen van de guide color is een mooie, egale, niet te overdreven bruin. Gelukkig zeker niet oranje! De mousse blijft ongeveer een week mooi zitten, daarna is het tijd voor een nieuw laagje. Wel is het zo dat ik zeker elke dag bodylotion aan moet brengen, want mijn benen worden er best droog van. Is voor mij ook weer een schop onder de kont om vaker mijn benen in te smeren. Win win dus eigenlijk.

captain tan webshop review

De St. Tropez Bronzing Mousse komt van de webshop Captain Tan. De keuze aan zelfbruiners is enorm, maar gelukkig kunnen ze je heel goed helpen als je verteld wat voor effect je wilt bereiken. Deze flacon bevat 120 ml en kost €24,95. Ik heb de mousse al zeker zes keer gebruikt en er zit nog steeds ontzettend veel in. Mijn angst is bij deze opgelost! Als het nog lekker weer word deze dagen kan ik tenminste een jurkje aan.

Liefs,
Rebecca

*betreft een samenwerking

15 Reacties

 1. 30 september 2016 / 08:26

  Wat ontzettend mooi! Haha ik schrok ook wel even toen ik die foefje zag ?

 2. 30 september 2016 / 09:19

  Wat een grappig verhaal over de bodylotion die je van je zusje dacht te gebruiken haha. Zoiets had mij ook kunnen gebeuren 😉 Ik vind het effect van deze mousse wel erg mooi! Ik kan me voorstellen dat je eerst even schrok maar het eindresultaat is mooi natuurlijk.

 3. 30 september 2016 / 10:26

  Fijn om te horen dat je je angst heb overwonnen! Ik heb nog nooit een zelfbruiner geprobeerd maar na het zien van jouw resultaat ben ik erg benieuwd! Misschien toch een keer aanschaffen voor de “lol”!

 4. 30 september 2016 / 20:17

  Dit lijkt me wel wat, ideaal voor een feestje ofzo. Naast dat de zonnebank stiekem toch wat geld kost, is het ook gewoon best slecht. I know, ik doe het zelf ook hihi, maar in de winter skip ik het ook maar even.. Fijne review, het eindresultaat ziet er top uit.

 5. 30 september 2016 / 21:04

  Wat fijn dat de kleur na de was helemaal mooi is. Ik overweeg ook eens zelf bruin crème te proberen, wil gewoon zien hoe ik er uit zie als ik echt bruin ben. Oranje of overdreven bruin lijkt mij ook niets.

 6. 1 oktober 2016 / 10:05

  Je hebt mij overtuigt deze zelfbruiner lijkt me perfect voor mij! Want de kleur is enorm mooi zelf na te douchen!

 7. 1 oktober 2016 / 19:57

  Ik heb ook eens zoiets gebruikt en het is inderdaad heel fijn. Ik schrok er ook een beetje van in het begin maar het kan heel erg mooi zijn.

 8. 2 oktober 2016 / 21:37

  Ik vind het effect wel heel mooi, dit is echt iets wat ik nodig heb! 🙂

 9. 3 oktober 2016 / 14:55

  Op YouTube heb ik ook al veel positiefs over St Tropez gehoord! Ben ook benieuwd, ga het zeker een keer proberen. Xx

 10. 3 oktober 2016 / 16:38

  Wauw wat een mooi resultaat! Ik ben zelf ook een beetje bang als het gaat om zelfbruiner 😮

 11. 3 oktober 2016 / 16:48

  wauw wat een gaaf effect zeg, ziet er zeker niet verkeerd uit

 12. 3 oktober 2016 / 20:54

  Ik vind het wel echt een mooi effect hebben 😀 Dit ga ik onthouden!

  Liefs,
  Dascha

 13. 3 oktober 2016 / 21:03

  Ik vind het effect zeker mooi, zelf gebruik ik dit soort producten eigenlijk nooit.

 14. 3 oktober 2016 / 22:31

  Wauw, ik vind het resultaat echt mooi! Nu heb ik het geluk dat het hele jaar door mijn benen bruin zijn zonder een zonnebankje, maar mijn gezicht wel heel snel bleek is. Mag deze ook op het gezicht gebruikt worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video