Jij kan maar beter stoppen met bloggen met die spelling

stoppen met bloggen met die spellingMet negatieve reacties heb ik niet veel te maken. Sterker nog, ik krijg het vrijwel nooit. Ik blog nu alles bij elkaar ongeveer twee jaar en heb nooit iets heel geks meegemaakt. Die ene reactie die ik wel eens krijg op een shoplog dat ik dik ben of iets dergelijks kan ik prima hebben. Ja echt, dat komt wel eens voor. Ondanks dat die reacties mij niks doen zijn er de laatste tijd een paar reacties binnen gekomen die mij wel dwars zitten. Namelijk die over mijn spelling.

 Feedback vs. onterecht commentaar

Als aller eerst wil ik even zeggen dat ik dol ben op feedback. Ik hoor graag of ik iets fout heb gedaan, als dit tenminste op een normale manier overgedragen word. Ook kan het wel eens voorkomen dat je een woord vergeet, iets anders typt dan dat je wilt of misschien een lidwoord vergeet. Alles kan en mocht dat het geval zijn dan hoor ik dat graag. Zo had ik een tijdje geleden het woord bedrijfdband geschreven, in plaats van bedrijfspand. Kan gebeuren. Wanneer iemand mij dit privé of in een comment verteld ben ik daar heel erg blij mee.

”Misschien moet je eens je artikels na lezen voor je deze plaatst”

Mijn artikels lees ik ALTIJD, maar dan ook echt ALTIJD na. Soms twee keer, soms zelfs drie keer. Ik wil graag dat mijn artikels er goed uit zien en dat ik geen informatie mis. Toch kan het zijn dat een woord er voor mij goed uit ziet en ik deze fout dus niet zie. Als ik een artikel één keer na lees en het woord bedrijfband lees als bedrijfspand, dan kan ik deze fout niet ineens wel zien, snap je? Je zult bij mij nooit de fout tegen komen met ”er zit … ml in het flesje.” Dat zou er op duiden dat ik vergeten ben om in te vullen hoeveel milliliter er in het flesje zit. Dat komt omdat ik altijd alles na lees. Als ik deze reactie krijg heb ik ook erg vaak zin om in de verdediging te gaan, want deze reactie is zeker onterecht.

”Ik zie sowieso al drie fouten in je artikel, zonder mijn best te doen”

Nou, dan ben ik wel benieuwd hoeveel fouten je zal vinden als je wel je best doet. Ik weet in dit soort gevallen dat mensen het hebben over mijn grammatica. Iets wat er bij mij nooit is ingegaan is ‘t fokschaap en kofschip en noem het allemaal maar op. Mijn moeder heeft avonden lang met mij aan tafel gezeten om dit er in te stampen, maar telkens zonder succes. Fijn dat het er dan op deze manier weer even word ingewreven dat ik dit niet kan. Bedankt hé.

”Jij kan maar beter stoppen met bloggen met die spelling van jou”

Dit is nog de ergste reactie die ik in twee jaar tijd heb gehad. Ja, nog erger dan dat ik dik werd genoemd terwijl ik vol in mijn bikini in beeld was. Deze kwam ontzettend hard aan en blijft me altijd erg bij. Ik weet dat mijn grammatica niet goed is en heb er heel vaak wat aan proberen te doen. Zelfs in de meest simpele Jip en Janneke taal is dit nog steeds niet bij mij door te dringen. Op het moment snap ik het, maar twee uur later ben ik alles weer kwijt. Omdat mijn spelling en grammatica dus niet best is, moet ik maar gelijk stoppen met bloggen? Dit slaat natuurlijk nergens op en ik wist ook niet dat het verplicht was om perfect te zijn in grammatica.

➸ Excuus

Sorry als het stoort dat ik fouten maak met dt, d en t. In verleden tijd en tegenwoordige tijd. Over het algemeen snap ik dat het misschien fijner leest als iemand perfect schrijft, maar dat ga je bij mij niet vinden. Ik let erg veel op typfouten en daar moeten jullie het maar mee doen. Natuurlijk zou ik willen dat ik nooit een fout maak, maar in dit geval kan ik er vrij weinig aan doen. Niks ergs aan als ik gewezen word op een spellingsfout, maar op grammatica gebied hoef ik het niet meer te horen. Ik weet het, ook voor mij is het kut. Deal with it, wand dat doe ik ook. Oké dat laatste is een grapje, want ik weet heus wel dat want niet met een d is.

Ik had echt geen idee dat je maar beter kunt stoppen met bloggen als je niet zo goed bent in Nederlands schrijven. Helaas, ik ben niet van plan om te stoppen met bloggen omdat ik niet perfect schrijf. Nu lijkt het net of ik alleen maar dit soort reacties krijg, maar dat is gelukkig niet zo. Het is ‘maar’ een handje vol wat ik in al die tijd gekregen heb. Toch frustreert mij dit wel en wilde ik dit even kwijt. Het is tenslotte mijn blog, waar ik kan doen wat ik wil.

Liefs,
Rebecca

66 Reacties

 1. 6 november 2016 / 08:16

  Nou ja zeg, dat slaat echt nergens op zulk commentaar! En stop alsjeblieft niet met bloggen want ik lees je blog heel graag! Fouten maken mag, en als ik een spellingsfoutje wijs ik je daar echt weleens op, gewoon feedback. Maar stoppen met bloggen en dat soort reacties? Vreselijk! Je doet het supergoed en je bent een topper! X

 2. 6 november 2016 / 08:16

  Jeetje wat een reacties zeg! Erg grof en totaal onnodig vind ik. Trek het je niet aan meid!!

 3. 6 november 2016 / 08:26

  Jeetje meis! Wat een onzin! Bloggen gaat er helemaal niet om of je altijd alles helemaal goed schrijft. Het gaat erom wat de inhoud van je blogpost is en of het met passie is geschreven. En dat is het bij jou altijd! Goed dat je dit zo even van je af hebt geschreven. Nooit stoppen met bloggen jij :)! <3 x

 4. 6 november 2016 / 09:20

  Wat grof dat je zulke reacties krijgt. Ik maak regelmatig taalfouten al is dat vaak de snelheid waarin ik typ. Ook ik lees mijn artikelen allemaal na, maar soms zie je bepaalde dingen niet. Heel fijn als iemand je er dan ook een normale manier op wijst. Gewoon lekker blijven bloggen hoor meis. Enne dik? Seriously? Ik wil wel eens weten welke ‘bodyshamende’ nietsnut achter zijn computer zit die dit over jou durft te zeggen.

 5. 6 november 2016 / 09:22

  Ik kan me ook altijd heel erg irriteren als ik zulke reacties lees! Heb er zelf gelukkig (nog) geen ervaring mee.

  Waarom denken mensen dat bloggers perfect zouden moeten schrijven. Ik vind altijd dat je pas iets te zeggen hebt over een ander als jij zelf alles perfect doet. Natuurlijk kan je iemand helpen door een spelfout uit een tekst aan te wijzen, maar ‘je kan beter stoppen’ slaat echt nergens op. Lekker doorgaan, ik vind je blog leuk! 🙂

 6. 6 november 2016 / 10:30

  Jeetje, wat zijn dat nou weer voor reacties? Ik heb zelf Nederlands gestudeerd en haal voor mijn werk spel- en taalfouten uit scripties, maar bij blogs van anderen let ik daar expres niet zo op. Bloggen is toch gewoon schrijven over wat je leuk vindt en niet een soort toets of iemand kan spellen. Gewoon lekker blijven doorgaan! Het is me trouwens nooit opgevallen dat je heel veel spelfouten maakt of zoiets en dat zegt wel wat 😉

 7. 6 november 2016 / 10:49

  Triest dat er mensen zijn die zulke opmerkingen maken. Zoiets kun je ook op een nette manier zeggen ipv iemand af te kraken 🙁 Lekker doorgaan hoor!

 8. 6 november 2016 / 11:33

  Zo naar dat je dit soort opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgt. Vooral dat je dan maar moet stoppen met je blog, echt bizar dat iemand dat überhaupt dúrft te zeggen. Nou echt, het is mij nog nooit opgevallen hoor dat je wel eens foutjes maakt. Blijf lekker je ding doen, laat het niet verpesten en hou vooral veel plezier in het schrijven!

 9. 6 november 2016 / 11:57

  Nou wat kunnen mensen onbeschoft zijn, ik vind het respectloos. Iedereen maakt foute. Probeer het los te laten wat soms mensen zeggen, uiteindelijk zegt het veel meer van hun dan van jouw.

 10. 6 november 2016 / 12:13

  Jeetje, wat kunnen mensen toch kleingeestig zijn. Ik ben er zeker van dat ik ook af en toe wel eens een spellingsfout maak. Eerlijk wie niet. Niemand is perfect…. Vooral niet te veel van aantrekken en gewoon verder je ding doen!

 11. 6 november 2016 / 13:10

  Wat goed dat je dit schrijft. En eigenlijk moet je niets van die opmerkingen aantrekken. Ik moet ook echt veel meer op mijn spelling letten. Vaak lees ik het niet eens meer door. Dus vind ik het super goed dat je zo nauwkeurig bent

 12. 6 november 2016 / 13:39

  Wat naar dat je hier mee te maken krijgt! Ik kan mij voorstellen dat je je dit aantrekt, zeker omdat je er gewoon niet zoveel aan kunt doen. Je leest je artikels al door voordat je ze publiceert en meer kan je denk ik ook niet doen. Daarnaast vind ik ook niet dat men hier gemene comments over mag achterlaten, omdat ik zeker weet dat ook de mensen die klagen over je Nederlands zelf ook wel eens fouten maken. Al is het maar een typefout. Zelf zie ik fouten ook best snel, maar ik zeg er eigenlijk nooit wat van, of iemand moet specifiek vragen of ik feedback wil geven over de grammatica en spelling. Het gaat uiteindelijk toch vooral over de inhoud.

 13. 6 november 2016 / 14:13

  Wat een onzin! Ik ben soms ook gevoelig aan taalfouten maar ook typfouten zijn snel gemaakt en dan weet je wél hoe je iets moet schrijven. Ik typ ook wel eens huis in plaats van huid en als ik het merk pas ik het meteen aan. Feedback geven of je ergens op wijzen is inderdaad fijn, zolang dit op een respectvolle manier kan gebeuren. Laat je niet tegenhouden door negatieve commentaar en doe vooral lekker verder zoals je bezig bent! 🙂

 14. 6 november 2016 / 14:45

  Wat een onzin allemaal zeg! Ik merk dat ik zelf ook foutjes tegen blijf komen, hoe vaak ik mijn artikels na lees. Gelukkig heb je een persoonlijk blog waar jij schrijft over waar jij het over wilt hebben hoe jij denkt dat het goed is! Iemand afrekenen op spelfouten vind ik persoonlijk respectloos, kunnen ze maar beter niet lezen toch?

 15. 6 november 2016 / 14:50

  Dat slaat echt nergens op zeg! Zulke mensen zijn gewoon ontzettend jaloers op wat je heb joh. Je moet ze maar gewoon lekker laten lullen die gekke mensen. -x-

 16. Mandy
  6 november 2016 / 14:52

  Laat deze persoon lekker stoppen met lezen als deze zich er zo aan ergert. 😉

 17. 6 november 2016 / 14:53

  Respect Rebecca, zelf ben ik ook niet z’n kei in de Nederlandse taal en kan mij eigen goed voorstellen dat zulke reacties snijden. Gewoon lekker door gaan en lekker blog artikelen blijven tikken!

 18. 6 november 2016 / 14:59

  Wat een rare opmerking was dat! Ik lees je blog nu voor het eerst en ik heb mij geen moment gestoord aan je grammatica of spelling. Waar ik wel niet zo goed tegen kan is wanneer bloggers beslist (alleen) in het Engels willen bloggen maar daar helemaal niet zo goed in zijn. Waar het bijna niet anders kan dan dat ze de zinnen gewoon klakkeloos overnemen van Google translate. Het leest zo niet lekker! Maar ja, daar ga ik ook niet gelijk negatieve reacties achterlaten en lees ik dat soort blogs gewoon minder 🙂

 19. Cherine
  6 november 2016 / 15:00

  Ik ga heel eerlijk wezen, ik volg je al een tijdje op Instagram en heb vandaag voor het eerst je blog gelezen. En ik zeg je, dit is (bloglovin) fan 751! En ik heb precies t zelfde met het kofschip en d of dt op het eind.. of met heb of heeft raak ik ook in de war, oops ? ik vind je nu al leuk en ik kom zeker vaker langs!!

 20. 6 november 2016 / 15:03

  Ik snap niet zo goed waarom mensen meteen van je eisen dat je stopt met bloggen, omdat je hier en daar een taalfoutje maakt. Iedereen maakt wel eens een tikfout of weet ik het wat. Fouten maken is heel menselijk, maar dat snappen zij blijkbaar niet. Trek je er niks van aan en doe lekker wat voor jou goed klinkt en eruit ziet! Sommige mensen willen gewoon altijd iets te klagen hebben. Ik blijf in elk geval lezen, met of zonder foutjes <3

 21. 6 november 2016 / 15:11

  Lekker blijven bloggen hoor!! Je doet het echt superleuk en dat soort comentaren is allemaal jaloezie! Niks van aan trekken.

 22. 6 november 2016 / 15:13

  Heb het zelf ook een keer te horen gekregen van ‘ja als je hier voor betaald wordt dan kan ik ook wel blogger worden”. Ten eerste werd ik er niet voor betaald en ten tweede heeft het mij ook echt heel veel zeer gedaan. Mijn vriend wilde bijna boos reageren onder die hater op fb. Tja ik vind schrijven super leuk maar heb net als jij dat ik het gewoon niet begrijp. Leg het me uit 1000x maar het blijft niet hangen. Ondertussen heb ik bepaalde trucjes geleerd voor d en t, jou en jouw en door het te doen word ik er wel beter in maar het blijft lastig.

 23. 6 november 2016 / 15:20

  Oh wauw wat heftig! Eerlijk? Ik merk het bij jou niet op. Misschien lees ik soms wel eens iets dat niet 100% juist is, maar ik weet zelf dat mijn Nederlands ook niet perfect is, en daarom dat ik zelf ook in het Engels schrijf. Ik ben zelfs een beetje verschoten dat je toch zo’n harde negatieve dingen te horen krijgt… Ik lees jouw blog/bekijk jouw vlogs echt met plezier. Hiernaast snap ik het wel een héél klein beetje. Maar echt maar een klein beetje en dan heb ik het vooral over mensen die tweetalig schrijven en echt gewoon verschrikkelijk Engels schrijven, terwijl hun Nederlands dan weer gewoon oké is. Dan denk ik, laat het Engels toch weg. Nu, probeer het niet aan je hart te laten komen! En eh, die commentaar op je uiterlijk is not okay!

 24. 6 november 2016 / 15:21

  Zo dit is echt heel erg herkenbaar. Mooi geschreven! Ik heb dyslectie en ben toch gewoon gaan bloggen. Ik kreeg ook vaak reactie’s , maar die van jou zijn wel heel erg grof zeg. Dat zeg je toch niet? Is gewoon iemand kwetsen en zoeken naar kleine afzeik puntjes. Je mag trots op jezelf zijn dat het ‘slechts’ wat type foutjes zijn.

 25. Sharmaine
  6 november 2016 / 15:22

  Wat BELACHELIJK dat mensen zulke reacties plaatsen! Je doet zo je best! Ik ken ZAT bloggers die met enorm veel typfouten hun artikelen schrijven, die nog beloond worden met allerlei goodiebags en events. En dat voor die bar en bar slechte artikelen! Niks van aantrekken lieverd! Want ik lees trouw je blog! ❤️

 26. 6 november 2016 / 15:25

  Herkenbaar! Ik ben dyslectisch en schrijf dus verre van perfect! Ik laat al mijn artikelen nu nakijken door iemand die het heel goed kan:) daar ben ik onwijs blij mee!

 27. 6 november 2016 / 15:35

  Wauw, ik denk dat zulke mensen de fout maar eens bij zichzelf moeten zoeken, want als je je zo irriteert aan een paar spelfoutjes, dan zit er toch iets niet goed denk ik dan :’) Lekker blijven bloggen, iedereen maakt fouten! <3

 28. 6 november 2016 / 16:02

  Jeetje slaat echt nergens op. Ik blog ook niet foutloos en prima als je me erop wijst maar het gaat bij mij heel erg om de manier waarop. Ik zou ook beter moeten schrijven en meer leestekens moeten gebruiken, doe ik ook niet. Ieder zijn ding? En je kan het idd zelf nalezen maar je kan niet altijd je eigen fouten eruit screenen!

 29. 6 november 2016 / 16:09

  Mensen kunnen zo hard zijn! Niemand is perfect (ook niet in taal). Wat dat betreft heeft de Nederlandse taal ook weer zo ontzettend veel regeltjes en uitzonderingen.. Mij waren erge fouten overigens nog niet eens opgevallen. Ik vind dat het wat blogs betreft meer om de inhoud draait dus je leest er al gauw overheen. Lekker blijven bloggen!

 30. 6 november 2016 / 16:12

  belachelijk! mijn spelling is ook echt vreselijk soms maar dat houdt me niet tegen om te stoppen met mijn passie

 31. 6 november 2016 / 16:28

  Heeeee…. hier nog 1. Mijn moeder zat ook altijd uren met mij, maar ook zonder succes! Ik snap heel goed hoe je je voelt, want ik heb er soms ook weleens last van.

 32. Elise
  6 november 2016 / 17:03

  Wauw zoooo herkenbaar alsof het dezelfde persoon is die bij mij zulke reacties plaatsten. Ik ben niet goed geweestbis dt en snapte het nooit, langzaam door het bloggen begin in het steeds meer te begrijpen. Ik vind het dan soms lullig dat er zo op gereageerd wordt. Ik kreeg ook een reactie “je schrijft kinderachtig, Esther kan beter in haar eentje doorgaan met de blog.” Ik vind het echt niet erg als je mij vriendelijk verbetert, zo typ ik soms 2016 ipv 2015. Maar de reacties dat je beter kan stoppen vind ik echt een beetje te ver gaan. Diegene is goed in taal en zal zich misschien eraan storen, maar zo heeft iedereen iets. Ik zal ook niet op iemand reageren “als ik jou was zou ik je nagels niet lakken, want je kan het niet”. Het komt zo hard over. Goed dat je dit deelt, ik heb dit na die reacties ook gedaan, maar kreeg daar ook weer reacties op “als je niet tegen kritiek kan moet je niet bloggen”. Gelukkig heb ik afgelopen jaar helemaal niet meer zulke reacties ontvangen, thank god.

 33. 6 november 2016 / 17:08

  Dit soort commentaar is echt niet fijn, en normaal. Iedereen heeft wel eens moeite met spelling, niemand is perfect! En doe vooral waar je gelukkig van wordt 🙂

 34. 6 november 2016 / 17:38

  Dit soort commentaar is zo herkenbaar voor mij. Echt bizar dat mensen verwachten dat wij als bloggers alles van spelling, grammatica en het hele Nederlandse pakket perfect moeten kennen. Gelukkig is niemand perfect. Gewoon lekker doorgaan met bloggen.

 35. 6 november 2016 / 17:52

  Ben zelf dyslectisch. En ook vaak gehoord dat het niet klopte. Sorry, kan mezelf niet veranderen. En ze moeten maar over die spelfouten lezen. Stop niet meis. Je trouwe lezers zullen je wel volgen met of zonder spelfouten.

 36. 6 november 2016 / 17:55

  Aw wat een vervelende reacties! Super goed dat je je artikelen altijd naleest en extra controleert. Bij mij sluipen er ook af en toe foutjes in, ik denk dat iedereen dat weleens heeft. Don’t worry, je besteedt er aandacht aan en dat is al heel fijn X

 37. 6 november 2016 / 18:31

  Ik ben het zo met je eens! Vind het een mooi artikel ik heb er zelf ook last van omdat ik dyslectisch ben maar is onzin dat iemand daarom niet zal mogen bloggen.

 38. 6 november 2016 / 19:20

  ik heb helaas hetzelfde probleem.. gewoon doorgaan dan gaat het steeds beter! X Shanice

 39. 6 november 2016 / 20:09

  Je mag juist als blogger heus wel eens een foutje maken in je spelling. Ik kreeg ooit een reactie van iemand die wilde wel mijn spelling controleren voor ik überhaupt artikelen plaatste, want ik kon dat wel gebruiken…

  You tell ’em en doe gewoon je ding!

 40. 6 november 2016 / 21:24

  Oh wat erg dat je zulke reacties heb gehad! Ik snap heel goed dat je daar onzeker van gaat worden. Ik heb ook vaak genoeg spelfouten gemaakt en soms heb ik zelfs wel eens moeite met een zinsopbouw. Ik las het dan nog een paar keer goed door, maar dan komt het nog niet helemaal binnen. Dat is zo vervelend, maar ik kan er echt niets aan doen. Je word dan ook zo onzeker en word steeds banger om grove fouten te maken. In het begin zat ik daar echt mee, maar nu doe ik lekker m’n eigen ding en ik vind het zonde om het bloggen daarvoor op te zeggen!

 41. 6 november 2016 / 21:47

  Oh da’s écht balen ! Maar dit zegt meer over de andere personen als over u ! Zeker niet stoppen met bloggen, als’t ze niet aanstaat, gaan ze maar op n ander. Ik had trouwens tot 4 maanden geleden de DT regels ook niet door, en ik ben er 25, maar plots was’t er. Dat kan bij jou ook nog ! ???

 42. 6 november 2016 / 22:35

  Ik ben zelf echt een ramp in spelling dus ik snap heel goed hoe frustrerend het is dat als je nog zo je best doet je nog steeds zulk commentaar krijgt. In het Engels is mijn spelling gelukkig een stuk beter dus dat is voor mij heel handig, maar nog steeds is het heel logisch dat er in zo een lap tekst een aantal foutjes staan toch. Het is sowieso geen boek waar voor betaald moet worden, het is een blogpost. Heel raar dat mensen dan zo heftig kunnen reageren.

 43. 7 november 2016 / 08:54

  Zulk soort kritiek zegt altijd meer over de persoon die het zegt, dan over jou! Je doet het ongelooflijk goed en ik lees je blog altijd met veel plezier!

 44. Tamara
  7 november 2016 / 09:34

  Echt zo niks van aantrekken lieverd. Het is “jouw” pagina en jouw blogs die je schrijft en als die ander daar op deze manier alleen maar commentaar op kan geven dikke vinger toch! Ga lekker je tijd aan wat andere dingen besteden. Gewoon lekker doorgaan hiermee en wij vinden het allemaal heerlijk om jouw schrijfstijltje te lezen 🙂 Ben benieuwd hoeveel fouten ik nu geschreven heb 😛 ook vast genoeg hihi.

  Kus

 45. dieuw
  7 november 2016 / 09:51

  Om een HBO binnen te komen, moet je eerst een spellings- en rekentoets voldoende afronden. En waarom, omdat de Nederlandse taal 1 van de moeilijkste talen in grammatica is en het gemiddelde niveau in heel Nederland te laag is. Iedereen heeft er moeite mee, want er staan zelfs spellingsfouten in tentamens !! Niemand is perfect en Nederlands is bijna net zo lastig als Japans leren.

 46. 7 november 2016 / 10:01

  Wat een nare reacties.

  Ik maak ook wel eens foutjes in blogs (wie niet?), zeker als ik het druk heb. Het is confronterend als mensen je daar op aanspreken, soms niet leuk, maar ik ben ook dankbaar. Ik zie het dan niet als het afkraken van mij als persoon, maar feedback ter verbetering van m’n blog. En daar word ik alleen maar beter van.

  Lekker blijven doorgaan dus x

 47. 7 november 2016 / 10:14

  Bloggen doe je in de eerste plaats voor jezelf en als een soort hobby. Niet iedereen die een hobby uitoefent, is daar perfect in, daarom heet ‘t ook hobby. 🙂 En ook niet iedereen is even goed onderlegd in de Nederlandse taal en zelfs al ben je dat wel, dan maak je nog soms fouten. Ik ben zelf zo iemand die een stel haviksogen heeft als het op taalfouten aankomt en ik zie ze dan ook altijd, en overal.

  Zelfs in boeken, tijdschriften en kranten en soms ook op TV. Zelf ben ik naast blogger ook columnist voor een bekende krant, maar het komt ook bij mij best weleens voor dat ik een stom foutje maak. Doordat ik stress heb, met m’n hoofd al ergens anders zit of dat ik een zin twee keer heb veranderd waardoor er bijvoorbeeld opeens twee keer ‘je’ achter elkaar staat.

  Foutjes maken is menselijk. Of dat nu komt door onoplettendheid, omdat je misschien iets minder goed in taal bent of gewoon omdat het gebeurt. Dat maakt je niet minder dan een ander dus ik zou zeggen: lekker flushen die nare reacties, al kan ik je gevoel daarover wel heel goed begrijpen. Vervelende kritiek cq nare opmerkingen zijn nooit leuk.

  Mijn boodschap? Vooral doorgaan met bloggen, mét fouten! Want imperfecties is juist wat mensen interessant maakt!

 48. Lin
  7 november 2016 / 10:25

  Wat erg zeg! Ga dan wat anders lezen zou ik zeggen… Ik heb zelf ook nooit t kofschip of iets in die richting echt onthouden. Men doet toch al snel of je dan echt heel wat mist, dus ik snap dat het gevoelig ligt 😉 Maar dikke vinger voor hen, waarschijnlijk gewoon jaloers dat ze zelf niet lekker bloggen! Xx

 49. 7 november 2016 / 11:02

  Wat vervelend dat je af en toe van die vervelende reacties krijgt. Jammer ook dat mensen het op zo’n manier brengen en niet iets beters te doen hebben.
  Niks van aan trekken en lekker door gaan met bloggen 😀

 50. 7 november 2016 / 14:35

  Haters gonna hate! Als je niet zeker bent van jezelf is het heel gemakkelijk om iets onaardigs over iemand anders te zeggen!
  Ik erger me op blogs meer aan afgeraffelde artikelen of artikelen van twee zinnen dan aan spelfouten! Als er maar aandacht aan het artikel is besteed.
  En je ziet er prima uit hoor in bikini 😉

 51. 7 november 2016 / 19:13

  Hahhaha bij ‘wand’ schrok ik me dood ;). Ik vind het heel goed dat je hier over schrijft! Ook als je grammatica en spelling moeilijk vindt, moet je gewoon gaan bloggen. Supergoed dat je het dan wel doet juist, zo oefen je jezelf ook! Ik vind je blog heel mooi en je artikelen heel leuk, dus trek je niks aan van de negatieve reacties en keep up the good work! X

 52. 7 november 2016 / 20:15

  Mensen die dat soort reacties geven die doen het er gewoon om. Puur zoeken naar dingen om af te zeiken. Ik denk dat ze zich vervelen of hun eigen imperfecties proberen te coveren. Ik ben ook nooit een pro geweest in de Nederlandse taal. So be it. Gewoon lekker doorgaan met wat je doen en laat die negatieve reacties langs je heen gaan. Xx

 53. Kim
  7 november 2016 / 20:22

  Oh Rebecca wat verschrikkelijk zulk soort reacties! Ik vind het wel super knap van je dat je dit in een artikel wil schrijven, want volgens mij ben je dan wel bang voor nog meer van deze reacties. Ik zie soms wel dat er wat grammatica fouten in een artikel zitten, maar ik ken zat mensen die dat doen, en als je al volwassenen bent begrijp ik echt wel dat je er niks aan kan doen dat je daarin soms wat fouten maakt!! Laat je er niet gek door maken, negeer die reacties gewoon.
  Xx Kim

 54. 7 november 2016 / 21:14

  Amen. Nederlands is zelfs voor ons Nederlanders lastig. Ik denk er soms zo lang over na dat ik begin te twijfelen over simpele dingen. In mijn werk moet ik altijd al gefocust zijn en het kan daardoor op mijn blog ook wel eens voorkomen dat er een fout in zit. Ik denk dat er weinig mensen zijn die perfect Nederlands kunnen, behalve de mensen die het gestudeerd hebben en iedere dag bezig zijn met de taal. En al dat gezeur over pannekoek of pannenkoek… daar ben je ook wel een keer klaar mee.

 55. 7 november 2016 / 21:34

  Nou zeg wat een onzin! Ik vind het echt belachelijk dat iemand zegt dat je dan maar moet gaan stoppen. Lieve Rebecca, trek je er echt maar niks van aan hoor. Ik ben zelf niet goed in Nederlands en volgens mij zijn er in mijn artikelen ook genoeg spelfouten uit te halen haha. En trouwens, ik vind dat blogs niet eens perse correct Nederlands geschreven moeten worden. Het is toch geen rapport dat je inlevert voor een cijfer? Ik stoor me in ieder geval nooit aan jouw artikelen<3

 56. 8 november 2016 / 09:19

  Nou ik heb je blog zojuist ontdekt en vind het super leuk! Je hebt een fijne schrijfstijl en mijn grammatica is ook niet top. Daarnaast is het veel belangrijker dat je iets met passie doet, en dat overbrengt op de lezers. En dat is iets waar jij hartstikke goed in bent! Liefs Chantall

 57. 8 november 2016 / 12:09

  Goed en mooi geschreven artikel! Feedback is altijd fijn ja maar als mensen het snel niet gaan waarderen door spelfoutjes, come on! We zijn mensen en mensen maken nu eenmaal foutjes, ik maak me er nooit zo druk om en lees altijd de artikelen met plezier 🙂

 58. 8 november 2016 / 16:30

  Jeetje, wat ontzettend vervelend zo’n reactie. Geef dan in ieder geval nog opbouwende kritiek, maar zeggen dat je moet stoppen slaat helemaal nergens op. Gewoon lekker door gaan met wat je aan het doen bent!

 59. 8 november 2016 / 19:46

  Belachelijk niks van aantrekken! Ik ben ook geen taakwonder lekker doen waar je blij van word hoor! xxx

 60. 8 november 2016 / 22:12

  Ik hoor het ook wel vaker dat bloggers soms echt gemeen tegen elkaar kunnen zijn. Ik heb ook wel eens een nare comment gehad. Als het mij echt te ver gaat verwijder ik hem gewoon. Eigenlijk vind ik dat not done, maar he je beslist nog altijd zelf wat er op je site komt. Echt heel naar de opmerking die je kreeg over schrijven en spelfouten. Ik ontdek zo vaak nog achteraf een foutje van mezelf, heel herkenbaar om niet alles meteen te zien. Ik vind dat mensen daar wat minder op moeten focussen. Is dat ene spelfoutje nou echt zo belangrijk? Ik vind mensen die daar zo op reageren gewoon echt raar. Dit zegt volgens mij genoeg over henzelf;)

 61. 9 november 2016 / 10:06

  Ik snap wel dat je gefrustreerd bent hoor! Ik vind die nare reacties echt belachelijk. Als iemand niet zo goed is met grammatica, moet diegene maar stoppen? Belachelijk hoor.
  Op mijn blog staan regelmatig ook wel grammatica foutjes, omdat ik net zoals jij niet zo goed ben in d/ dt/ t. Precies hetzelfde verhaal, ik krijg het maar niet in mijn hoofd gestampt!
  Gewoon lekker door blijven bloggen 😉

 62. 9 november 2016 / 19:17

  Wow, zulke reacties vind ik best triest. Je blogt uiteindelijk gewoon voor je plezier. Mocht je leerkracht Nederlands zijn , dan zouden opmerkingen over grammatica meer terecht zijn. Maar nu… overdreven vind ik het. Uiteindelijk is het net dapper dat je, wanneer je geen pro bent met de Nederlandse taal, toch een blog hebt. EN je kunt je schrijftaal op deze manier ook alleen maar verbeteren denk ik dan 🙂

 63. 12 november 2016 / 14:35

  Iedereen maakt weleens een foutje. Van fouten maken leren wij weer. De Nederlandse taal is nou eenmaal moeilijk! En je bent zeker niet dik, jij hebt echt een mooi figuur!

 64. danishia
  18 november 2016 / 16:36

  Hahaha dit is erg funny. Je moet maar zo denken mensen lezen je blog wel aandachtig. Dus ergens ben je wel interessant. Gewoon lekker doorschrijven meid. Ik wens je veel succes met schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video