Treets Traditions Pure serenity

Treets Traditions Pure serenity

Wat mij heel erg aantrekt aan verschillende culturen, zijn de verschillen in schoonheidsrituelen. Oké eerlijk is eerlijk, het verschil in eten vind ik stiekem nog net iets boeiender maar op een mooie tweede plek komt de beauty industrie. Ik vind het heel mooi om te zien dat er verschillende ‘beauty standards’ zijn, overal ter wereld. Het meest interessant vind ik misschien wel de Japanse beauty, met al die aparte producten die er daar te vinden zijn. Toen mij werd gevraagd of ik een lijn van Treets Traditions wilde proberen, die geïnspireerd is op de Japanse beauty wereld hoefde ik niet lang na te denken! Zeker weten dat ik dat wil.

pure serenity treets traditions review

Over treets Traditions

Treets Traditions is voor mij een heel nieuw merk. Eerder ontving ik wel een klein product in een beautybox en naar aanleiding daarvan kreeg ik deze producten thuis gestuurd. Het product had ik toen niet gebruikt, omdat deze me erg leuk leek voor de feestdagen. Dit is dus mijn echte eerste ervaring. Treets Traditions maakt het mogelijk om verschillende tradities toegankelijk te maken voor iedereen. Deze nieuwe Pure Serenity lijn is geïnspireerd op de rijke Japanse badcultuur ‘Onsen’. De Pure Serenity lijn is verrijkt met bijzondere, natuurlijke ingredienten. Zo kun je nu zelf de Japanse schoonheidstradities ervaren, maar dan gewoon in je eigen badkamer. Treets Traditions is al ruim twintig jaar opzoek naar wereldwijde tradities en ze gebruiken uitsluitend verantwoorde ingrediënten.

Ik ontving drie prachtige producten, die ik jullie één voor één leer kennen vandaag.

Treets traditions pure serenity bamboo bodyscrubbamboo bodyscrub pure serenity review

Treets traditions pure serenity bamboo bodyscrub | €12,99

Ik moet en ik zal deze review beginnen met de bodyscrub. Deze natural bodycare bamboo bodyscrub in de geur yuzu & cherry blossom is a-mazing. Deze bamboe scrub is verrijkt met extracten van kersenbloesem en een citrusvrucht uit het Verre Oosten genaamd yuzu. Deze twee gecombineerd zorgen voor een verfrissend en verkwikkend effect. In kersenbloesem zitten volgens mij veel anti-oxydanten maar hier kon ik niet veel over vinden. Alles wat ik weet, is dat ik producten met kersenbloesem nooit vind tegenvallen. Helaas gebeurd het niet vaak dat er kersenbloesem in producten zit, dus misschien dat ik deze scrub daarom wel extra fijn vind. Iets wat ik ook erg leuk vind, al is het een klein detail, is dat de scrub met een spateltje komt. Dit maakt het doorroeren van de scrub een stukje makkelijker.

Pure serenity treets traditions bamboo body scrub bamboo scrub pure serenity

”Cherry blossom represents the fragility and the beauty of life”

Stiekem heb ik al een beetje verklapt wat ik van de scrub vind. Normaal ben ik niet zo dat ik gelijk mijn mening deel, maar bij deze kon het niet anders. Het is echter wel zo dat ik niet gelijk enthousiast was. Gelijk na het openen zag ik dat het een hele kleine korrel was in de scrub. Persoonlijk ben ik dol op grove en best heftige scrubs. Vooral in de winter heeft mijn huid dat heel erg nodig. De geur was gelijk al hemels lekker. Ik weet niet of je bekend bent met de geur van kersenbloesem. Het is een lief, subtiel en licht zoet geurtje die zeker niet overheersend is. Zelf heb ik geen idee hoe een yuzu ruikt, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik heb geen idee of ik die ruik namelijk. Na dat ik klaar was met genieten van deze geur (dat deed ik echt) was het tijd om de scrub te proberen. Met in mijn achterhoofd het baal moment dat dit geen grove scrub was. Toch viel het me vrij snel op dat het wel een hele stevige scrub is, die zeker niet aanvoelt alsof je bijna niet scrubt. Sterker nog, je voelt goed dat je aan het scrubben bent en al vrij snel voelde mijn huid heerlijk zacht aan.

pure serenity foaming shower gelshower foam pure serenity treets traditions

Treets traditions pure serenity foaming shower gel | €6,99

Nog zo een product waarvan ik al wist dat ik er dol op zou zijn. De pure serenity foaming shower gel. Foaming shower gel is bij mij hoe dan ook al goed en volgens mij kan er vrij weinig verkeerd aan zijn. Door de scrub die ik al eerder had gebruikt wist ik dat de geur heel erg lekker zou zijn, dus bij de foaming shower gel was het puur het feit of deze wel goed zou schuimen. Zoals je op de bovenstaande foto terug kunt zien, is ook die vraag beantwoord. Deze schuim is ontzettend dik en voelt goed stevig aan. Dit is een iets groter pompje dan dat ik normaal zou gebruiken, maar met een klein pompje krijg je al een mooie rijke hoeveelheid. De geur is iets subtieler dan de scrub, al vind ik dit zeker geen minpunt. Helaas weet ik niet wat dit product beloofd te doen, maar wel kan ik je vertellen dat ik van de foam in combinatie met de bamboe scrub een baby zacht huidje kreeg.

Treets traditions Pure serenity Shimmering bodycream Treets traditions Pure serenity Shimmering bodycream

Treets traditions pure serenity shimmering bodycream

Iets wat ik veel te weinig doe -vooral in de winter- is mijn huid insmeren. Nu voelt mijn huid na het gebruik van de scrub en de shower foam héél lekker aan, toch weet ik dat het wel iets wat uitdrogend kan werken. Al eerder ontving ik deze kleine verpakking in een box, maar wilde deze niet proberen omdat je deze duidelijk in één keer ‘moet gebruiken’. Nu ik er twee heb, wilde ik er wel alvast één testen, omdat het toch wel een review compleet maakt. Door het hoge vitamince C gehalte dat er in de Yuzu zit, heeft deze bodycream een kalmerend effect. Vooral als je van te voren hebt gescrubt is dit een perfecte toevoeging aan deze shimmering bodycream.

pure serenity shimmering bodycream

That glow tho!

De bodycream is een fijne, dikke substantie. Ergens denk ik altijd dat dit extra goed is in de winter, omdat het zo dik en voedend aanvoelt. Het aanbrengen gaat hierdoor wel net iets lastiger dan een normale lotion. Ik moet iets langer blijven smeren, aangezien ik anders een soort wit laagje op mijn arm krijg. In de creme zitten hele kleine (mega) subtiele glinstertjes. Ze zijn zo klein, dat ik deze niet eens vast wist te leggen op een foto. Omdat dit al niet lukte, had ik geen hoge verwachtingen van een glinster op mijn huid. Als je de bodycream aanbrengt, merk je helemaal niks van de shimmer en daarom is de naam misschien een beetje misleidend. Het leek mij erg mooi om aan te brengen over mijn armen en bij mijn borst rond de feestdagen, maar helaas is de shimmer niet te vinden. De geur van deze cream is zó. onwijs. lekker. Ik weet niet wat het is, maar deze vind ik nog net iets lekkerder dan de overige producten.

natural bodycare pure serenity

Treets Traditions Pure serenity

De producten heb ik nu bijna twee weken in huis en eigenlijk durf ik nu al wel te zeggen dat de scrub een groot favoriet is. Dit is zeker een scrub die ik nog eens zou aanschaffen, wat ook vast en zeker gaat gebeuren. Mede doordat het zo een natuurlijk product is, dacht ik dat de prijzen gillend duur zouden zijn maar dat is zeker niet waar. Deze Pure Serenity lijn is binnenkort verkrijgbaar bij Treets Traditions. Ben jij al bekend met dit merk?

Liefs,
Rebecca

ontvangen ter review

18 Reacties

 1. 27 november 2017 / 08:08

  Wat een fijn artikel! Ik heb de producten ook ontvangen en mijn review komt binnenkort online 🙂

 2. 27 november 2017 / 09:45

  Haha, ik kon die shimmer dus gewoon ook echt nérgens ontdekken. De geur van deze producten vind ik echter wel ZALIG! Echt verrukkelijk. De scrub was iets te heftig voor mij, maar vanwege de geur wil ik hem toch gewoon gebruiken, dus dan verzorg ik zo nu en dan mijn voeten ermee;-)

  • Rebecca
   Auteur
   27 november 2017 / 23:56

   Oeh ja dat is ook een goed idee. De geur is inderdaad veel te lekker om de scrub te laten liggen. Ergens vind ik het niet eens jammer dat je de shimmer er niet in ziet zitten.. Zijn we ook geen wandelende discobal.

 3. 27 november 2017 / 11:07

  Mooie foto’s! Deze producten lijken me heel fijn, ik heb dit merk eigenlijk nog nooit geprobeerd.

 4. 27 november 2017 / 12:21

  Die scrub klinkt goeeed! Ik hou echt onwijs van scrubs, vooral in het najaar en de winter!

 5. 27 november 2017 / 12:45

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt meid! Ik kende deze producten nog niet eerlijk gezegd maar als ik de combinatie bamboo en kersenbloesem zie dan weet ik al dat ik om ben 😉 De geur lijkt me fantastisch, en aangezien ik juist dol ben op scrubs met een kleine korrel denk ik dat ik hier heel blij van ga worden. Deze ga ik onthouden, thnx!

  • Rebecca
   Auteur
   27 november 2017 / 23:57

   Dan is deze scrub echt gemaakt voor jou. Op het gebied van de geur en de substantie zou je het alleen al eens moeten proberen hihi

 6. 27 november 2017 / 12:48

  Kersenbloesem vind ik ook zo een heerlijke geur! En ik hou ook van een grove scrub, maar als deze wat fijner is, ook prima.
  Treets heeft zeker goede producten, heerlijke verwennerij. Voor lichaam en geest, want geur vind ik bij body producten altijd wel een stapje voor hebben!

  • Rebecca
   Auteur
   27 november 2017 / 23:58

   Klopt! Ik vind het ook echt belangrijk dat lichaamsproducten een lekkere geur hebben. Ik heb wel eens producten gehad die nergens naar roken en dat gebruikt echt veel minder fijn.

 7. 27 november 2017 / 13:20

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik kende dit merk ook nog niet, maar de verpakkingen alleen al zien er echt super mooi uit!

 8. 27 november 2017 / 14:48

  Ik ben er super benieuwd naar! Ik zie de producten al bij verschillende bloggers voorbij komen en lees alleen maar positieve dingen! Supermooie foto’s ook weer, doe je elke keer zó goed!

  • Rebecca
   Auteur
   27 november 2017 / 23:58

   AH wat lief! Dankjewel! Ik probeer er telkens weer wat van te maken hihi

 9. 27 november 2017 / 15:01

  Wat zien die producten er fijn uit! En die foto’s love it ♥!

 10. 27 november 2017 / 17:17

  Ik ben heel blij met de scrub en het hele goede voordeel is dat ze ook dierproefvrij zijn!

 11. 27 november 2017 / 20:39

  Heeeerlijk! Die foam ook, hemels om dat te zien haha!

  • Rebecca
   Auteur
   27 november 2017 / 23:59

   Jaaa, hoe graag zou je het willen gebruiken als je het zo ziet. Heerlijk he?

 12. 28 november 2017 / 16:20

  Wat een mooie review, de shower foam zou ik zeker willen proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video