De Amsterdam Fashion week 2017 | Maison the Faux

De Amsterdam Fashion week 2017 | Maison the Faux

Oh wat was ik enthousiast en blij verrast toen ik werd uitgenodigd voor een fashion show tijdens de Amsterdam Fashion week. Nog nooit eerder ben ik naar een show geweest, maar toch trok het me altijd erg aan. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en vroeg daarom of ik een plus één mee mocht nemen, wel zo een fijn gevoel. Gelukkig mocht het en hadden wij nog ruim een maand te tijd om te bedenken hoe het zou zijn. Ik had veel verwacht, maar niet dit…

 

 

Waarom ik


Eerlijk is eerlijk, de gedachten die je hier boven leest is wat er door mij heen ging. In eerste instantie niet, maar ongeveer een week na dat ik deze uitnodiging had ontvangen kreeg ik dit gevoel. Ik ben nooit een heel zeker persoon geweest en dit spookt nog zo vaak door mijn hoofd. Waarom kiezen ze mij? Zo veel volgers heb ik niet en echt een gevoel voor fashion heb ik nou ook weer niet. Hoe valt dan toch de keuze om mij uit te kiezen? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het mega tof en zou dit niet willen missen.. but why? Met wat lieve peptalk woordjes van volgers en mijn vriend besefte ik dat ik er hierdoor veel minder van kan genieten en dat is totaal niet nodig en heel erg zonde.

 

 

Kleding stress en lieve hulp


Al vanaf het moment dat ik werd uitgenodigd wist ik wat ik aan wilde. Dat is heel ideaal, maar ik ben en blijf een vrouw. Op de dag van de fashion show ‘voelde’ ik die outfit totaal niet en zag ik het niet zitten om die outfit aan te trekken. Tijd voor een nieuwe! Ik ben zo een persoon die mijn eigen kledingkast heel saai en stom vind dus voor mij is het heel erg lastig. Een dag van te voren had ik nieuwe kleding binnen gekregen, waaronder de jumpsuit die je hier ziet. Dit leek mij erg leuk, maar dan nog die verrekte schoenen. Ik plaatste heel wat opties op mijn Instagram story en met jullie hulp is het gelukt! Veel mensen dachten dat dit een jurk was, maar het is een jumpsuit met een hele hoge split aan beide pijpen.

 

.

.

.

.

afw 2017

asus fashion week amsterdam

 

 

Amsterdam Fashion Week 2017


Omdat ik niet heel veel energie heb de laatste tijd, moest ik mezelf echt overtuigen en omhalen om te gaan. Uiteindelijk besefte ik dat je niet elke dag word uitgenodigd voor de Amsterdam Fashion Week, dus hoe zonde zou het zijn om niet te gaan? Het is voor ons een klein uurtje rijden, maar toch kost het mij een hoop energie. Om mezelf te ‘belonen’ dat ik toch ging, besloten we om van te voren even langs KFC te gaan. Zo slecht, maar oh wat had ik daar zin in. Daarna reden we door naar de Westergas om in de garage de auto te parkeren. Vanaf de garage stonden er onwijs mooie Mercedes Benz jeeps klaar die ons naar de bestemming bracht. Wat was dit een luxe gevoel zeg, zo leuk! De auto’s waren prachtig en eigenlijk was het maar een heel klein stukje. Toch kon ik het ontzettend waarderen op mijn hakken, in de regen. Zoals altijd waren we veel te vroeg, maar gelukkig mochten we alvast naar binnen voor een drankje.

 

 

VIP via Asus


Via Asus werd ik uitgenodigd om de show van die avond bij te wonen. Op de dag zelf las ik ineens dat we VIP waren en dat we daardoor in een speciale lounge mochten. Vanaf acht uur konden we ons tickets ophalen en konden we daar terecht. Hier stonden allerlei hapjes, werden er warme borrelhapjes geserveerd en mochten we onbeperkt drinken bestellen. Bij binnenkomst kregen we een mega lekkere mojito en daarna nam ik nog een wijntje. Het was heel fijn dat we hier terecht konden want helaas zat het weer niet mee. Gelukkig konden we hier overdekt zitten, inclusief terraswarmers. Ook was op deze plek de leuke bloemenwand, die je bij de begin foto kunt zien. Stiekem had ik al gehoopt dat ik daar bij kon komen want die wand vroeg gewoon om een foto! Op Instagram deelde een hele boel mensen dezelfde mening. We hadden zo een twee uur te gaan voor dat de show begon, maar hier konden we ons wel vermaken. Sowieso weer fijn dat we een keertje samen wat leuks gingen doen dus ik was een gelukkig mens.

.

.

.

Amsterdam fashion week 2017Maison the faux 2017

Asus presents Maison the Faux

De show waar wij voor uitgenodigd waren was van Maison the Faux. Het zei mij niet zo veel dus uiteraard deed ik even wat research. Het leek mij namelijk heel erg als ik super netjes ging en alles juist draaide om gescheurde broeken. ”Maison the Faux presenteert haar werk met een dikke knipoog naar een publiek dat zich vrij durft te bewegen in een vaak bekrompen wereld.” Met andere woorden, draag waar jij je fijn bij voelt en wat jij wilt. De wereld heeft toch hun mening wel klaar liggen en dat is ook altijd zo. Er zijn altijd mensen die commentaar hebben, wat je ook draagt. Dus waarom niet dragen wat jij wilt? Het merk heeft een groot gevoel voor humor en zelfspot, gecombineerd met een diepe liefde voor mode. De bovenstaande (kleine) foto’s heb ik van de Instagram pagina van Maison the Faux.

.

fashionweek 2017

.

Amsterdam fashionweek 2017 Maison the faux

 

 

Mijn eerste keer AMF


Omdat dit mijn eerste keer was dat ik naar een show ging, had ik echt geen idee wat ik kon verwachten. Van te voren had ik gehoord dat de show een kwartier duurde en dat dat erg lang schijnt te zijn voor een show. Zelf vond ik het helemaal niet lang klinken. Ik zat eerste rij op de beste plaats, naast alle fotografen. Helaas zat Mitchell niet bij mij in de buurt, maar dat was omdat er maar een paar kaartjes op die plek beschikbaar waren. Gelukkig was het geen drama en had ook hij alsnog een hele toffe plek! Toen wij de grote zaal binnen kwamen stonden er overal zonnebanken. Het zag er heel gaaf uit!

 

 

De fashion show


Zodra ik de zaal binnen kwam werd ik begeleid naar mijn plek. Het was echt een fantastische plek en vond het zo gaaf dat dit mijn eerste ervaring was. Binnen no time zat iedereen op zijn of haar plek dus alles verliep heel soepel. De lichten gingen uit en er begon een filmpje. Dit filmpje ging over in de show zelf en dat vond ik ontzettend leuk gedaan. De muziek in de zaal was echt amazing! Je zou denken dat er in zo een mega gebouw een echo ontstaat, maar dit geluid was zó mooi. De show was snel, vlot en upbeat. De muziekkeuze was perfect bij deze show. Omdat ik nooit bij een andere ben geweest heb ik niet veel vergelijking, maar volgens mij was deze anders dan andere. Het was losjes, funky en heel vrolijk. Wat ik ook heel mooi vond om te zien waren de verschillende maten van de modellen. Wat dat betreft hebben ze daarmee echt pluspunten gescoord.  Na een kwartier was de show over en stiekem vond ik het erg jammer. Ik had nog wel veel langer naar de show kunnen kijken. Wat was dit een unieke show en ervaring.

.

.

.

maison the faux fashionweek 2017

”fashion looks better when you feel good on the inside”

Aan het eind van de show bleven we nog heel even een drankje doen. We hadden muntjes gehad, maar door de VIP lounge hadden we die niet gebruikt. Goed excuus om dus nog heel eventjes te blijven. Rond kwart voor elf besloten we weer richting huis te gaan, aangezien Mitchell gewoon weer moest werken. We werden weer in dezelfde prachtige Mercedes-Benz naar de parkeergarage gebracht. Al met al was het een ontzettend mooie ervaring en snap ik nu wel waarom mensen hier elk jaar weer naar toe gaan. Ben jij al eens bij de Amsterdam Fashion week geweest?

Liefs,
Rebecca

20 Reacties

 1. 24 juli 2017 / 10:52

  Je zag er echt stunning uit! Echt zo gaaf dat je hierbij mocht zijn <3

 2. 24 juli 2017 / 13:32

  Echt super vet dat je hiervoor werd uitgenodigd en ook gegaan bent! Ik had inderdaad niet gezien dat het een jumpsuit was (ik dacht idd een jurk) but again: you look gorgeous! 🙂

 3. 24 juli 2017 / 13:45

  Wat leuk dat je daar geweest bent! Een paar jaar geleden ben ik er ook geweest, vond het echt een super ervaring.
  En zo chique, dat ze je ernaartoe rijden, alles was goed geregeld 🙂

 4. 24 juli 2017 / 14:44

  Wauw wat zag jij er mooi uit rebecca! Wat gaaf ook dat jij was uitgenodigd.

 5. 24 juli 2017 / 15:00

  Wauw, jouw outfit! Die jumpsuit staat je echt geweldig! En wat onwijs tof dat je hiernaartoe mocht. Die onzekerheid is echt nergens voor nodig. Je hebt er namelijk ook nog eens een supergoed artikel over geschreven 🙂

 6. 24 juli 2017 / 15:19

  Wat leuk dat je naar de Fashion Week geweest bent! Mooie outfit had je aan!

 7. 24 juli 2017 / 15:40

  Echt zo tof dat je bent uitgenodigd! Mij trekt het ook enorm. Ohhhh, ik dacht op Insta ook dat het een jurk was! Echt leuk dat je deze aan hebt gedaan met de zwarte heels, so pretty! Ik snap je onzekerheid, ik heb er op mijn 41e ook nog last van. Ik denk ook dat het iets menselijks is. Als het je enorm in de weg zit en je van dingen weerhoudt wordt het vervelend, maar jij bent toch maar mooi gegaan! Good for you! Laat je gedachten je leven niet leiden (heb ik ook vaak last van)! Liefs!

 8. 24 juli 2017 / 18:42

  Super gaaf dat je was uitgenodigd. Goed dat je gewoon bent gegaan. Ik denk dat je het niet had willen missen

 9. 24 juli 2017 / 21:33

  Wat zag je er mooi uit! Leuk verslag, volgens mij een hele beleving om mee te maken.

 10. 24 juli 2017 / 22:30

  Supergaaf dat je hiervoor was uitgenodigd en dit zo front row mocht meemaken!

 11. 25 juli 2017 / 11:36

  Wat gaaf dat je dit mee mocht maken! Je outfit vind ik er ook heel mooi uitzien, ook in combinatie met de schoenen. Goed ook dat je gewoon gegaan bent. Achteraf is het vaak toch hartstikke leuk als je wel gaat en als ik dit verslag zo lees was dat ook wel echt het geval!

 12. 25 juli 2017 / 12:51

  Heel leuk dat je erbij mocht zijn. Ik had al veel beelden van deze show voorbij zien komen – het ziet er zo gaaf uit!

 13. 25 juli 2017 / 18:49

  Wauw, prachtige jurk! (en leuke foto’s!!). Heel erg tof dat je hierbij mocht zijn!

 14. 25 juli 2017 / 23:12

  Gaaf dat je erbij mocht zijn. Het lijkt mij heel gaaf om het een keer mee te maken. Je zag er echt heel mooi uit!

 15. 26 juli 2017 / 21:01

  Heel gaaf om hier bij te mogen zijn!! Volgende keer ga ik mee!! Hahaha (als je privé fotograaf)

 16. 28 juli 2017 / 17:38

  Je zag er prachtig uit, toffe jumpsuit. Gaaf dat je de show mocht bijwonen met Mitchell, lijkt me een toffe ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video