Het begin van ons mini home make-over

Het begin van ons mini home make-over

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel heb geschreven over ons huis. Dit heeft één simpele verklaring; ik ben nog steeds niet tevreden. Regelmatig word er op mijn blog en youtube kanaal om een hometour gevraagd en al een lange tijd beloof ik het te laten zien. Twee maanden geleden was ik erg tevreden over ons huis omdat we de hele inrichting veranderd hadden, dat duurde niet lang. Alleen de meubels hadden we veranderd, maar verder niets aan accessoires of kleur. Nu ben ik het alweer zat en zijn we van mening dat we toch wat meer moeten veranderen om het leuker te maken. Nieuwe meubeltjes, een fris kleurtje en uberhaupt meer kleur terug brengen.

huiskamer make-over

Groen, geel, roze of blauw..

Zelf ben ik best wel moeilijk als het gaat om kleur toevoegen in het interieur. Ik ben heel erg snel uitgekeken op kleurtjes en weet uit ervaring dat ik kleur achteraf nooit leuk vind. We wonen hier nu anderhalf jaar en de enige vorm van kleur die we hier hebben zijn ons planten. Het leek ons verstandig om toch iets te gaan doen met een kleurtje. Als ik (oker)geel bij iemand in het interieur zie word ik altijd spontaan verliefd, alleen vind Mitchell dit niet heel erg mooi. Nu is de twijfel tussen (emerald)groen en donkerblauw erg groot. Beide kleuren staan onwijs mooi bij goud en dat vind je erg veel terug hier in huis. Het lijkt mij zelf mooi om één muur met een behangetje te doen waar een printje op staat, maar het ‘probleem’ is dat wij alleen maar hele grote muren hebben. Op een grote muur vind ik het vaak iets té opvallend.

Kleine veranderingen voor een groot resultaat

Omdat wij niet het budget hebben om gelijk het hele huis aan te passen -wat ik wel wil- moeten we het anders doen. Het liefst koop ik een hele nieuwe bank in een mooie cognac kleur met twee grote ronde salontafels, maar hey.. dit blijft bij dromen. Tenzij iemand nu zegt ‘Joe, heb ik hier voor je’.. Doordat we hier niks mee kunnen, moeten we het klein aanpakken. Ik denk dat een paar mooie posters of schilderijen in combinatie met wat frisse kussentjes al heel veel doen. Misschien ook een nieuwe kleurtje op de muur? Dat is natuurlijk best te doen! Wel twijfel ik een beetje over de kleur in huis..

Home Esprit

Van geen kleur, naar te veel kleur?

Ons huis is voornamelijk wit, grijs en een klein beetje zwart. Kleur kun je hier amper terug vinden, want zelfs ons schilderijtjes zijn wit en licht pastel roze. Ik dacht altijd dat dit mijn stijl was, maar ik word er een klein beetje ongelukkig van. Ik mis kleur en wil dit dan ook zeker subtiel terug laten komen. Om te beginnen met kussentjes is voor mij hét ideale begin. Op internet zie ik super veel kussens die ik eigenlijk allemaal wel wil, maar het moet wel bij elkaar passen. Bovenstaande kussentjes vond ik op de home afdeling van Esprit, waar ze ontzettend veel home accessoires hebben in vrolijke lente kleuren. Nu wil ik natuurlijk niet in één klap doorslaan met kleur, dus moet ik toch even een keuze maken. Nu ik deze kussentjes zo naast elkaar zie, kan het wel om deze kleuren te combineren dacht ik zo..

Het begin van ons mini home make-over

Omdat ik de laatste tijd toch erg veel tijd thuis doorbreng, kan ik het maar beter leuk maken. Wij gaan dit proberen met een kleiner budget en hopen dat dit gaat werken. We hebben een bepaald beeld in gedachten wat we zouden willen creëren, wat ergens misschien niet zo goed is. Hoe dan ook, ik hoop dat jullie net zo benieuwd zijn als dat wij zijn. Tips, aanbiedingen en andere dingen die we zouden moeten weten hoor ik graag. Afgelopen weekend zijn we al een klein beetje begonnen en ben nu al ZO enthousiast. I’ll keep you updated.

Liefs,
Rebecca

7 Reacties

 1. 13 april 2018 / 08:10

  Toen mijn zusje op zichzelf ging wonen zijn we naar Jysk gegaan. Je hebt daar veel mooie en leuke meubels voor een betaalbare prijs!

 2. 13 april 2018 / 10:40

  Wat een leuk artikel! De stylist in mij krijgt gelijk zin om aan de slag te gaan met jullie make over, hahaha. Met een klein budget kunnen lijstjes aan de muren en kussentjes altijd! Dan kun je er misschien achterkomen welke kleuren jullie beide mooi vinden en waar jullie je goed bij voelen. Zo kun je ook alvast meer groen in je interieur brengen. Misschien is het leuk om de grijze muur een lichtgroene tint te geven? Staat altijd wel lekker fris! Ben benieuwd naar het resultaat <3

 3. 13 april 2018 / 18:58

  Een cognac kleurige bank lijkt me ook echt super gaaf. Heel veel succes met de mini make over.

 4. 17 april 2018 / 19:30

  Heel leuk om hierin mee te kijken! Ik vind mn interieur helemaal niks haha, ben het na een paar maanden zo snel zat en daar baal ik wel van hoor! Bij jullie ziet het er echt cute en mooi uit!

 5. 17 april 2018 / 22:20

  Leuk om te zien en handig, binnenkort ga ik verhuizen en wil iets heel anders 🙂

 6. 20 april 2018 / 09:53

  Ik ben heel erg benieuwd! De kleuren groen en blauw die je noemt heb ik dus ook in huis en het geeft echt een heel stijlvolle maar tegelijkertijd gezellige vibe, vind ik zelf althans;-) Ik ben dus ook een ontzettend huismus, ik vind het heerlijk om thuis te zijn en gooi de boel regelmatig om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video

Privacyvoorkeur centrum

Google analytics

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u deze website blijft gebruiken.

_gat,_ga,_gid
_gat,_ga,_gid