Ik wil vanaf nu alleen maar de waarheid

Ik wil vanaf nu alleen maar de waarheid

Mijn depressie is voor mij geen geheim meer. Hier en daar deel ik een keer een update of laat ik vallen hoe ik me op dat moment voel. Ik dacht dat ik vrij eerlijk was in hoe ik me voelde, maar dat was blijkbaar nooit het geval. Tegenover mezelf ben ik nooit eerlijk geweest en eigenlijk ben ik tegen niemand eerlijk geweest. Al een paar weken had ik elke keer hetzelfde gesprek met mijn psycholoog. Moet ik het mijn ouders vertellen, of niet? Zal het mijn progressie verbeteren, of schiet ik er niks mee op? Mijn psychiater liet het antwoord in het midden en hij vertelde me dat het gevoel vanzelf een keer beantwoord werd. Dat is ook echt zo.

Ik wil vanaf nu alleen maar de waarheid

Don’t struggle in silence ❤

Al vanaf mijn 18e heb ik te maken met gebeurtenissen in mijn leven die ik nooit aan iemand verteld heb. Af en toe weet iemand een glimp van een bepaalde gebeurtenis, maar er was niemand die alles wist. Je kan je voorstellen dat wanneer je al acht jaar lang je eigen problemen voor je houd en alleen maar naar andere luistert, dat je dat niet lang vol kan houden. Acht jaar vind ik namelijk heel wat. Mezelf cijferde ik liever weg en ik bespaarde mensen liever mijn struggles, dan dat ik het zou vertellen. Iedereen heeft zijn of haar problemen, dus waarom zou ik je lastig vallen met die van mij? Ook tegenover mijn ouders dacht ik er zo over. Toch had ik door dat mijn schuldgevoel de laatste weken niet meer te houden was. Ik voelde me rot dat ik mijn ouders nooit in vertrouwen heb genomen om het toch te vertellen. Ik wilde niet dat ze zich schuldig gingen voelen, of misschien boos dat ik nooit wat had gezegd.. Ineens was de tijd daar en had ik sterk de behoefte om het te vertellen. Dus deed ik dat..

”We never get over our emotional baggage, but we can let it go”

Voor mezelf had ik besloten dat ik dit niet meer alleen kon. Het feit dat ik gedeeld heb dat ik in een depressie zit, is nog maar één tiende van mijn hele levensverhaal. Veel mensen om mij heen denken dat dit komt door een gebeurtenis die ooit op het werk heeft plaats gevonden, of door een operatie die ik een aantal jaar geleden heb gehad. Niks hiervan is de reden dat ik nu in mijn depressie zit. Nu het er uit is bij mijn ouders, voel ik me opgelucht.. maar ergens ook een heel stuk meer bezwaard, rot en schuldig. Mijn ouders zijn trots en blij dat ik het heb verteld en dat vind ik heel fijn. Ook mijn vriend weet nu alles, maar eigenlijk blijft het daar wel bij.

Ik wil vanaf nu alleen maar de waarheid

Nu ik dit heb uitgesproken tegen mijn ouders en vriend, merk ik dat ik meer behoefte heb om dit te delen. Steeds vaker wil ik het bij wijze van van de daken schreeuwen. Mensen hebben geen idee wat ik heb meegemaakt en zullen dit ook nooit zomaar kunnen begrijpen. Voor nu weet ik zeker dat ik het grootste onderdeel uit mijn leven een keer wil delen. Dit doe ik wel pas nadat ik de echt belangrijke mensen in mijn leven het verhaal persoonlijk heb verteld. Ik wil niet dat ze er via een video achter komen. Misschien bedenk ik me volgende maand wel weer en dan deel ik het niet. Ik zie wel hoe het loopt en laat het voor nu op me af komen. Inmiddels zit ik op 225 mg antidepressiva en moet ik twee keer per week naar de psycholoog. Bedankt aan iedereen die heeft laten zien dat hij of zij er niet was, maar nog beter.. de mensen die er wél nog steeds zijn ❤

Liefs,
Rebecca

12 Reacties

 1. Linda
  4 april 2018 / 18:54

  Schrik mij weer rot Rebecca , hoop dat je het mij ook ooit wilt vertellen als je er aan toe bent
  Ik wens je nog steeds heel veel sterkte en hoop dat je het nu verwerken kunt en aan je genezing kunt werken
  Liefs je tante linda

 2. 4 april 2018 / 19:28

  Wat onwijs knap dat je na al die tijd de waarheid hebt durven vertellen aan de mensen die het meest dicht bij je staan! En dat je hier ook open over durft te zijn op YouTube, voor jezelf, maar ook voor anderen die je hiermee kunt helpen. Ik heb je video met heel veel kippenvel gekeken en heb echt diep respect voor hoe je erin staat.
  Ik heb zelf ook een stuk meer meegemaakt dan veel mensen weten en heb daar ook veel geprekken over en hulp bij gehad. Er is dan inderdaad niets frustrerender dan mensen met vooroordelen. Want ik had hetzelfde gevoel als jij: wat mensen ook denken, alleen al het feit dat je zo veel hebt overleefd, laat al zien hoe onwijs sterk je bent! ♥

 3. 4 april 2018 / 20:39

  Ik vind je een bikkel! Alles op zijn tijd!

 4. dolf adam
  4 april 2018 / 20:54

  zo zie je maar dat als je invult voor andere mensen wat ze zouden kunnen denken of wat ze van je vinden alleen nog maar een zwaarder last geven terwijl je dat allemaal mee moet dragen. Heel goed je verhaal en natuurlijk alle sterkte en kracht om door te gaan en hopelijk komt het allemaal goed.

 5. Arnold
  5 april 2018 / 08:38

  Heel veel sterkte met al je worstelingen uit en naar het verleden.
  We horen het misschien t.z.t wel,maar onthoud,
  Wij zijn er voor jullie en je ouders,no matter what.

  Sterkte en Groetjes, Arnold en Rianne

 6. 5 april 2018 / 09:18

  Je inspireert hier heel veel mensen mee, onthoud dat! Je bent ontzettend sterk.

 7. 5 april 2018 / 10:19

  Echt super dat je openhartig bent geweest, ondanks je angst en schuldgevoelens! Dat lijkt mij echt ontzettend moeilijk, vooral omdat je het al 8 jaar een soort van weggeduwd hebt. Ik vind het knap en sterk van je dat je dit deelt!!! <3

 8. 5 april 2018 / 10:50

  Jeetje, het is nogal wat dat iemand gewoon een label op je plakt zonder moeite te doen om je te snappen. Misschien snap je het inderdaad niet, maar stel dan gewoon een vraag in plaats van meteen je oordeel klaar te hebben. Wat ongelofelijk vervelend dat je daarmee te maken hebt (gehad). Mooie video en verschrikkelijk knap dat je dit deelt.En wat fijn dat je nu durft te zeggen hoe sterk je bent. En dat ben je ook. Mensen die nog nooit een depressie hebben gehad zullen nooit weten hoe jij je voelt en dat hoeft ook niet, zolang ze maar weten dat het er is en dat het echt is. Hopelijk kun je nu vooruit met de juiste mensen om je heen. Nu je ouders het weten en nu je zo diep erop ingaat bij je therapie. <3

 9. 5 april 2018 / 16:56

  Knap dat je alles open hebt gegooid.
  Hopelijk gaat het snel beter met je! Heel veel sterkte.

 10. 6 april 2018 / 19:13

  Mensen plakken te snel een label op iemand zonder maar een keer te vragen wat er nu allemaal aan de hand is. Sterkte ermee ♥

 11. 9 april 2018 / 23:39

  Knap dat je dit met ons wilt delen. Heel fijn ook dat je dat doet om het taboe rond depressie te doorbreken. Ik hoop dat je je snel beter zult voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video