Mijn angsten uitdagen door middel van kledingkeuzes

Mijn angsten uitdagen door middel van kledingkeuzes

Dit jaar heb ik besloten om iets met mijn angsten te gaan doen. Het feit dat ik een angststoornis heb is nu wel bekend, maar ik heb geen zin meer om hier constant aan toe te geven. Uiteraard gebeurd het vrij vaak dat ik dit wel moet doen, alleen in sommige gevallen kan ik dit zelf in de hand hebben. Zo is er bijvoorbeeld mijn kledingkeuze.. Ik ga heel vaak voor niet opvallende kledingstukken, omdat ik heel slecht in mijn vel zit. Er zijn zo veel dingen die ik aan wil en toch niet doe. Waarom? Angst. Wat nou als andere mensen vinden dat ik er niet uit zie.. Wat als ik uiteindelijk een foto terug zie en denk ‘iel, waarom zei niemand dat ik dat niet kan hebben.’. Nou, vandaag werd het eens tijd om het gewoon te proberen.

happy girls are the prettiest

Goal: to be happier with myself

Oké, de outfit in kwestie is misschien nog net een beetje te koud voor nu.. maar zeker een outfit die ik zou willen dragen in de lente. Voor de meeste mensen is dit alsnog een niet opvallende outfit en dat kan ik begrijpen. De kleuren zijn vrij basic en ik blend goed in met de achtergrond. Toch is dit voor mij iets wat ik niet snel naar de stad of naar een verjaardag zou dragen. Nu voor de foto’s vind ik het al erg eng, laat staan in het openbaar. Bij deze deel ik dan ook mijn geheimpje dat de outfit na deze foto’s gelijk weer uit ging.

Zaful outfit inspiration

How: to discover what I want

Wat ik vaak heb met mijn outfits, is dat ik het helemaal voor me zie. Waar ik het naartoe zou dragen, hoe ik het combineer en wat voor accessoires ik erbij zou dragen. Als ik de outfit dan eenmaal aantrek, voel ik me heel ongemakkelijk en zie ik alleen maar de punten aan mezelf wat ik niet mooi vind. Ik ga niet alles opnoemen, want dan ben je morgen nog aan het lezen. Deze outfit was er net zo één. In mijn hoofd vond ik het helemaal geweldig, maar tijdens de foto’s maken en ondertussen een paar terug te kijken, werd ik toch een beetje ongelukkig. Toch vind ik de outfit in kwestie leuk en juist daar wil ik iets mee gaan doen. Het lijkt mij zo tof om een outfit niet alleen aan te doen voor de foto, maar ook daadwerkelijk een keer naar de stad te kunnen dragen. Het dragen kan, maar me er dan ook nog eens goed in voelen.

curvy girl outfit ideaootd inspiration

Self confidence is the best outfit

Ondanks dat ik me niet helemaal optimaal voelde in de outfit, vind ik de foto’s wel heel mooi geworden. Tijdens het bekijken van de foto’s om te kijken of ik het ging gebruiken en welke.. besefte ik me dat ik de outfit eigenlijk prima kon hebben. Ja, ik heb wat bredere bovenbenen en heb niet ‘het perfecte maatje’, maar mag ik daarom dit soort outfits niet dragen? Ook komt daarbij, wat is dan wel het perfecte maatje? Bestaat die überhaupt? Ik leer beetje bij beetje om mezelf te accepteren. Sinds ik thuis zit ben ik ruim twaalf kilo aangekomen en daar ben ik natuurlijk niet heel blij mee. Wanneer ik terug denk aan de tijd dat ik al die kilo’s niet bij me droeg, was ik net zo ontevreden met mezelf. Ook toen had ik baal momenten en vroeg ik me af waarom ik geen ‘summerbody had’. Voor nu wil ik me niet meer focussen op afvallen, maar op gelukkig worden.

brillen combineren in je outfit

”Sometimes all you need is a new perspective”

Als klein meisje wilde ik altijd heel graag een bril. Ik vond dat brillen een gezicht altijd erg mooi maken en echt iets toe kunnen voegen. Het geeft karakter. Sinds een klein jaartje ben ik ook een brildrager en ik ben dol op brillen combineren in mijn outfits. Nu is het zo dat ik er ook wel een stuk of vijf heb en sinds kort heb ik er een hele mooie aan mogen toevoegen. De spring/summer collectie van Specsavers komt dit keer met een Scandinavische en minimalistische lijn. In deze lijn vind je veel antiek goud, zilver en brons. In deze lijn worden twee nieuwe collecties gepresenteerd; DAY Birger et Mikkelsen & SCANDIMANIA. De bril die ik hier draag is van de collectie van DAY Birger et Mikkelsen. Deze lijn bestaat voornamelijk uit vintage glamour en geven je een bohemian vibe, uiteraard gecombineerd met Scandinavische eenvoud.

bril stijlen in outfit

The best way to gain confidence is by doing what you’re afraid to do

Sinds ik mijn bril heb, zie ik dit vaak als een perfecte accessoires voor mijn outfits. Mijn bril draag ik niet elke dag, maar meer wanneer ik het gevoel heb dat ik het wat meer nodig heb. Over een tijdje zal dit wel dagelijks worden denk ik. Naast mijn bril heb ik niet het idee dat ik nog heel veel nodig heb. Ik droeg best opvallende oorbellen en een simpele ring en daar bleef het bij. De bril maakt mijn outfit af en ik voel me een stuk zekerder wanneer ik mijn bril op heb. De outfit zelf vind ik na het zien van deze foto’s toch leuker dan ik dacht. Dat zeg ik eigenlijk verkeerd.. De outfit vond ik in mijn hoofd leuk, eenmaal aan niet meer.. maar nu ik deze zie op de foto, toch weer wel. Snap jij het nog?

I believe in myself. I deserve to accomplish my goals

Al met al wil ik proberen om meer te doen waar ik me goed bij voel. Uiteraard moet ik me dan eerst goed voelen in het kleding wat ik wil dragen. Ik wil deze kleding dragen, maar ik durf het niet en daardoor voel ik me er ook niet goed in. Toch wil ik het dragen.. Het is zo dubbel en ik hoop dat ik er voor mezelf wat mee kan. Al met al vind ik de foto’s -en ook de outfit- erg leuk en wilde ik het graag delen. Mede door mijn bril waar ik ook weer enorm blij mee ben en ik vind het bizar leuk wat het doet voor een gezicht. Ik krijg wel eens mailtjes van meiden die onzeker zijn over hun bril en ik hoop bij deze dat ook zij inzien dat het helemaal niet nodig is. We zijn allemaal mooi.

Liefs,
Rebecca

betreft een samenwerking

10 Reacties

 1. 3 april 2018 / 06:48

  Jeetje, wat een onwijs mooie outfit! En wat stoer dat je deze, ondanks je angst, toch hebt aangetrokken! Ik herken heel erg de onzekerheid over je uiterlijk, maar juist dan is het zo goed om af en toe iets buiten je comfortzone te doen. Want weet je, deze outfit kun je echt heel erg goed hebben! ♥ Je bent prachtig!
  Die bril staat je ook super trouwens. Ik ben het helemaal met je eens dat een bril je gezicht echt karakter kan geven. Ik heb mezelf jarenlang tegen een bril “verzet”, maar zou sinds 2,5 jaar echt niet anders meer willen en ben helemaal blij met mijn montuur.

 2. 3 april 2018 / 09:43

  Mooie outfit, met een mooie boodschap! We zijn inderdaad allemaal prachtig. Ik vind dat de outfit je heel goed staat, maar herken je onzekerheden wel. Ik denk dat als je hem gewoon nog eens uit de kast trekt als het wat beter weer is, je er misschien wel aan went!

 3. 3 april 2018 / 11:11

  Wat een mooi artikel! Ik vind de foto’s echt prachtig geworden, je outfit past inderdaad perfect bij het bos, zo mooi!!! Ik snap je struggle wat betreft je outfit heel goed. Soms moet je jezelf echt even over die streep trekken, maar er is ook niks mis mee om alleen datgene te dragen waar jij je goed in voelt! Ik draag vaak een item waar ik me comfy bij voel, gecombineerd met een item die ik wat spannend vind, zodat ik mezelf de tijd geef om er in kleine stapjes aan te wennen. Het is inderdaad vaak wat je zelf ziet, want als ik je foto’s zie denk ik alleen maar wauw wat een prachtige outfit <3

 4. 3 april 2018 / 11:51

  Mooie foto’s Rebecca! Knap dat je de confrontatie met je angsten aan gaat. Ik hoop dat je door alle lieve comments deze outfit met het mooie weer aan durft te doen want hij staat je echt prachtig! <3

 5. 3 april 2018 / 14:48

  De outfit staat je supermooi!! En je bent zelf nog mooier!
  Wees trots op jezelf, je bent het waard!

 6. 3 april 2018 / 20:18

  Ik vind de foto’s echt geweldig. Je staat er heel zelfverzekerd op ?. Super outfit. Waar heb je de broek vandaan, I want it?

 7. 4 april 2018 / 09:18

  De outfit staat je echt prachtig! Lekker dragen! De foto’s vind ik ook echt heel erg mooi, de outfit past precies in het plaatje.

 8. 6 april 2018 / 18:46

  Ik vind dit juist een hele leuke outfit 🙂 Leuke kleurencombi en staat je gewoon oprecht heel goed. Je hebt ook een mooi figuur!

 9. 6 april 2018 / 23:43

  Wat een mega mega mooie foto’s zijn dit zeg.. zucht! de kleuren combinatie met de achtergrond vind ik echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video