Een week in Duitsland | Jeugdherinneringen & quality time

Een week in Duitsland | Jeugdherinneringen & quality time

Om mezelf iets meer ruimte te geven wat betreft bloggen, had ik in augustus een mini blog break. Het is niet dat er niks online kwam, sterker nog er kwamen elke week alsnog artikelen online. Toch wilde ik een stapje terug nemen en even niet aan de blog denken. Achteraf had ik liever gewild dat ik die artikelen had bewaard voor wanneer ik weer volop ging bloggen. Halverwege augustus ging ik samen met mijn ouders en vriend een week naar Duitsland en besloot mijn blog even helemaal geen prioriteit te maken. Ik wilde genieten van het samen zijn en verder nergens anders aan denken.

Een week in Duitsland

Luxemburg stedentrip 2017

”Time spent with family is time well spent”

Veertien augustus vertrokken mijn vriend en ik samen met mijn ouders richting Duitsland. We gingen een week met z’n vieren naar Centerparcs en hadden daar met z’n alle een huisje. Wij kregen deze vakantie van mijn ouders en kan nog steeds niet in woorden uitleggen hoe dankbaar wij hier voor waren en zijn. De dag van vertrek had ik nog steeds niet het gevoel dat ik wilde vloggen. Normaal kan ik niet wachten om een vlog te beginnen als ik op vakantie ga, maar dit keer voelde ik me niet alsof ik het wilde. Ik besloot de dag van vertrek maar niet te vloggen en te beginnen wanneer we daar waren. Ook dit is niet gebeurd en uiteindelijk heb ik mijn vlog camera er geen één dag bij gepakt. Ergens vond ik het ontzettend stom, want vlogs zijn voor mij ook hele mooie herinneringen om op terug te kijken. Toch heb ik er achteraf geen spijt van, want hierdoor heb ik veel meer kunnen genieten van het moment. Nu hoefde ik niet met élk taartje die we namen of élke nieuwe bestemming mijn camera te pakken. Het was gewoon optimaal genieten met z’n vieren.

Bonn Duitsland hotspot Starbucks

 

Making new memories, with old memories


Al vanaf dat ik twee jaar oud ben, kom ik op dezelfde plekjes in Duitsland. Voor sommige klinkt dit misschien een beetje suf, maar ik vind dit wel wat hebben. Natuurlijk gingen wij ook wel eens naar andere landen of plekken, maar toch bleven we altijd hier terug komen. Het is een beetje een traditie geworden om sommige plekjes te bezoeken wanneer wij in Duitsland zijn en daarom gingen we dat deze vakantie ook allemaal doen. Nog leuker vond ik dat dit keer mijn vriend mee ging. De plekjes waar ik heel veel jeugdherinneringen heb, kreeg hij nu allemaal te zien. De plekjes waar ik als twee jarig meisje rond liep, waren we nu weer maar dan 23 jaar later. Het lijkt ook wel of ik het dit jaar nog meer waardeerden dan dat ik dat normaal deed.

.

Zien wat de dag brengt


Een missie van ons allemaal was om vooral zo veel mogelijk te genieten. Niet te veel moeten en een beetje kijken wat de dag brengt. We hadden een paar dingen die we perse wilden doen, maar verder hadden we allemaal geen idee. Telkens eind van de dag besloten we met z’n vieren wat we de volgende dag wilde doen. Dit moest wel, aangezien sommige dingen nog best een eindje rijden waren. Over het algemeen hebben we heel veel gedaan en dat merkte ik ook echt wel aan mijn energie. Binnenkort komt er weer een update over hoe het nu met mij is, maar dit speelde zeker mee in deze hele week. Uiteindelijk besloten we om een middagje in het huisje te blijven en heb toen het meest lekkere middagdutje ooit gedaan. Oh wat had ik dat nodig en wat heerlijk dat het kon.

Prachtige straatjes & gebouwen

In de stad waar ik woon zijn niet echt veel mooie en boeiende straatjes te vinden. Hierdoor vind ik het des te leuker om naar een andere stad te gaan waar ze dat wel hebben. Een echte aanrader om naar toe te gaan is Bernkastel-Kues. Hier is niet mega veel te doen, maar de gebouwen, huisjes en straatjes zijn geweldig. Ik heb deze vakantie niet mega veel foto’s gemaakt, maar hier moest ik toch even een paar keer stoppen. Het zijn niet de beste foto’s, aangezien ik alleen maar mijn telefoon bij me had, maar toch krijg je hier wel een beeld van het stadje. We dronken hier weer een cappuccino en namen een heerlijke apfelstrudel. Dat hoort er natuurlijk wel bij als je in Duitsland bent.

Trier Duitsland 2017 tips

Bigger cities & shopping sessions

Sinds een paar jaar heeft de Duitse stad Bonn mijn hart gestolen. Dit is voor mij echt het shopping-walhalla. Niet te groot en zeker niet teveel winkels. Persoonlijk heb ik er echt een hekel aan als er té veel winkels zijn. Dan raak ik het overzicht kwijt en vind ik het eigenlijk al helemaal niet meer leuk. In Bonn vind je zo een beetje alles wat je kunt bedenken. Zara, H&M, TK Maxx, Pimkie, Lush, Rituals en ga zo maar door. Hier ben ik dan ook zeker goed geslaagd en uiteraard komt er nog een shoplog van online. Het was helemaal niet mijn idee om heel veel nieuwe kleding te halen, maar juist dan vind ik de leukste items. We beginnen de shoppingtrip in Bonn altijd volgens traditie met een kopje koffie bij de Starbucks. Mijn vader vind het echt geen koffie en je doet hem er ook absoluut geen plezier mee. Toch blijven we het altijd weer doen wanneer we er komen. Like always nam ik de White Coffee Mocha met soja melk, mijn absolute fave! We vermaakte ons hier een hele dag en gingen daarna met een voldaan gevoel richting het centerparcs huisje.

Wildpark eiffel Duitsland

De echte burgerlijke dingen doen

Een vakantie zou een vakantie niet zijn als je ook iets burgerlijks doet. We hebben zo ontzettend veel dingen gedaan en soms hebben we echt in een deuk gelegen. Tijdens een muziekquiz die gehouden werd in het animatie center, wonnen we een uur minigolf voor vier. We wilde dit sowieso al doen, maar een uur winnen is natuurlijk nog leuker. We hebben ook een bowling avond gehouden, hebben meegezongen tijdens live muziek -mijn moeder zelfs in de microfoon- én zijn wezen zwemmen. Bijna iedere avond was het tijd om te badmintonnen, iets wat ik zo leuk vind maar alleen maar doe op vakantie. Ik zie het mezelf nou eenmaal niet zo snel hier in de straat doen.. Iets dat we ook elke keer weer doen is naar het wildpark gaan, waar ze dit keer heel veel jonkies hadden lopen. Lama’s, herten en zwijnen lopen overal los en kun je voeren met de hand. De ezels waren mijn favoriet, maar die liepen helaas dit keer niet los. We hebben veel avondjes gebbq’t en andere avonden aten we pizza of pasta.

stedentrip luxemburg tips

Dagje naar Luxemburg & nog meer koffie

Veel van jullie zullen wel weten dat ik een zwak heb voor koffie. Er gaat geen één dag voorbij dat ik geen koffie drink en het is mijn missie om lekkere koffie te vinden. We besloten om een dagje naar Luxemburg te gaan. Ik schijn hier al een keer geweest te zijn, dit kan ik me alleen niet herinneren. Het was even een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. De straatjes in Luxemburg zijn ontzettend mooi en het uitzicht op sommige plekken waren prachtig. Wel is het een erg dure stad, dus ergens uitgebreid eten zat er niet in. Wel dronken we op een terras één van de lekkerste cappuccino’s die ik OOIT gedronken heb. Ik deelde het op Instagram en veel zeiden dat de koffie in Luxemburg sowieso heel erg lekker is. Hier wil ik dus zeker nog een keer naar toe, al is het alleen maar voor de koffie.

mosbruch 2017

Donker bos, verdwaald & geweerschoten

Op ons laatste volle dag besloten mijn moeder, Mitchell en ik nog een wandeling te maken. Deze wandeling doen wij ook al heel wat jaren, maar nu was het toch wel even anders. We besloten veel te laat dat we dit nog wilde doen en namen daarom de zaklampen en extra jassen mee. Aangezien het in de bergen is en het daar snel donker word en afkoelt. We namen daardoor het zekere voor het onzekere. Na een heel eng donker weggetje te hebben gehad, kwamen we boven op de berg. Het uitzicht met de zon die onder ging was prachtig. Op een telefoon foto komt dit veel minder goed over, maar het was echt heel erg mooi. Eenmaal boven op de berg kwamen we er achter dat we helemaal verkeerd waren gelopen, omdat dit ons totaal niet bekend voor kwam. We gingen terug en gingen steeds verder het bos in. Tegen deze tijd was het al donker. Het was eng, maar tegelijk heel gaaf. We kregen een echte adrenaline kick, die alleen maar erger werd toen we -niet zo heel ver weg- een keiharde geweerschot hoorde. Snel deed ik Nina aan de riem, straks zouden ze haar nog aanzien voor een wilde hond.. We gingen terug naar de auto en weer veilig terug naar het huisje.

”Today’s little moments become tomorrow’s precious memories”

Na deze week alleen maar te genieten met z’n vieren was het ook weer zo fijn om thuis te zijn. Nu ik dit aan het typen ben komen alle kleine herinneringen weer terug. Het was zo ontzettend leuk en ik ben zo dankbaar voor deze week. We hebben nog heel wat meer stadjes bezocht en dingen gedaan, maar ik denk dat dit nu wel genoeg leesvoer is. Er komt nog een artikel met andere foto’s online én een shoplog van alle aankopen die ik deed. Wij hebben er met z’n alle weer heel wat leuke herinneringen bij. Mam & pap, nogmaals bedankt dat wij mee mochten!

Liefs,
Rebecca

19 Reacties

 1. 4 september 2017 / 08:21

  Wat fijn dat je zo hebt kunnen genieten van deze reis en van het samenzijn met je familie! Heerlijk om er even tussenuit te zijn en groot gelijk heb je om je vlogcamera even thuis te laten. Wat zien die witte huisjes met bruine balken er schattig uit trouwens! En goed om te weten dat Bonn zo’n leuke stad is 🙂 Wat eng van dat geweer trouwens, zeker als je net je hond bij je hebt.

  • Rebecca
   Auteur
   4 september 2017 / 12:42

   Het was inderdaad echt heerlijk om even niet met vloggen bezig te zijn. Een heel wijs besluit en heb er geen spijt van 🙂 Bonn is zeker een aanrader! Het geweer was enorm eng en mijn moeder en ik waren ook echt wel heel erg bang. Mitchell stiekem ook hihi

 2. 4 september 2017 / 09:03

  Zo te horen moet ik maar eens koffie drinken in Luxemburg, hahaha! Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad dit reisje! <3

 3. 4 september 2017 / 12:20

  Wat een heerlijk uitje, en die koffie…ik ben dol op koffie en in Duitsland krijg je van die lekkere grote koppen.
  Luxemburg lijkt mij ook prachtig, als de wegen al glooiend worden wordt ik helemaal blij. Dat vlakke Nederland vind ik zo saai eigenlijk…
  Het is zo fijn als je je ouders nog hebt, en samen op vakantie kan gaan. Heerlijk spelletjes doen super leuk! Niks burgerlijks aan, als je maar plezier hebt en dat is het belangrijkste.
  Mijn ouders leven allang niet meer maar natuurlijk wel in mijn gedachten. Word bijna een beetje verdrietig op dit moment, wat zou ik graag willen dat ze er weer waren… Super leuk dat jullie samen dingen ondernemen, blijven doen!

  • Rebecca
   Auteur
   4 september 2017 / 12:41

   Jeetje Babs, ik krijg helemaal kippenvel van je reactie. Ik waardeer het enorm om dit soort dingen met mijn ouders te doen, maar hierdoor ga ik er des te meer van genieten! De vlakte van Nederland is inderdaad zo saai! Ik mis de bergen en de mooie uitzichten echt enorm.

 4. 4 september 2017 / 14:16

  Ik vond het zó leuk om dit artikel te lezen! Om te lezen dat het je zoveel goeds heeft gedaan, dat je het zo leuk hebt gehad! Wat een mooie foto’s en ik geloof best dat je heel erg dankbaar bent! Ik was laatst een dagje terug in Zoutelande, waar ik ook al heel mijn leven kom en dat geeft zo’n nostalgisch gevoel!

 5. 4 september 2017 / 15:42

  Dit klinkt als een heerlijke vakantie! Wat fijn ook dat je zo’n goede band met je ouders hebt dat jullie samen op vakantie kunnen. Dat is wel iets om te koesteren. Even niet bezig zijn met vloggen is denk ik ook wel heel fijn, omdat je dan echt in het moment kunt leven en niet hoeft te pauzeren om te filmen om het maar zo te zeggen.
  Ik ben benieuwd naar je shoplog!

 6. 4 september 2017 / 16:53

  Wat klinkt dit heerlijk meid! Wat fijn dat je zo intens hebt kunnen genieten met je ouders. Ik herken je gevoel trouwens wel, wil ook niet altijd bij elk taartje of elk nieuwtje mijn camera te voorschijn halen. Soms is in het moment zijn even veel fijner! En volgens mij heb jij dat dubbel en dwars gedaan 😉

 7. 4 september 2017 / 18:55

  Wat een heerlijke week! Het is inderdaad goed om soms even heerlijk te ontspannen en in het moment te leven. Dat is ook de reden dat ik liever sfeershots film en foto’s maak dan alles te vloggen. Ik ben wel verrast dat je Luxemburg een dure stad vind, toen ik er vorig jaar een paar dagen was verbaasde ik mij juist over de voordelige maaltijden hihi 🙂

 8. 4 september 2017 / 18:55

  Oh Meid, wat een heerlijke foto’s. Zo écht en je staat er ook zo mooi en gelukkig op. Dit soort artikelen vind ik altijd het leukst om te lezen. Je hebt groot gelijk dat je zo nu en dan de blog even lekker de blog laat. Ik heb zelf ook van die periodes en soms heb je dat gewoon even heel hard nodig om op te laden. Super leuk dat je deze foto’s hebt gedeeld enne….for what it’s worth; ik vind jullie helemaal niet burgerlijk;-)

 9. 4 september 2017 / 20:13

  Klinkt als een hele fijne vakantie, de foto’s zijn mooi en ik wil nu ook naar Bonn 😀

 10. 4 september 2017 / 21:36

  Ik ben ook groot fan van een vakantie vieren in Duitsland. Wij gaan minimaal 1 keer per jaar een weekje relaxen, chillen, shoppen en genieten bij onze Oosterburen. Vaak met familie. Twee weken terug was ik nog een lang weekend in Berlijn. Ook een absolute aanrader!

 11. 4 september 2017 / 21:46

  Fijn dat jullie zo genoten hebben en wat ontzettend lief van je ouders. Duitsland trekt mij niet zo maar eerlijk, ik zou hier toch wel graag een week willen zitten en genieten.

 12. 4 september 2017 / 22:02

  Wat een mooie foto’s, het ziet er inderdaad naar uit alsof jullid het heel erg naar jullie zin hadden! Ik ben al heel lang niet meer op vakantie in Duitsland geweest, maar het ziet er uit als een mooie bestemming voor een korte trip 🙂 En wat een lieve foto van jou en je vriend bij de fontein!

 13. 5 september 2017 / 00:23

  Wauw, wat ziet het er mooi uit daar 😀 Fijn dat je ervan hebt genoten!

 14. 5 september 2017 / 17:13

  Wat fijn dat jullie het zo mooi gehad hebben! Een weekje rust en leuke dingen doen is zo fijn.

 15. Daisy
  5 september 2017 / 17:36

  Heel goed om op zn tijd te genieten van het moment ipv alleen met je blog bezig te zijn. Voor ons wel jammer dat er geen vlogs komen maar dat maakt niet uit. Blij dat je het leuk hebt gehad en heel lief van je ouders dat jullie mee mochten.

 16. 5 september 2017 / 22:27

  Het was een heerlijke week! Wij hebben genoten (van jullie) en we hebben er weer een superleuke, mooie, heerlijke, enge herinnering bij!!
  Heel graag gedaan! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video