Essie fall collection 2017 | 90s inspired fall shades

Essie fall collection 2017 | 90s inspired fall shades

De zomer is nu officieel voorbij en dat betekend over het algemeen dat de donkere, winterse kleuren er weer aan komen. Essie dacht daar toch even anders over en komt met een wel heel vrolijke herfst collectie. De collectie is geinspireerd op de jaren 90 en beloven je helemaal terug te nemen naar die mooie tijden. Meestal ga ik per seizoen mee met de kleuren, maar wie weet lukt het Essie om mij vast te houden bij de vrolijke kleurtjes. We zullen het meemaken. Ik ga de lakjes eens op een andere manier laten zien dan dat ik dat normaal zou doen en ik hoop dat dit een beetje leuk is.

Essie fall 2017 collectie | 90s inspired fall shadesEssie fall collection 2017

Essie fall collection 2017 | 90s inspired fall shades

De nieuwe Essie fall collection 2017 komt met zes ontzettend leuke en variërende kleuren. Het viel me gelijk al op dat er twee donkere kleurtjes tussen zitten, wat ik dan wel weer helemaal herfstig vind. Het roze kleurtje deed me denken aan een Essie lakje die ik heb en die is bijna op. Ik draag die het hele jaar door. Dit is dan wel echt een uitzondering, want over het algemeen draag ik per seizoen echt dé kleuren die er bij passen. Toch werd ik erg enthousiast van deze lakjes en vond ik ze zo in eerste oogopslag al prachtig om te zien. Of het een beetje is wat we van Essie verwachten, gaan we snel bekijken.

essie saved by the belle fall 2017

Essie saved by the belle

Als aller eerst het vrolijke en opvallende roze kleurtje. Deze doet me erg denken aan de lovie dovie nagellak van Essie en eenmaal aangebracht veranderde dit niet. Ik draag lovie dovie heel vaak dus vond het zeker niet erg. De nagellak dekte perfect met twee laagjes en was verbazingwekkend snel droog. Dit vind ik één van de leukste kleurtjes uit de collectie. Ook juist omdat je het niet perse in de herfst voor je ziet, is het toch erg vrolijk. Saved by the belle heeft een beetje een blauwige ondertoon, waardoor deze wel iets koeler oogt. Dit vind ik een heel mooi effect geven en maakt het lakje weer net een beetje anders.

Essie mixetaupe

Essie mixetaupe

YES! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik absoluut gek ben op dit kleurtje. Sowieso hebben nude kleurtjes mijn voorkeur als het gaat om nagellak, dus deze had al een streepje voor. Helemaal verbaast was ik over het feit dat deze met twee laagjes mooi dekte. In het uiteindelijke resultaat lijkt het ook of ik een klein vleugje roze zie, maar dat is met elk licht weer anders. Er zitten geen glittertjes of shimmers in maar geeft een mooie glans. Een prachtige ivoorkleur die iedereen sowieso in haar stash moet hebben. Essie mixetaupe is een absolute aanrader.

essie girly grunge swatchgirly grunge essie

Essie girly grunge

Girly grunge is een heel aparte, maar zeker hele mooie kleur. Het lakje dekte mooi in één laagje maar met twee laagjes was het effect van girly grunge nog veel mooier. De kleur hangt tussen zilver en paars in, maar de paarse kleur is duidelijk aanwezig. Dit is een kleurtje waar ik echt naar moet blijven kijken. In de winkel heb ik twee keer een complimentje over dit kleurtje gehad, dus ik denk dat er meer mensen zijn die deze erg mooi vinden. Het enige metallic lakje in deze Essie fall collection 2017 en ik ben er heel blij mee. Deze bleef ongeveer vijf dagen mooi zitten, dat is voor mijn nagels heel wat.

Essie as if!

Essie as if!

Ik had gedacht dat as if! een iets meer paarsig kleurtje zou zijn, maar deze is mooi blauw. Het doet me denken aan wolkjes hoe je die ziet in een kinderfilm. Het is een heel lief, babyblauw kleurtje maar dan toch net weer iets donkerder. Deze dekt perfect met één laagje, maar toch ben ik er wederom voor twee gegaan. Als je het mij vraagt ook een geweldige kleur voor de herfst en weer eens heel wat anders. Dit is niet een kleur die ik al vaker heb gezien en dat vind ik erg tof. Ik vind dit een heel uniek kleurtje.

essie dressed to the ninetiesdressed to the nineties essie

Essie dressed to the nineties

Bij dit lakje kwam ik erachter dat nagellak fotograferen nog niet helemaal mijn ding is. Ik kreeg de perfectie van dit lakje maar niet mooi op de foto en dat was zo frustrerend. Op de foto van het lakje alleen zie je duidelijk de meerdere kleurtjes en glittertjes in het potje. Eenmaal op de nagels kreeg ik dit niet voor elkaar en moeten we het doen met een foto van de verte. Het is een intens paarse, bijna zwarte kleur met groene en blauwe shimmers. Dit is mijn favoriet uit deze collectie, alleen had ik bij deze wel al een chip in het eerste uur. Ik weet natuurlijk niet of dit puur een ongelukje was, of dat deze gewoon niet zo goed is. Al met al is de kleur prachtig en moet ik er gewoon naar blijven kijken. ZO. MOOI.

essie knee-high life

Essie knee-high life

Dit is een typisch kleurtje waar ik aan zou denken met een herfst nagellak. Een prachtige dieprode kleur met duidelijk paarse/blauwe ondertoon. Persoonlijk vind ik rood heel erg mooi als er een blauwe ondertoon in zit, dus met knee-high life zit dat wel goed. Dit is wederom weer een kleurtje die iedereen in haar bezit moet hebben, want rood kan altijd. In het echt is de kleur nog nét iets donkerder, maar nogmaals.. nagellak fotograferen vind ik nog een hele klus. Dit lakje had twee laagjes nodig om een mooie dekking te geven.

nailpolish flatlay tumblr

Essie fall collection 2017

Ondanks dat dit niet perse typische herfstkleurtjes zijn, op een paar na, vind ik ze stuk voor stuk prachtig. Of ik dit ook in de herfst ga dragen weet ik nog zo net niet. Knee-high life en Dressed to the nineties worden sowieso twee veelgebruikte kleurtjes in de herfst, die passen er zo goed bij. Ik hoop dat jullie deze manier van swatches een beetje leuk vinden, ik dacht ik probeer het eens op een andere manier. Zoals je waarschijnlijk wel al hebt gezien ben ik geen held in het lakken van mijn nagels, heb ik best last van droge plekjes én mogen mijn nagelriemen wel eens verzorgd worden. Helaas voor mij ben ik in dat opzicht gewoonweg veel te lui en vind ik dat niet nodig, haha. De lakjes vind je nu in de winkel en kosten €9,99 per stuk. Verander jij ook per seizoen van kleurtjes?

Liefs,
Rebecca

ontvangen ter review

23 Reacties

 1. 13 september 2017 / 08:21

  Aaaah wat een prachtige collectie! Ik wil ze allemaal hebben haha! Het is inderdaad geen typische herfst collectie (op die twee kleurtjes na) en weet zelf ook niet of ik ze echt in de herfst zou dragen maaaar dat maakt ze niet minder mooi!

  • Rebecca
   Auteur
   13 september 2017 / 11:11

   Ja apart he, dat het een herfst collectie is maar dan met heel andere kleuren. Gelukkig zijn die laatste twee kleurtjes wel echt perfect voor de herfst!

 2. Daisy
  13 september 2017 / 09:18

  Wat een super leuke en originele manier van swatches. Je ziet zo duidelijk de tijd en liefde die jij in je artikels en foto’s stopt. Qua collectie doet ie me meer denken aan de lente, maar vind m zeker mooi. Vooral girly grunge <3

  • Rebecca
   Auteur
   13 september 2017 / 11:11

   Ah dankjewel! Hier is inderdaad erg lang over gedaan hahah. Leuk dat het te zien is ^^

 3. 13 september 2017 / 09:19

  Ik ben dol op herfstachtige nagellakkleuren, dus ik vind deze collectie geweldig! Ik vind dat je de swatch foto’s ook heel leuk hebt gedaan, heel origineel.

 4. 13 september 2017 / 09:37

  Wat een mooie collectie! Echt prachtige kleurtjes, zou ze allemaal wel dragen. Mooie foto’s Rebecca! 🙂 Liefs, Sija

 5. 13 september 2017 / 10:31

  Girl, ik ben verliefd op deze foto’s <3! Je hebt de swatches echt op zo'n leuke manier laten zien. Door jou krijg ik altijd weer super veel zin om lekker te fotograferen! Ik moet alleen wat investeren in leuke attributen merk ik, haha. Leuk dat deze lakjes niet typische herfstkleuren zijn. Ik vind vooral de blauwtinten heel erg tof!

  • Rebecca
   Auteur
   13 september 2017 / 11:12

   Ah wat super leuk om te horen Anna! Altijd leuk als ik iemand motivatie geef hihi. Met een paar basis attributen kom je al een heel eind en het meest heb je vaak nog thuis liggen ook 🙂

 6. 13 september 2017 / 10:34

  Wat een prachtige kleurtjes! Het is alweer veel te lang geleden dat ik nagellak droeg.

 7. 13 september 2017 / 10:37

  Wat een suuuperleuke en mooie foto’s weer! As If stond al op mijn wishlist maar ook Girly Grunge vind ik heel erg mooi!

 8. 13 september 2017 / 11:50

  Wat een mooie kleurtjes, maar wat vind ik het leuk hoe je de Swatch foto’s hebt gemaakt! Is weer eens iets anders dan normaal!

  • Rebecca
   Auteur
   13 september 2017 / 13:05

   Dankjewel! Ik was echt bang dat dit niet leuk was, maar gelukkig valt het in de smaak. <3

 9. 13 september 2017 / 12:45

  Aparte kleurtjes voor de herfst maar toch ook heel mooi! Prachtige foto’s trouwens ook 🙂

 10. 13 september 2017 / 13:16

  Je foto’s zijn echt super mooi en origineel! Heel tof gedaan! Ik vind de blauwe ‘As If’ echt heel mooi en het laatste kleurtje!

 11. 13 september 2017 / 14:17

  Zo ontzettend mooi! Ik ben dol op de Essie lakjes <3

 12. 13 september 2017 / 17:08

  Stuk voor stuk prachtige kleurtjes! Je foto’s zijn ook zo mooi geworden!

 13. 13 september 2017 / 19:45

  Oooooh WAUW! Wat zijn je foto’s toch weer mooi geworden.
  En wat een prachtige kleurtjes zeg! i love it!

  Liefs, Nathalie

 14. 13 september 2017 / 21:46

  Toffe kleuren in deze collectie, zou ze stuk voor stuk dragen. En natuurlijk, prachtige foto’s heb je er weer van gemaakt 😀

 15. 13 september 2017 / 22:19

  Oh, ik vind echt alle kleurtjes super mooi. Ik krijg er zin van om mijn nagels opnieuw te gaan lakken 🙂
  Erg leuke foto’s ook! Orgineel <3

 16. 14 september 2017 / 15:49

  Guuuuuurl, deze foto’s <3 Echt supermooi én origineel! De nagellakjes vind ik allemaal echt supermooi, mijn favoriet is denk ik toch wel Mixetaupe: ik ben dol op nudies.

 17. 16 september 2017 / 07:51

  Goh meid, wat een geniale foto’s weer! Heel mooi gedaan. As if is by far mijn favoriet. Die wil ik!

 18. 17 september 2017 / 09:03

  Die foto’s zijn echt superleuk!!! Heel origineel! En wat een mooie kleuren ? De paars/blauwe vind ik het mooist.

 19. 18 september 2017 / 12:53

  Wauw, wat een prachtige kleuren heeft Essie weer uitgebracht! <3 En je foto's zijn zoooo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video