Hoe houd je het sporten vol? | Mijn tips & ervaring

Hoe houd je het sporten vol? | Mijn tips & ervaring

Een tijdje geleden deelde ik op mijn blog dat ik ongeveer vier keer in de week sport. Drie keer per week krachttraining en één keer in de week cardio. Ik kreeg best vaak de vraag hoe ik dit volhoud en of ik misschien wat tips heb. Ik weet niet of het perse echt tips zijn, maar ik deel graag wat voor mij werkt waardoor ik het volhoud. Moeite met sporten heb ik niet echt en vaak ga ik zonder tegenzin naar de sportschool. Misschien heb je er wat aan, misschien motiveert het je..

Oké, ik moet echt wel toegeven dat ik niet altijd met de grootste zin naar de sportschool ga. Vooral als het buiten regent en koud is. Het liefst blijf ik dan met een grote kop koffie op de bank zitten. Helaas krijg ik daar geen goed figuur van en sleep ik mezelf er toch weer heen. Gelukkig heb ik er negen van de tien keer gewoon zin en hoef ik geen moeite te doen om mezelf de sportschool in te krijgen. Op de dagen dat ik geen zin heb, denk ik vaak aan de volgende dingen..

Doe wat je leuk vindt

Dit is denk ik de allerbeste tip die ik je kan meegeven. Zelf heb ik een bloedhekel aan hardlopen, dus dan doe ik het niet. Ik weet dat ik niet gelukkig word om buiten in de wijk 5 kilometer te rennen. Ik word gelukkig van gewichten en zwaar trainen. Om in hetzelfde krachthok te staan waar mannen ook staan en wie weet wel net een paar kilo zwaarder te kunnen dan die jongen naast me. Misschien zijn groepslessen wel meer jouw ding? Steps, bodypump, yoga? Zoek uit wat jij een leuke sport vind en daag jezelf daar in uit. Ga steeds een stapje zwaarder en zo zie je dat het steeds leuker word.

Daag jezelf uit

Dit is leuk! Ik blijf even bij de krachttraining, omdat dit iets makkelijker uitlegt. De eerste keer dat je squats uitvoert doe je het zonder stang in je nek. Al gauw merk je dat je het gaat proberen met stang (die al gauw twintig kilo weegt). Vroeg of laat komt daar ook een schijf met gewicht aan en ook die werk je omhoog met een paar weken. Voor je het weet zit je op vijftien kilo aan beide kanten van de stang. Zo squat je dus eigenlijk vijftig kilo! Het is super tof om jezelf sterker te zien worden en dat motiveert enorm.

Esprit 2017 sportkleding

Leuke sportkleding & jezelf belonen

Iets dat mij ook enorm motiveert, is leuke sportkleding. Het internet staat er vol mee en je kan het zo duur maken als je wilt. Zelf vind ik het nog een enorme drempel om opvallende sportkleding te dragen, maar dit is wel een doel voor mij. Ooit wil ik me comfortabel voelen in een opvallende legging. Leuke sportkleding maakt het sporten allemaal net wat leuker. Zie het een beetje alsof je je ‘s ochtends klaarmaakt voor de dag, maar dan voor de sportschool. Waarom zou je er daar niet leuk uit zien? Omdat ik van afwisseling houd, maak ik sportkleding liever niet te duur. Bij Esprit verkopen ze veel sportleggings en shirtjes voor een mooi prijsje. Zo is het ook leuk om jezelf af en toe eens te belonen als je weer een bepaald doel hebt behaald.

Stel doelen voor jezelf, maar wees niet te streng

Wil je vijf kilo afvallen? Wil je drie kilometer achter elkaar kunnen rennen? Dat zijn perfecte doelen om mee te beginnen. Het is belangrijk om niet gelijk te streng voor jezelf te zijn. Houd je doelen haalbaar. Als dit niet het geval is, dan is het enorm demotiverend als je niet dicht bij je doel komt en zo haak je af. Zelf heb ik bijvoorbeeld als doel om binnen nu en 3 maanden minstens één pull-up zonder hulp te kunnen. Dit oefen ik nu samen met een elastiek die ik bestelde op bol.com en met mijn vriend die mij helpt omhoog te komen. Het is leuk om te oefenen en ik kan niet wachten tot ik het zelf kan. Als ik het haal verdien ik wel een nieuwe sportlegging, toch?

hoe houd je sporten vol

Kortom is het heel belangrijk om het leuk te houden voor jezelf. Word het een sleur? Verzin dan eens een nieuwe oefening om te doen. Zodra je er geen plezier meer in hebt, dan word het enorm moeilijk om vol te houden. Of het nou in de vorm van een nieuwe oefening of een nieuwe outfit is, blijf jezelf verrassen met iets nieuws. Je doelen horen je te motiveren en scherp te houden. Geloof dat je het kunt en dan komt de rest vanzelf.

Liefs,
Rebecca

19 Reacties

 1. 1 maart 2017 / 08:54

  Wat een motiverende artikel zeg. Ik wil ontzettend graag gaan sporten en afvallen. Het liefst samen met een personal trainer maar damn wat zijn die mensen duur zeg haha. Ik ga zodra ik weer in Haarlem werk mezelf inschrijven bij de sportschool. Zo kan ik vaker en makkelijker sporten. Anders is het zonde van me geld haha.

 2. 1 maart 2017 / 08:55

  Leuke kleding! Een goede sportoutfit en schoenen zijn echt een must als je aan sporten doet

 3. 1 maart 2017 / 10:42

  Heel erg motiverend artikel! Zelf heb ik echt van die periodes waarin ik enorm gemotiveerd ben om te sporten en gezond te eten. Dan sport ik al snel 5 a 6 keer in de week en eet onwijs gezond. Dan weer een periode lang niet tot ik weer gemotiveerd raak. Heel naar, want zo kom je nooit echt in een vast ritme.

 4. 1 maart 2017 / 10:47

  Leuke, opvallende legging heb je aan! Motiverend artikel, dit! Ik moet dringend terug wat meer bewegen… Ik heb in ieder geval m’n fitnessabonnement opgezegd, want vond het absoluut niet meer leuk om na het werk nog een omweg naar de fitness te maken. Ik denk dat ik thuis maar eens ga sporten. Yoga lijkt me wel wat. 🙂

 5. 1 maart 2017 / 10:47

  Wat een goede tips! Ik wil ook weer beginnen met sporten maar het schiet er toch steeds bij in. Ik hoef niet af te vallen maar wil graag wat meer spieren kweken. Deze tips ga ik even opslaan! Liefs, Sija

 6. 1 maart 2017 / 11:38

  Ik wil echt dit voorjaar weer gaan beginnen met hardlopen, vorig jaar was ik ZO ontzettend goed bezig met 2-3 keer per week en volgens een trainingsschema!

 7. 1 maart 2017 / 15:34

  Goede tips! Ik mag ook graag krachttraining doen hihi! Al is het alleen maar om te kijken naar van die jochies die hun eigen spierballen helemaal geweldig vinden. Daar kan ik echt om lachen haha :-). Maar inderdaad, een goede sportoutfit waarin je je zelfverzekerd voelt is heeeel belangrijk en motiverend. Liefs x

 8. 1 maart 2017 / 17:30

  Ik ben dol op leuke sportkleding. Ik was vandaag alweer opzoek naar nieuwe. Zelf doe ik af en toe mee met een live les body pump dat is echt een super workout. Ik doe soms ook weleens cardio en kracht in 1 en soms apart, licht eraan waar ik zin in heb.

 9. 1 maart 2017 / 23:34

  Nieuwe sportkleding kan mij echt een duw in de rug geven 😉 Leuk outfitje en je ziet er goed uit woman!

 10. 2 maart 2017 / 09:37

  Leuke outfit, is zeker motiverend om te gaan sporten. Dan zie je verandering van hoe hard je werkt en waarvoor je het voordoet. Nadat ik ziek ben geweest begin ik weer te sporten deze week. Ik vind het heerlijk. 🙂

 11. 2 maart 2017 / 14:26

  Leuk artikel! En ooh die outfit superleuk!
  Ik ben helaas nog één van de personen die lekker in de zetel blijft liggen bij koud of regen weer :(.

 12. 2 maart 2017 / 14:54

  Super motiverend artikel! Leuke sport musthaves kopen is zo fijn als je dan lekker gesport hebt.

 13. 4 maart 2017 / 21:08

  Plezier hebben is inderdaad erg belangrijk. Ik vind zelf bodyboxx erg leuk, of gewoon fitness. X

 14. 5 maart 2017 / 15:45

  Hele nuttige tips! Leuke sportkleding kan inderdaad echt motivatie geven.

 15. Jessica B
  14 maart 2017 / 22:33

  Bodygoals ?
  Heerlijk blogje dit! Misschien kan ik hier wel wat uithalen om m’n motivatie terug te krijgen!
  Ga zo door! X

 16. 15 maart 2017 / 15:03

  Ik vind sporten ontzettne dleuk maar de drempel er naar toe is altijd zó hoog.

 17. 16 maart 2017 / 10:31

  Fijne tips, ik ga vooral wanneer ik echt ZIN heb om te gaan!

 18. 5 juni 2017 / 22:51

  Jouw billen motiveren me om te gaan trainen ! Haha… Je hebt echt een prachtig figuur met de juiste rondingen. Ik moet dringend eens tijd gaan vinden om terug te trainen. Leuk artikel. Groetjes

 19. 23 juli 2018 / 16:12

  Goed tips! 🙂
  Vooral het doen wat je leuk vind is belangrijk om het vol te kunnen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video