‘Budget’ moederdag cadeau tips

'Budget' moederdag cadeau tips

Oké, ondanks dat ik het niet helemaal heb met dagen zoals moederdag leek het mij toch leuk om een paar cadeautjes met jullie te delen. Van iets super simpels tot aan iets heel erg moois. Zelf vind ik het leuker als je je mams tussendoor eens trakteert op iets leuks, maar moederdag hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Omdat we niet allemaal een super budget hebben, komen er ook wat kleinere dingen aan bod.

'Budget' moederdag cadeau tips

Een kaartje zegt meer dan genoeg;

Voor mensen zoals ik, die het budget niet al te hoog hebben zitten zijn er ook genoeg opties. Zo kun je met een kaartje al meer dan genoeg geven en met een persoonlijke tekst er in is jouw moeder vast blij. Beschrijf in je kaart wat je zo leuk vind aan jouw moeder en wat je het leukst vind om samen te doen. De mooie herinneringen die je samen hebt of nog samen wilt doen. Mocht je het nou echt persoonlijk willen maken, maak dan je kaartje zelf!

ontbijt op bed moederdag

Ontbijt op bed;

Vroeger als kind deed ik dit altijd, elke moederdag weer. Een ontbijtje op bed met alle dingen die mijn moeder lekker vond (en stiekem ikzelf). Doordat ik vaak iets te lang uitslaap is deze traditie nu wel een beetje vervallen, maar is het alsnog erg leuk om te doen. Kleed het geheel leuk aan met wat fruit, chocolade en een bloemetje en daar is je moederdag ontbijt! Mijn mams is dol op Griekse yoghurt, maar wat lekkere afbakbroodjes en croissantjes is ook een leuk (en lekker) idee.

flowerbox roses in a box

Een bloemetje, maar dan anders;

Vrouwen zijn dol op bloemen, dat is een feit. Een bloemetje geven voor moederdag is daarom sowieso een optie waarmee je niet de fout mee in kan gaan. Wil je toch een keer iets anders dan een standaard bosje bloemen, dan is een flowerbox een heel leuk alternatief. Het ziet er onwijs mooi uit, gaat lang mee én ik weet zeker dat je mams er heel blij mee zal zijn. Gegarandeerd! De flowerbox kun je bestellen bij Rosa’s Roses, kies de favoriete kleur van je moeder voor de rozen en zo geef je bloemen, op een heel originele manier. De levertijd is wel drie werkdagen dus bestel nog snel als je jouw moeder wilt verassen met een flowerbox!

Nouveau Vintage LucardiNouveau Vintage Lucardi collectie

Een mooie set sieraden;

Nog iets waar vrouwen onwijs dol op zijn, zijn sieraden. Mijn moeder draagt dagelijks armbanden, kettingen en ringen en daarom is het nog leuker als je een set geeft die helemaal bij elkaar past. Lucardi heeft en hele leuke collectie die zeer geschikt is als cadeautje voor moederdag. De Nouveau Vintage set komt in verschillende kleuren, ik ben gegaan voor de ‘milky white’ variant omdat mijn moeder best wel van neutrale kleuren houd. De sieraden zijn geïnspireerd door de klassieke jaren ’20 maar wel in een hip jasje gestoken. Bij Lucardi kun je voor een hele hoop mooie moederdag cadeautjes terecht en wie weet is deze set ook wel iets voor jouw mams!

Moederdag high tea bubbles & Blessings

Ga lunchen of doe een leuke high tea;

Zelf ben ik een voorstander van dingen doen in plaats van dingen geven. Iets leuks samen doen is zo veel meer waardevol dan een cadeautje geven, al is dat natuurlijk ook erg leuk. Er zijn vast genoeg leuke hotspots bij jou in de buurt waar ze speciale moederdag acties hebben waarbij je samen kan genieten van een lekkere high tea. Terwijl je geniet van al het lekkers klets je natuurlijk de hele middag en weet ik zeker dat jullie een gezellige tijd zullen hebben!

Wat ook erg leuk is om te doen, zijn vragen stellen aan je moeder die je altijd al eens hebt willen weten. Zo deed ik dat in het filmpje ‘8 vragen aan mijn moeder‘. Zeker een aanrader om deze vragen ook eens aan jou moeder te stellen en andersom is dat natuurlijk ook erg leuk om te doen.

Fijne moederdag alvast aan alle moeders!

Liefs,
Rebecca

41 Reacties

 1. 2 mei 2016 / 06:59

  Die ‘Flowers in a Box’ vind ik zo’n leuk concept :-). Waarschijnlijk nemen mijn zus, broer en ik mijn ouders mee uit eten voor zowel moeder- als vaderdag. Niet heel erg budget, maar wel erg gezellig en leuk :-).

 2. 2 mei 2016 / 09:14

  Dat flowers in a box kende ik helemaal niet! Wat een onwijs leuk artikel. Ik vind de sieraden prachtig en het ontbijtje ziet er heerlijk uit. Volgens mij verdient jouw moeder dat allemaal, haha! Ik keek laatst een video van jullie samen en ik heb echt gelachen. Leuk mens is het!

  • Rebecca
   Auteur
   2 mei 2016 / 17:10

   Ah, dat verdient ze zeker! Maar verdienen alle moeders dat niet allemaal? ^^

 3. 2 mei 2016 / 09:40

  Ik vind die flower box ZO gaaf en die sieraden van Lucardi vind ik ook ZO ZO ZO mooi, die wil ik zelf ook wel hihi!

 4. 2 mei 2016 / 09:56

  Geweldige dingen allemaal!! Ik heb altijd leuke moeder-dagen, ook als ik niks zou krijgen vind ik het gewoon leuk als iedereen bij elkaar is, lekker bbq’tje of een lekkere uitgebreide lunch!!

 5. 2 mei 2016 / 10:42

  Ik ben er helaas niet met moederdag, maar zo’n kaartje vind ik een goed idee! Of ik neem haar gewoon uit lunchen wanneer ik weer terug ben van vakantie 🙂

  • Rebecca
   Auteur
   2 mei 2016 / 17:11

   Ah dat is jammer, maar een kaartje is inderdaad al meer dan genoeg! Lunchen op een zomaar doordeweekse dag is ook ontzettend leuk!

 6. 2 mei 2016 / 12:13

  Die flowerbox is zeker geweldig! Goede tip ik kende dat nog niet.

 7. 2 mei 2016 / 12:13

  Ja dat heb ik ook altijd met moederdag en valentijnsdag enz. :’) Mijn moeder is ook een week later jarig, lol. Maar die flower box is echt cute!

  • Rebecca
   Auteur
   2 mei 2016 / 13:18

   Haha yep, mijn mams ook iets minder dan twee weken erna. Leuk voor haar en cadeautjes, maar minder leuk voor de portemonnee. Nee, gelukkig heeft mijn moeder er ook vrij weinig mee dus is het helemaal niet erg.

 8. 2 mei 2016 / 12:19

  Oh Rosa’s Roses..Ik vind het nog steeds zo mooi.

 9. 2 mei 2016 / 12:59

  Leuke tips! Wat een prachtige flowerbox, ik kende dat concept nog niet. Ontbijtje op bed en bloemen doen het altijd goed.

 10. 2 mei 2016 / 15:41

  Dit jaar is moederdag lekker makkelijk voor mij. Ik ben op 8 mei jarig, dus mijn oma’s komen gezellig naar mij. Prima geregeld! Het cadeau voor mijn moeder is trouwens een mooi wit houten tafeltje van Action, omdat mijn broer en ik weten hoe graag onze moeder die wil hebben.

  Liefs,
  Nadeche

  • Rebecca
   Auteur
   2 mei 2016 / 17:12

   Kijk, dat is inderdaad lekker makkelijk! Daarbij ook nog eens gezellig!
   Iets geven waarvan je zeker weet dat je mams het wilt is altijd goed 🙂

 11. 2 mei 2016 / 15:56

  Oh wauuuuuw, zo’n flowerbox is echt prachtig!

 12. 2 mei 2016 / 16:07

  Ontbijt op bed, wat een goed idee. Het hoeft toch niet alleen als je nog klein bent. Ik denk dat iedere moeder dat wel kan waarderen. De Nouveau Vintage set die zijn ook prachtig, als je je moeder hier niet mee blij maakt weet ik het ook niet meer. 😉

 13. 2 mei 2016 / 16:41

  Wat een leuke ideeën! Vorig jaar had ik ook een ontbijtje gemaakt voor m’n moeder en daar was ze al hartstikke blij mee, maar een lunchen of high tea’en is ook altijd leuk 🙂

 14. 2 mei 2016 / 17:19

  iets samen doen is inderdaad leuk, dan heb je de herinneringen en dan doe je ook echt iets. sommige cadeaus blijven gewoon liggen in een hoekje heb ik het gevoel, haha. leuke post!

 15. 2 mei 2016 / 18:29

  Leuke tips! Wij doen eigenlijk niks meer aan moederdag, maar sowieso gaat dat lastig met ouders die in Canada wonen haha. Ik laat haar wel altijd even weten dat ik aan haar denk die dag.

 16. 2 mei 2016 / 19:09

  Goede tips! Nog maar een klein weekje de tijd, dus we moeten snel weer wat verzinnen 🙂

 17. 2 mei 2016 / 19:18

  Ontbijt op bed deed ik vroeger ook altijd, en vaak maakten we op school dan iets wat we dan op Moederdag aan onze moeder gaven. Nu geef ik meestal hetzelfde maar puur omdat ik weet dat ze daar heel blij mee is. ‘Flowers in a Box’ ken ik inderdaad en is echt een leuk idee. Mijn moeder zou dat weer zonde vinden, die heeft liever iets waar ze langer plezier van heeft. Ik heb toevallig ook 10 moeder dag cadeau tips online staan :)! Liefs,

 18. 2 mei 2016 / 20:14

  Wat een leuke tips en ontzettend mooie foto’s! Ik heb eigenlijk nooit echt een ontbijtje op bed gegeven, omdat ze altijd eerder wakker is als mij. Toch maar eens een keer doen.

 19. 2 mei 2016 / 20:38

  Deze tips zijn echt heel handig! Waauw, die juweeltjes zijn trouwens echt prachtig 😉

 20. 2 mei 2016 / 21:13

  Ik vind de bloemen wel erg mooi en toch verpakt als een cadeau! Leuke ideeën.

 21. 2 mei 2016 / 22:44

  Dit zijn allemaal echt top ideeën! Ik vind de bloemen en sieraden het mooist maar een ontbijtje op bed is ook altijd goed!

 22. 2 mei 2016 / 23:19

  Je hebt echt gelijk zelfs een kaartje kan al heel bijzonder zijn. Maar mijn moeder zou ook echt heel blij worden van de flower box. Super leuke budget items!

 23. 3 mei 2016 / 11:34

  Wat een leuke ideeën allemaal! Love it! <3

 24. 3 mei 2016 / 20:40

  Wat een leuke tips! Die flowerbox vind ik echt heel gaaf! -x-

 25. 3 mei 2016 / 21:36

  Hele leuke ideetjes!! Ik vind het altijd erg moeilijk om iets leuks en nieuws te verzinnen, vooral omdat mijn moeder niet echt hobbies heeft of specifieke interesses

 26. 3 mei 2016 / 22:30

  Wat leuk! Ik vind die flowerbox zo schattig. Weet zeker dat mijn moeder ook blij zou zijn met zoiets. Ik ga samen met mijn broertje een mooi sieraad kopen en we gaan een dagje weg geven 🙂

 27. 4 mei 2016 / 20:58

  Die sieraden zijn echt heel erg mooi, helemaal mijn smaak. Leuke ideetjes. Ik hou het zelf bij een bosje bloemen. Het is voor mij de aller eerste keer moederdag.. ik ben wel erg benieuwd hihi.

 28. 5 mei 2016 / 18:52

  Wat een fijne tips! Ik vind het zelf eigenlijk ook veel leuker om dingen te doen in plaats van te geven, maar nu heb ik het idee dat ik dat weer te vaak hetzelfde doe haha. Het blijft moeilijk om elk jaar maar weer met iets leuks te komen!

 29. 6 mei 2016 / 23:13

  Leuke ideetjes! Ik ga samen met mijn moeder aan de High Tea, maar dan wel gewoon thuis. Hapjes klaar maken enzo vind ik toch al leuk om te doen en mijn budget laat het niet echt toe om ergens een High Tea te gaan doen.
  Sowieso vind ik het tegenwoordig allemaal maar zo commercieel worden. In reclamefolders zie je alleen maar dure parfums of andere dure dingen voorbij komen…

  • 13 november 2016 / 18:25

   sziasztokÉn is elkészítettem ma, csak kardamon helyett egy kis friss kakukkfüvet használtam, mert az volt a kertben. Fantasztikus illata lett tÅ‘le. ZselésítÅ‘ cukor helyett pedig sima kristálycukrot, de nekem így is elég sűrű lett. Köszi a receptet, isteni 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video