Jack -o- Lantern gevulde paprika

gevulde paprika recept halloween

Over een paar dagen is het Halloween en zelf ben ik er dol op. Vorig jaar had ik mijn aller eerste Halloween party georganiseerd en vanaf dat moment is het één van mijn favoriete feestdagen. Helaas gaat het dit jaar niet door, maar alsnog vind ik het leuk om weer een recept te delen. In mijn vorige artikel las je een zoete snack en dit keer deel ik een recept voor het avondeten.

Jack -o- Lantern gevulde paprika ?

Een vriendin van mij deelde het recept van deze gevulde paprika. Het moment dat ik deze zag wist ik dat ik het na wilde maken. Het zag er erg makkelijk uit dus daarom besloot ik het gewoon te proberen. Zodra iets makkelijk is vind ik het al snel leuker, hihi. Het recept heb ik hier vandaan.

➸ All you need is;

– 4 oranje paprika’s
– 500 gram gehakt
– 190 gram rijst
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– Een klein blikje tomaten. Niet de puree, maar die stukjes
– Geraspte kaas
– 240 ml kippenbouillon
– Kruiden naar wens

Jack -o- Lantern gevulde paprika

➸ Hoe maak je het;

Als aller eerst verwarm je de oven op 180 graden en zet je alvast de rijst en het kippenbouillon op. Haal de bovenkant van de paprika’s er af. Deze bewaar je uiteraard wel want die gaan er later weer op. Je maakt een gezichtje in de paprika op dezelfde manier dat je dit doet in een pompoen. Ik heb uiteindelijk elke paprika een ander gezichtje gegeven en vond het stiekem erg leuk om te doen, hihi.

In olie (ik deed het in kokosolie) bak je eerst de knoflook en de stukjes ui. Daarna voeg je het gehakt toe. Wanneer het gehakt helemaal gaar is laat je het even afdruipen zodat het een drogere substantie word. Het moet namelijk niet te nat zijn want anders stort je paprika te snel in.

Als je dit hebt gedaan is inmiddels de rijst ook wel klaar. Voeg deze toe aan het gehakt mengsel, samen met de tomaatjes en de helft van het kippenbouillon. Kruid daarna alles naar wens. Ik gebruikte chilipoeder, zout en peper. Bak daarna nog ongeveer een kwart van de kaas mee.

Zodra je klaar bent plaatst je de paprika’s tegen een ovenschaal zodat deze niet omvallen. Vul elke paprika tot het randje met je gehakt en rijst mengsel. Daarna doe je er nog een flinke dot kaas op en zet je het kapje er weer op. Het overige bouillon gaat op de bodem van de ovenschaal. Als laatst is het belangrijk dat je folie over de paprika’s doet en deze dan een half uur in de oven zet. Na het half uur doe je het nog een kwartier zonder folie.

done

DIY makkelijk halloween recept

➸ Jack -o- Lantern gevulde paprika ?

Zelf ben ik blij dat dit recept gelukt is, want op internet kwam ik best wat varianten tegen waarbij de hele paprika was ingzakt waardoor ze er erg zielig uit zagen. Gelukkig zijn mijn pompoentjes nog erg goed gebleven! Oh en daarbij was het ook nog eens ontzettend lekker. Hier kun je mijn zoete variant vinden van de pretzel chocolade pompoentjes. Ga jij iets speciaals maken met Halloween?

Liefs,
Rebecca

19 Reacties

 1. 28 oktober 2016 / 07:25

  Aaahh hoe gaaf! Vorig jaar hebben wij met z’n allen een super gaaf Halloween diner gehad bij mijn moeder. Deze ga ik zeker onthouden voor de volgende! xxxx

 2. 28 oktober 2016 / 09:05

  Weeral zo’n leuk en origineel idee! Dit moet ook gewoon echt heerlijk zijn, naast het leuke uitzicht haha! Nog een receptje dat ik wil proberen.

 3. 28 oktober 2016 / 11:22

  Ze zien er super tof uit en het recept klinkt erg lekker! Ik heb de paprika’s met gezichtje ook een paar keer op pinterest gezien alleen nog geen fatsoenlijk recept gespot. Dus helemaal leuk dit! Hoeveel gram kaas heb je gebruikt?

 4. 28 oktober 2016 / 12:42

  Wat ontzettend originerel! Het ziet er ook nog eens griezelig uit, helemaal perfect voor Halloween! 🙂

 5. Dieuw
  28 oktober 2016 / 14:43

  Jammie, heerlijk voor halloween ga ik maken!

 6. 28 oktober 2016 / 17:38

  Dit ziet er echt overheerlijk uit! Ik ga het zeker proberen morgen !

 7. 28 oktober 2016 / 19:44

  Zo schattig!!! ?? Die ga ik zeker ook proberen!!
  Lijkt me ook nog eens erg lekker.

 8. 28 oktober 2016 / 22:34

  Wat leuk en origineel! Het klinkt ook erg lekker. Zelf heb ik eigenlijk nog nooit wat met Halloween gedaan, maar ik vind het wel heel leuk dat er hier nu ook steeds meer aandacht aan besteed wordt. Dus wie weet in de toekomst!

 9. 29 oktober 2016 / 20:11

  Dit ziet er zóóóó lekker uit! Mijn moeder maakt ook heel vaak gevulde paprika met gehakt, dat is ook al zo lekker. Dit lijkt me echt een heel leuk alternatief! Geniet van Halloween (ook al heb je dan geen feestje). X

 10. Yara
  1 november 2016 / 14:54

  Het ziet er heerlijk uit! ik ga dit zeker een keer proberen 🙂

 11. 4 november 2016 / 00:43

  Wat ziet dit er leuk uit! Lijkt me echt heerlijk 😀

 12. 11 november 2016 / 18:42

  Echt een heel erg leuk idee zeg!! En lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video