Rust in de chaos | Tips om wat minder gehaast te leven

Rust in de chaos | Tips om wat minder gehaast te leven

We weten allemaal hoe belangrijk het is om af en toe eens de tijd te nemen voor jezelf. Toch doen we dit bij lange na niet allemaal en ook niet vaak genoeg. De tijd nemen voor jezelf komt in vele vormen, wat dacht je van even geen televisie of telefoon, maar alleen jij en je bak koffie of thee. Dit hoeft maar een kwartiertje te duren, maar in dat kwartier kan je al voor een groot deel tot rust komen. Ook een bad of douche nemen is een momentje voor jezelf, of een autorit ergens naartoe. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Rust in de chaos | Tips om wat minder gehaast te leven

Zoals ik hierboven al beschreef, is het maar net hoe je sommige dingen bekijkt. Sta je in de file en zit je jezelf alleen maar te ergeren aan het feit dat je in de file staat? Kap daar mee. Je kunt je ook beseffen dat je nou eenmaal in die file staat en daarom de tijd hebt om eens even tot rust te komen. Maak je je druk om de dingen die je thuis nog allemaal moet doen? Nergens voor nodig, je staat nu in de file en wat er thuis aan de hand is, kan je nu toch niet veranderen. Zet de muziek wat harder -of juist zachter- en geniet van het moment van niks kunnen. Je kunt op dit moment niks anders dan wachten, dan kun je het maar beter zonder stress doen.

meer tijd voor jezelf maken

Mijn ultieme momentje voor mezelf

Een moment waar ik echt naar uit kan kijken, is het moment dat ik mijn eerste bak koffie kan drinken van de dag. Één keer per dag zet ik echt een lekker bakkie voor mezelf en kruip daarna graag achter mijn laptop. Mijn blog is op dit moment iets wat mijn gedachten kan afleiden van de gevoelens waar ik mee zit. In de ochtend ben ik vaak nog niet helemaal wakker en daarom is mijn bril iets wat ik nodig heb. Ik heb een bril puur voor de momenten dat ik hoofdpijn heb of veel achter de computer zit. Mijn nieuwe bril komt van Specsavers en is van de Soul Safari collectie. Deze collectie bestaat uit warme en natuurlijke kleuren en als je mij goed kent, weet je dat dat precies is waar ik van houd. Mijn bril helpt mij om meer rust te creëren, aangezien ik me niet constant hoef aan te spannen. Buiten mijn favoriete bril, heeft deze collectie nog een hoop andere mooie brillen. Hier kun je ze allemaal bekijken.

specsavers soul safari collectie

Doe één ding tegelijk


Het ligt zo voor de hand, maar toch schiet dit er vaak bij in. We zijn tegenwoordig allemaal druk en ons agenda’s puilen uit. We hebben niet één verjaardag dit weekend, nee we hebben er drie. In de middag gaan we daar heen, kunnen niet te lang blijven want in de avond moeten we ergens anders zijn. Er word zo vaak gezegd hoe belangrijk het is om te multitasken, maar probeer je zelf ook eens aan te leren om te monotasken. Focus je op dat geen waar je nu mee bezig bent. Lunchpauze op je werk? Dan is dat waar je mee bezig bent en nergens anders mee. Gun jezelf die tijd en geniet er van.

Weg met de klok!


Dit is misschien een beetje vreemd en ook zeker niet iets wat je elke dag moet doen. Toch is het zo dat de tijd voor een groot deel ons dagelijkse ritme bepaald. Natuurlijk is dit op dagen dat je werkt en/of naar school moet wel nodig. Wel kun je een keer proberen om geen horloge te dragen naar je werk. Je werkdag gaat hoe dan ook wel voorbij en wie weet gaat de tijd wel sneller als je niet minstens drie keer per uur op je horloge kijkt. Ik wandel graag in mijn uppie in het bos en vind het heerlijk om dan geen één keer naar de tijd te kijken. Ik plan verder niks anders in dan naar het bos gaan, dus als ik drie uur aan het lopen ben is dat ook prima. Op dat moment loop ik in het bos en kan de tijd mij even niet schelen.

Meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen


Sinds een week of vier doe ik één keer per week een yoga avondje met een vriendin. We hebben beide de energie niet de laatste tijd om te sporten, maar miste het toch om iets te doen. In deze les leren we bepaalde manieren van ademhalen wanneer je een stress moment hebt, of bijvoorbeeld niet in slaap komt. Als ik merk dat ik lig te draaien in mijn slaap, werkt het heel goed om te focussen op mijn ademhaling. Het idee is dat je inademt en daarbij begint bij je buik, dan ga je door naar je middenrif en vervolgens naar je borst. Het best is om één hand op je buik te leggen en de andere hand op je borst. Hierdoor voel je precies wat je aan het doen bent. Ik ben echt in love met deze ademhaling en werkt heel goed om mij in slaap te krijgen.

maak je niet druk wat andere van je denkensoul safari specsavers

Maak je niet druk om wat andere van je denken


Als laatst wil ik nog een tip geven waar ik zelf de laatste tijd heel veel mee bezig ben. Jaren lang ben ik het type geweest die iedereen te vriend wilde houden. Ik was een echte ‘ja, amen en sorry persoon’ en dat is echt niet leuk. In meerdere situaties liet ik over mezelf heenlopen in plaats van voor mezelf op te komen. Dit is niet meer wat ik wil en daar werkt mijn therapie heel goed aan mee. Ik vroeg hem ‘ja, maar wat als ik dan een nare reactie terug krijg?’ Waarop hij zei, ‘nou en’. En inderdaad, nou en? Ik heb geleerd dat ze dat moeten dragen en dat ik van mezelf af moet leren bijten. Niet constant jezelf willen verdedigen of willen uitleggen waarom je iets doet of hebt gedaan. Ik word er zo moe van om constant mezelf goed te moeten praten en het zal mij veel rust geven als ik leer om dit minder te doen. Het word lastig en wie weet ga ik een paar keer op mijn bek.. maar ook dat is een leer moment.

”You can only let someone throw so many stones at you before you pick them all up, put them together and build a wall to keep them from doing it again”

Liefs,
Rebecca

betreft een samenwerking

17 Reacties

 1. 28 september 2017 / 08:29

  Één ding tegelijk is zeker een goede tip, zou ik ook echt eens moeten proberen haha. Ben de hele dag door gejaagd omdat er veel van mezelf ‘moet’

 2. 28 september 2017 / 08:30

  Goede tips! Toffe foto’s heb je ook gemaakt, heel rustgevend 🙂

 3. 28 september 2017 / 09:49

  Hele fijne tips! En ook mooie foto’s. Dat focussen op 1 ding en ook 1 ding tegelijk van je to do-list afwerken is zo’n goede tip. Dan wordt je lijstje langzaam korter en dat voelt zo fijn!

 4. Daisy
  28 september 2017 / 10:11

  Wauw wat een onwijs toffe bril! Staat je heel erg goed meis. Ik ben zelf ook altijd met 100 dingen tegelijk bezig en maak me ALTIJD druk om wat andere van me denken. Heel vermoeiend en dus hele fijne tips:)

 5. 28 september 2017 / 10:59

  Één ding tegelijk doen is iets waaraan ik echt zou moeten werken. Erg mooie, rustige foto’s heb je gemaakt!
  En ik heb een desk job, moeilijk om naast de klok te kijken achter m’n pc, hihi.

 6. 28 september 2017 / 13:14

  Toffe bril heb je! En je tips kloppen zeker, kan ze ook wel gebruiken momenteel.

 7. 28 september 2017 / 16:07

  Goede tips! En mooie foto’s ook. Zo heerlijk relaxt die foto met het bed en alle kaarsjes!

 8. 28 september 2017 / 17:57

  Wat een mooie boodschap om mee af te sluiten! Je laten leiden door wat anderen van je vinden, is ook iets waar ik me helaas nog regelmatig schuldig aan maak. Zo lastig soms, maar eigenlijk is ‘Nou en?!’ inderdaad de enige juiste gedachte. Je kunt het toch nooit voor iedereen goed doen. Leven zonder klok doe ik in het weekend nog weleens. Dan plak ik bijvoorbeeld de klok op mijn laptopscherm even af, zodat ik minder gehaast aan het computeren ben.

 9. 28 september 2017 / 19:31

  Fijne tips! Yoga heb ik ook een tijdje gedaan en werkt echt om tot rust te komen inderdaad. Moet ik eigenlijk snel weer eens doen!

 10. 28 september 2017 / 19:35

  Fijne tips. Ik moet ook echt 1 ding tegelijk doen anders komt het niet goed.
  Waar ik ook misschien mee wil beginnen is yoga, zal mij goed doen

 11. 29 september 2017 / 05:59

  Wat een fijne tips. Ik maak me ook veel te vaak druk en ben altijd gehaast de afgelopen tijd.
  Meditatie wil ik ook zeker een keertje uitproberen!
  Liefs, Nathalie

 12. 29 september 2017 / 10:47

  Handige tips! Ik wil weer eens yoga gaan doen! Ik vind het daarnaast altijd fijn om een boek te lezen of uitgebreid mijn nagels te gaan doen. Mooie foto’s heb je er trouwens tussen staan.

 13. 29 september 2017 / 15:47

  Wat een fijne tips! Ik vind het heel moeilijk om met 1 ding tegelijk bezig te zijn. Ik probeer altijd zo efficient mogelijk te werk te gaan, maar dit is natuurlijk niet per se beter… Een moment voor jezelf is ook belangrijk!

 14. 29 september 2017 / 18:12

  Mooie foto’s staan ertussen. Hele fijne tips ook. Dat één ding tegelijk doen zou ik ook vaker moeten doen.

 15. 1 oktober 2017 / 20:35

  Heel mooi, je bril. Hij staat je ook goed. Een half jaartje geleden moest ik er ook aan geloven. Ik zat (zonder dollen) met een vergrootglas voor mijn computer, echt verschrikkelijk. In het begon vond ik het heel erg en wilde ik er dus niet aan geloven (toegeven aan dat verouderingsproces), maar het is ZO’N verbetering nu ik een bril heb voor het lezen en computeren. Het gaat vele malen makkelijker en ik kan het nu ook langer volhouden, wat natuurlijk wel handig is met een blog. Ik ben toen voor een niet al te duur model gegaan, maar ik vind een bril eigenlijk nog best leuk staan bij mezelf en nu wil ik er eigenlijk nog een heel mooie (lees: Chanel / dure) bril bij;-)

 16. 4 oktober 2017 / 09:53

  Heel mooi stukje! Heel herkenbaar en goede tips! Ook heb je mooie fijne en rustige foto’s erbij.
  Hoe gaat het nu met jou?
  ?

 17. 5 oktober 2017 / 22:50

  Fijn artikel om te lezen en je hebt ook helemaal gelijk wat je zegt 😀 De foto’s erbij zijn heel mooi en inspirerend. Ik moet ook maar weer eens gaan relaxen met een kopje thee en verder niets 🙂 Oh ja en kaarsen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video