Dode planten in de badkamer, ik hoop nu niet meer!

Dode planten in de badkamer, ik hoop nu niet meer!

Laatst kreeg ik op facebook het berichtje dat ik een jaar geleden een foto had geplaatst dat we de sleutels kregen voor het huis. Het was zo bizar om te lezen dat wij hier dus al een jaar wonen. Of ik me helemaal thuis voel? Ja, dat is één ding wat zeker is, maar toch is het nog steeds niet helemaal naar wens. Ik houd van een strakke omgeving met niet teveel poespas, althans dat dacht ik. Toen ik dat eenmaal had, voelde het meer als een showroom in plaats van ‘thuis’. Hier en daar voegde ik wat kleine dingen toe die het huis zoveel gezelliger maken. Waaronder een héle boel planten!


makkelijke kamer planten

Dode planten in de badkamer?

Vanaf dat we hier kwamen wonen wist ik al dat ik hier en daar een mooie plant wilde. Die kwamen er dan ook, maar heel snel hield het leven er wel mee op. Ik weet niet wat ik fout deed, maar hoe dan ook gingen ze dood. Te veel water, te weinig ruimte.. niet genoeg licht, teveel licht? Één van de planten was nieuw en deed het super, voor ongeveer twee weken. Omdat ik zag dat deze nog niet dood was, maar wel lelijk werd, wilde ik deze niet wegdoen. Ik had nergens ruimte en besloot deze plant ‘even’ in de badkamer te zetten. Nog geen 24 uur later was het de mooiste plant die ik ooit gezien had. Oké, ik zet gewoon die andere twee planten ook daar neer. Ja hoor, ook dat werden weer levendige planten vol kleur. Ik heb nu dus behoorlijk wat groen in de badkamer, ook leuk toch?

Welke planten kan ik dan wel in de woonkamer hebben

Welke planten kan ik dan wel in de woonkamer hebben?

In tuincentra zie je vaak een hele afdeling met planten, maar nergens staat er ‘hoi ik ben makkelijk’.. Dit is wel wat ik nodig had en zo kwam ik terecht bij Tuincentrum.nl, waar je kunt zoeken naar het type plant die bij je past. Al heel snel zag ik het kopje ‘makkelijke kamerplanten‘. Yes please! Laten we dat nou net nodig hebben. Zo had ik ineens ruim zes kamerplanten die ik wél kan onderhouden, hopelijk voor meer dan een maand. Ik kocht speciaal voor de kleinere plantjes een onwijs leuk plantenstandaard, waar ik echt enorm happy mee ben. Het voegt eindelijk iets toe aan een dode hoek die wij hadden. Yaay! Een plant waarvan ik toch mijn twijfels had, is nu één van mijn favorieten. De Sanseveria heeft zulke mooie bladeren die mooi omhoog staan, deze staat perfect op mijn dressoir. Als je ergens mee wilt beginnen om te kijken of je van planten houd, is het deze plant wel.

makkelijke planten voor in huis

Lees goed wat een plant nodig heeft!

Een fout die ik gemaakt heb is duidelijk dat ik te vaak water gaf. Elke dinsdag was het mijn ‘water planten geven dag’ en ik was heel trots dat ik dit nog nooit vergeten was. Op het punt dat mijn planten alsnog dood gingen, was ik dus echt niet blij. Bij elke plant die ik bestelde bij tuincentrum.nl zat een kaartje met uitleg. Hoe vaak je deze water moet geven en waar je de plant het best kan neerzetten. De ene plant heeft veel zonlicht nodig en de andere plant houd daar juist totaal niet van. Wist ik veel.. Zo kwam ik er dus achter dat mijn dode plant eigenlijk maar één keer in de twee weken een beetje water nodig had. Het volgende project is om ook wat plantjes op het balkon te plaatsen, want er zijn ook zo veel leuke tuinplanten te vinden.

tuincentrum.nl plant review

”How lovely is the silence of growing things”

Nu het eenmaal goed gaat met mijn plantjes ben ik er zo ontzettend blij mee. Er staan ruim zes planten in huis nu en het geeft mij echt een huiselijk gevoel. Het is zo veel gezelliger in huis en het vult een lege hoek heel goed op. Of ik ooit aan wat moeilijkere planten begin? Liever niet, ik houd het bij de makkelijke kamerplanten! Over het algemeen houd ik ook heel veel van rustige potten, waardoor het toch weer strak oogt. Zelf wil ik er nog een paar toevoegen en dan ben ik helemaal tevreden. Heb jij veel planten in huis?

Liefs,
Rebecca

betreft een samenwerking

12 Reacties

 1. 26 september 2017 / 07:16

  Wat leuk dat je zoveel planten in huis hebt staan! Ik vind dat altijd echt een beetje vrolijkheid en leven in huis brengen 🙂 Zelf ben ik helaas héél slecht met planten onderhouden, maar misschien moet ik toch deze makkelijke kamerplanten eens proberen.

 2. 26 september 2017 / 08:02

  Ahhh zo leuk al die planten, he! Ik mocht ook planten ontvangen, maar helaas is dat niet zo leuk als je nog niet op jezelf woont. Zo jammer! Maar binnenkort wil ik wel gaan samenwonen met mijn vriend. Dan wil ik net zoveel leuke planten in huis hebben als jij!

 3. 26 september 2017 / 08:58

  Gezellig hoor die plantjes ? Wij hebben er eigenlijk helemaal geen in huis ?

 4. 26 september 2017 / 12:12

  Ik geef onze planten ook altijd teveel water. Ik moet me echt inhouden, haha.
  Ik heb nu een aantal minicactusjes en een aloë vera die allemaal nog leven. Die zijn best gemakkelijk. We hebben ook nog een soort miniboompje, maar dat heb ik al een aantal keren verzopen – en vervolgens moeten laten uitdrogen. Het leeft nog, maar ziet er alleen niet zo fris uit. :’D
  Een sanseveria staat ook op mijn lijstje. Vind ze er erg leuk uitzien. Heel hip, ook. Iedereen en iedere zaak heeft er een aantal!
  Die plantenstaander is trouwens ontzettend mooi!

 5. 26 september 2017 / 15:12

  Wat ziet het er ontzettend gezellig uit bij jou. Ik weet dat het artikel over de planten gaat en hier hou ik ook van, ik heb dezelfde soort planten in huis, …. …. maar OMG kijk dat cutie staren in de camera.

 6. 26 september 2017 / 15:37

  Heel herkenbaar. Ik heb weleens planten op mijn slaapkamer gehad en ik wist ze altijd dood te krijgen. Ik heb nu enkel een cactus staan en het zou me niks verbazen als ik die zelfs dood zou weten te krijgen, haha. Als ik op mezelf ga, wil ik ook wel echt planten in huis dus superhandig dat deze gewoon in een categorie makkelijk zijn ingedeeld! En OMG je kitty, ze kijkt zo lief in de camera <3

 7. 26 september 2017 / 20:22

  Ja planten zijn leuk! Geven een huis net wat meer leven 🙂 ik heb meerdere sanseveria’s en ze zijn zo lekker makkelijk!

 8. 26 september 2017 / 21:48

  Ik ben ook van de makkelijke kamerplanten. Heb een aantal groene in huis staan waar ik de naam niet eens van weet, maar ze doen het al bijna een jaar heel goed! Stiekem kan ik er ook niet zonder, want het is inderdaad lekker huiselijk, ik ben dol op de kleur en het is ook makkelijk als achtergrond voor foto’s op mn blog haha.

 9. 30 september 2017 / 07:48

  Ik heb helaas geen planten!! Geen groene vingers jammer genoeg.
  Die standaard is erg leuk!

 10. 30 september 2017 / 16:02

  Ziet er leuk uit! Wij hebben het ook altijd zwaar met planten, vaak leven ze helaas niet lang. We proberen er nu wat extra op te letten want het staat zo leuk 😉

 11. 1 oktober 2017 / 20:29

  Ja, ook ik hou erg van planten. Ik heb haat – liefde met planten in de badkamer, maar ik heb me ook door zo’n meneer bij het tuincentrum laten vertellen dat een badkamer sowieso vrij moeilijk is voor veel planten want, veel vocht, weinig licht. Ik heb nu twee kleintjes in de badkamer staan en die doen het erg goed. Buiten de badkamer doen planten het de laatste tijd ook steeds beter;-) Ik krijg het dus nog wel in mijn (groene) vingers;-)

 12. 2 oktober 2017 / 08:58

  Het beste kun je een plant (in het originele plastic bakje) even uit de pot halen en op een laagje water zetten. Dan neemt de plant alleen op wat ‘ie nodig heeft. Ik heb onlangs bij een tuincentrum een soort ‘bal op een stokje’ gekocht waar je water in doet en in de plant steekt. Hierdoor nemen ze ook alleen op wat ze nodig hebben. Liefs Josine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video