Gaan jullie nu al samenwonen!?

Wij gaan samenwonen!Een paar vrienden van mij verklaarde ik voor gek wanneer ik hoorde dat ze al na iets langer dan een jaar samen zijn, gingen samenwonen. Ik vond het belachelijk en snapte niet waarom je al zo snel met iemand wilt samenwonen. Waarom zou je dingen zo overhaast doen? Ondanks dat ik er altijd erg dubbel over dacht is het nu toch echt mijn beurt om het te zeggen..

Wij gaan samenwonen!

Sinds juni dit jaar zijn wij een jaar bij elkaar (en vierde dit gezellig samen in Utrecht). Er zullen vast mensen zijn die nu hetzelfde denken als hoe ik er altijd over heb gedacht. Gaan jullie nu al samenwonen!? Yep! Nu al! We zijn het er beide over eens dat het nu wel tijd word en dat we er aan toe zijn om samen ergens te beginnen. We zijn allebei op een leeftijd waarop het tijd word dat je het huis uit gaat. Ik merk het aan mezelf, maar ook aan mijn ouders.. Begrijp me niet verkeerd, ik heb het goed thuis en kom niks te kort. Toch word het steeds lastiger om aan alle ‘regeltjes’ te voldoen en lijkt het me een heerlijk idee om het allemaal zelf te mogen bepalen.  Oké, samen dan.

De bank is al besteld en nu ook de overige meubels. Ik vertel nog helemaal niks over hoe het er uit komt te zien maar wij zijn er nu al heel blij mee. Nu maar hopen dat alles uiteindelijk ook bij elkaar past, dat is nog de grootste vraag. Gelukkig zijn we het over het algemeen wel eens met elkaar wat we willen qua inrichting en kleuren, dus dat scheelt weer!

Huren of kopen?

Iets waar ik ook altijd een beetje op tegen was, is een huis huren.  Ik zie het als een bodemloze put waar je geld in gooit en nooit een eind in zicht ziet. Toch hebben we besloten om te gaan huren, aangezien dit voor nu ons enige optie is. Thuis wonen willen we niet meer, dus dan maar een eindeloze huur wat vast zo erg nog niet is. Het word een woning boven een bedrijfspand, met een hele nieuwe keuken en een grote woonkamer (hallo bank van 3,5m bij 3,5m). Verder krijgen we een badkamer met bad en drie slaapkamers, dus over ruimte mogen we zeker niet klagen.

Hopelijk kunnen wij er rond het eerste weekend van september intrekken en hoeft er vrijwel niks anders te worden gedaan dan witten en een beetje schilderen. Voor nu, aftellen!

Liefs,
Rebecca

27 Reacties

 1. Dieuw
  22 juli 2016 / 08:09

  Als jullie beiden achter de beslissing staan, dan heeft niemand anders iets te bepalen. Ben erg benieuwd en vooral gefeliciteerd !

 2. 22 juli 2016 / 08:47

  Gefeliciteerd, wat tof zeg! Ik zou ook graag uit huis willen, maar gezien ik geen vriend heb wil ik dan lekker echt op mezelf wonen hihi!

 3. Tamara
  22 juli 2016 / 08:47

  Ik vind het ontzettend leuk voor jullie samen en ik weet zeker dat het een mooi stulpje gaat worden met jouw creatieve ideeën rebec! Wat ieder zegt maakt niet uit, als je het samen maar heerlijk heb. Dat is het belangrijkste! Ben zo benieuwd straks! Dikke kus x

 4. 22 juli 2016 / 09:27

  Wat leuk, gefeliciteerd! Mijn vriend en ik zijn na een half jaar samen gaan wonen en dat vonden veel mensen ook te snel, maar voor ons heeft het goed uitgepakt en ik denk dat als het goed voelt het niet uitmaakt hoe snel je samen gaat wonen.

 5. Rianne
  22 juli 2016 / 09:38

  Yeeeeaaaahhhhh een eigen huisje hoe fijn is dat lekker je eigen ding doen je eigen mooie spulletjes. Wens jullie heel veel geluk in jullie eigen huisje.

 6. sabrina
  22 juli 2016 / 12:30

  Hartstikke leuk! Gewoon je eigen hart volgen. Veel geluk samen!

 7. 23 juli 2016 / 09:52

  Ik ben jaloers! Mijn vriend en ik willen ook gaan samen wonen alleen wil ik eerst weer beginnen met werken voordat we een plekje gaan zoeken.

 8. 23 juli 2016 / 12:25

  Leuk zeg! Gefeliciteerd!
  Wel foto’s laten zien hè 😀

 9. 24 juli 2016 / 17:29

  Liefje, wat vind het ik ontzettend leuk voor jullie. Ik gun het je/jullie onwijs en als je hulp nodig hebt, call me! Ik wil wel jullie huisje zien natuurlijk en dat is natuurlijk ook een goed excuus om langs te komen voordat ik weg ga. KUS!

 10. 24 juli 2016 / 20:19

  Aaah gefeliciteerd Rebecca!! Wat leuk, als dit goed voor jullie voelt moeten jullie dit gewoon doen. Ben erg benieuwd hoe jullie huisje eruit komt te zien 🙂

 11. Michelle
  24 juli 2016 / 20:25

  Fijn voor jullie! Dat word genieten! Gefeliciteerd

 12. 24 juli 2016 / 20:26

  Ik vind dat niet zo snel hoor, ik ken mensen die na een paar maanden al samen gingen wonen haha. Wel ontzettend leuk voor jullie! Gefeliciteerd! ^^ -x-

 13. 24 juli 2016 / 21:02

  Heerlijk! Jaloers op ds ruimte.. wij hebben een woonkamertje en slaapkamertje.. met een keuken en badkamer van 2 bij 1 haha. Maar ben blij dat we iig samen wonen

 14. Esther Ende
  24 juli 2016 / 21:14

  Hoi, jij kent ons niet maar voor het gemak, wij zijn oud-collega’s van je moeder. Wij gingen samenwonen na 6 maanden. Werden ook voor gek verklaard. Een familielid ging op dat moment uit elkaar na een relatie van 30 jaar. Hoe lang moet je dan wachten? Garantie heb je nooit. Pak je geluk als het voor je klaar ligt. Inmiddels zijn wij bijna 22 jaar samen, getrouwd en 2 pubers. Heel veel meegemaakt maar samen nog steeds heel sterk. Kortom, wensen wij jullie heel veel geluk en gezondheid samen.

 15. Sabine
  24 juli 2016 / 22:10

  Gefeliciteerd! Ik was er vroeg bij, half jaartje samen haha 😉 inmiddels alweer 6,5 jaar samen dus t werkt prima, heel veel plezier ook samen! Samenwonen is leuk!

 16. 24 juli 2016 / 22:35

  Een eigen huisje is echt leuk! Wij zijn ook al redelijk snel gaan samenwonen hoor en kreeg de zelfde reacties. Als alles goed zit waarom niet toch 🙂 geniet er van !!

 17. 25 juli 2016 / 07:02

  Gefeliciteerd!! Als het goed voelt waarom niet? Met mijn ex ben ik na een jaar gaan samenwonen en dat ging na 2 jaar toen uiteindelijk uit. Daarna ben ik met mijn huidige vriend na iets meer dan een maand gaan samenwonen. Wij kende elkaar toen wel al 10 jaar dus misschien is dat anders? Naja gewoon lekker doen wat goed voelt en gaat het mis dan is dat zo. Ik dacht precies zo over huren trouwens. Heb dat toch de eerste paar jaar gedaan, niks mis mee.

 18. 25 juli 2016 / 10:14

  Aaah joh da’s toch niet snel? Wij gingen na 3 maanden samenwonen en kochten na 8 maanden een huis. 😉 Nu ruim vijf jaar samen en geen secondr spijt gehad van die snelheid!
  Veel geluk in jullie nieuwe huisje!

 19. 25 juli 2016 / 11:06

  Als je maar gelukkig bent en er achter staat dat is het belangrijkste ook je familie dat zal je later merken speelt ook een rol. Ik en mijn vriend waren ook net een jaar samen en wonen nu al weer een tijdje samen het is alsof je al jaren samen bent en alsof je het 10 jaar eerder had moeten doen. Zolang je maar op 1 lijn ligt en elkaar de ruimte geef kom je heel ver geniet ervan en gefeliciteerd met je paleisje

 20. 25 juli 2016 / 11:46

  Wat leuk zeg! Gefeliciteerd.. En nu al? Vind het best meevallen.. Wij wonen praktisch vanaf moment 1 samen… Al was mijn man destijds militair en doordeweeks op de kazerne, hij kwam uit zichzelf gewoon elk weekend bij mij en ging nooit meer weg haha! Eind augustus zijn we 6 jaar samen en hebben een pracht dochter samen. Als het goed voelt, voelt het goed. Geniet ervan en veel plezier en geluk in jullie huisje straks!

 21. 25 juli 2016 / 15:03

  Als jullie nou sinds juni samen waren en gingen samen wonen was het wellicht een beetje snel geweest (maar ook dat had gekunt als je er zelf klaar voor bent :)). Maar na ruim een jaar vind ik het niet al hoor!
  Ik ging ook na een jaar samenwonen met mijn vriend en nu, 5 jaar later, hebben we net ons eerste huis gekocht!

  Huren kan ik toch niet geld weg gooien noemen. Je bent flexibel, alle problemen (lekkage? Dan bel je de huisbaas. Doet de CV het niet? Bel de huisbaas. Heerlijk juist! En prima om mee te beginnen 🙂

  Geniet van het uitzoeken van de inrichting en heel veel geluk samen!

 22. 25 juli 2016 / 21:01

  Je moet doen waar jij je goed bij voelt! Iedereen kan natuurlijk een andere mening hebben, maar als het voor jullie goed voelt gewoon doen. Alle geluk in jullie nieuwe woning 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video

Privacyvoorkeur centrum

Google analytics

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u deze website blijft gebruiken.

_gat,_ga,_gid
_gat,_ga,_gid