Silk’n Pure Deep cleansing facial brush review

Silk'n Pure Deep cleansing facial brush review

De reinigingsborstels voor het gezicht zijn sinds een paar jaar razend populair geworden. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik er nog nooit één gebruikt heb en ik ook niet zeker wist wat dit zou toevoegen aan mijn routine. Mijn huid is over het algemeen heel makkelijk en ik besteed al erg veel aandacht aan het reinigen van mijn gezicht. Wat zou dit toevoegen en word je huid echt veel schoner met het gebruik van zo een borstel?

silk'n pure reinigingsborstel review

Silk’n Pure Deep cleansing facial brush

Door Silk’n werd ik gevraagd of ik een reinigingsborstel wilde proberen die geschikt is voor elke dag. Omdat ik nog nooit zo een borstel geprobeerd had, was ik erg benieuwd hier naar. Op de verpakking viel me al gelijk op dat het hele apparaat waterproof is. Voor mij is dat ideaal aangezien ik mijn gezicht graag reinig onder de douche en ik niet graag onder stroom kom te staan.

Silk'n pure review

Informatie over de borstel

Op de achterkant vind je al een stuk meer informatie. Normaal gebruik ik iets gelijk zonder te lezen hoe het werkt, maar hiermee leek het mij wel belangrijk om eerst door te lezen hoe dit te werk gaat. Het apparaat beloofd tot 6 keer meer make-up te verwijderen dan dat je zou reinigen met alleen je handen. Je kan kiezen tussen vibreren en pulsen, beide ook nog eens zacht of iets harder. Door dat de borstel waterproof is kun je deze ook in de douche of in bad gebruiken. De borstel heeft een timer waardoor deze automatisch uitgaat. Je gebruikt de borstel niet alleen om je make-up er af te halen, ook zorgt de borstel er voor dat je poriën geminimaliseerd worden en word het gebruik van crèmes verbeterd, doordat deze beter worden opgenomen.

Silk'n review reinigingsborstel

In de doos tref je het apparaat aan, samen met twee opzet stukken. Het blauw met witte opzet stuk is de ‘soft brush‘ die geschikt is voor de gevoelige huid. Het hele witte opzet stukje is voor de normale huid en dus de borstel die ik ga gebruiken. Mijn huid is niet gevoelig en kan best wat hebben. Daarbij zit er nog een oplader, een houder en een instructieboekje. Ik ben erg blij dat de borstel op te laden is en dus niet met batterijen werkt. Eenmaal opgeladen kun je ongeveer 50 keer doen met de borstel, voordat deze weer leeg is. De borstel is een prima handformaat en is door de vorm goed vast te houden.

Reinigingsborstel silk'n pure

Silk’n Pure in het gebruik

Het opzetten van het opzetstukje is makkelijk. Door deze simpelweg er op te klikken en vast te draaien zit de borstel er goed stevig op. De borstel er af halen is net zo makkelijk. Je mag de borstel niet gebruiken zonder water, dan is de kans groot dat je huid geïrriteerd word en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De bedoeling is dat je je huid nat maakt, maar ook de borstel. Als de borstel nat is doe je je favoriete reinigingslotion op de borstel en zo kun je beginnen. Zodra je één keer op de aan-uit knop drukt, begint de borstel zachtjes te vibreren. Als je nogmaals op de knop drukt gaat deze een stukje harder. Nogmaals op de knop zorgt er voor dat het apparaat gaat pulsen.

Er word aangeraden om de borstel zacht op de huid te drukken en dan in opwaartse cirkelvormen te bewegen. De gemiddelde aanbevolen behandeltijd is 10 seconde per zone op de huid. De borstel schakelt automatisch uit na 1 minuut, tenzij je de stand van de borstel veranderd. Zodra je een andere stand kiest, begint de minuut weer opnieuw.

”Reveal your pure glow”

Review Silk'n pure

Mijn ervaring met het gebruik

Natuurlijk kon ik het niet laten om de borstel gelijk (droog) te gebruiken na het openen. Pas daarna las ik dat het voor irritatie kon zorgen, maar gelukkig was dit niet het geval. Mijn eerste ervaring met de vibratie was zó lekker, ik wilde eigenlijk niet stoppen. Dat was nog maar op de zachtste stand, de hardere stand was nog veel fijner. De vibratie stand is de stand die ik het liefst gebruik voor mijn gezicht. Tijdens het gebruik heb ik het idee dat mijn gezicht een soort mini massage krijgt. Let me tell you, dat is heerlijk.

Resultaat en mijn mening

De eerste drie keer dat ik dit apparaat in gebruik had, was het een hele nieuwe ervaring. Het klinkt misschien iets overdreven, maar dat is het zeker niet. Kort daarna kreeg ik een heel onrustige huid met -voor mij doen- best veel puistjes en oneffenheden. Ik had gelezen dat dit juist het vuil kan zijn dat uit je huid komt en dat je dan door moet gaan met het gebruik. In het nieuwe jaar ben ik begonnen met deze borstel en mijn huid ziet er op dit moment erg goed uit. Geen puistjes, geen droge plekjes en heerlijk zacht.

review silk'n pure deep cleansing facial brush

De deep cleansing facial brush gebruik ik drie keer per week, al is deze prima geschikt voor dagelijks gebruik. Zelfs op dagen dat ik geen make-up op heb gehad vind ik het soms heerlijk om mijn huid alsnog diep te reinigen. De reinigingsborstel heb ik nu ongeveer drie weken in gebruik en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Zo is er uiteindelijk toch een reinigingsborstel in mijn routine geslopen.

Silk’n Pure Deep Cleansing Facial Brush is voor €39,00 te koop via de webshop.

Liefs,
Rebecca

*betreft een samenwerking

14 Reacties

 1. 22 januari 2017 / 07:34

  Dat klinkt als een geweldig apparaat, al is het alleen al voor een fijne gezichtsmassage 🙂 Ik denk dat het ook wel handig is om zo’n borstel in je routine te hebben, omdat je dan misschien sneller vergeet om je gezicht te reinigen, in ieder geval bij mij 😉 Fijn trouwens dat het toch is gelukt om de borstel zonder Mia op de foto te krijgen, hihi.

 2. 22 januari 2017 / 08:39

  Lijkt me een prettig apparaat! Zelf gebruik ik al een aantal jaar de visapure en ik blijf het echt heel prettig vinden. Dit is een mooi budget alternatief!

 3. 22 januari 2017 / 08:42

  Leuke borstel voor die prijs! Ik heb die van Philips en ook een van Magnitone. Lijken hetzelfde maar zijn compleet verschillend. Sinds ik mijn huid hiermee reinig ziet hij er veel beter uit

 4. 22 januari 2017 / 09:32

  Klinkt als een fijne borstel. Zelf heb ik ook een gezichtsreinigingsborstel en die vind ik ZO fijn!

 5. 22 januari 2017 / 10:15

  Ik heb een aantal jaar geleden een budgetvariant bij Kruidvat gekocht. Ik moest zo lachen om wat je zei over die eerste ervaring, want ik had precies hetzelfde!

 6. 22 januari 2017 / 12:55

  Het klinkt wel goed eigenlijk 🙂 Ben stiekem ook nog steeds benieuwd naar zo’n ding. Toch weet ik niet of ik niet te lui ben om dit ding er iedere dag bij te pakken, hihi.

 7. 22 januari 2017 / 18:40

  Ik heb hem ook in gebruik en ben er dol op! Heerlijk en mijn huid is ook zo zacht! Fijn dat hij voor jou ook zo goed werkt! X

 8. 22 januari 2017 / 20:54

  Haha ik begin ook meestal meteen met een product zonder te lezen. Lijkt me een super fijne borstel. Volgens is dit toch echt veel beter dan alleen met een watje reinigen. Ik wil ook nog heel graag eens een!

 9. 23 januari 2017 / 09:55

  Dat het voelt als een gezichtsmassage klinkt goed! 🙂 Alleen daarvoor zou ik ‘m wel kopen haha

 10. 23 januari 2017 / 12:08

  Heerlijk mini massage. Geen puistjes, geen droge plekjes en heerlijk zacht dat klinkt als een droom. Fijn dat je blijft gebruiken. De borstel schakelt automatisch uit na 1 minuut dat is super handig. Ben nieuwsgierig geworden naar deze gezichtsreiniging.

 11. 24 januari 2017 / 14:46

  Lijkt me een heerlijke reiniger! En niet duur!

 12. 28 januari 2017 / 11:00

  Klinkt fijn! Ik heb ook zo’n facial brush gehad maar die is helaas stuk gegaan. Deze klinkt goed en de prijs valt me ook heel erg mee. Wat een mooie foto’s trouwens 🙂

 13. Linda
  1 februari 2017 / 12:41

  Wat een mooi apparaat! En helemaal niet duur voor een elektrische gezichtsborstel. Ik ben verbaasd.

 14. 9 februari 2017 / 15:07

  Wat een goede review! Lijkt me een heel fijn ding. Ben wel benieuwd of hij voor mij werkt want ik heb best wel wat puistjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video