Silk’n SonicSmile elektrische tandenborstel | Mijn eerste keer?

Silk'n SonicSmile elektrische tandenborstel | Mijn eerste keer?

Voor de mensen die mij al langer volgen of mij persoonlijk kennen, is dit geen shock. Mondhygiëne vind ik één van de belangrijkste dingen in je dagelijkse verzorging. Het eerste waar ik naar kijk bij een persoon is het gebit en de rest van de mond. Natuurlijk kan je er niet altijd wat aan doen als je tanden niet helemaal recht zijn, maar hygiëne heb je zelf in de hand. Ik weet dat een elektrische tandenborstel het best schijnt te werken, maar toch heb ik dit nog nooit gebruikt. Nu is het dan eindelijk tijd voor mij om het te ervaren met de Silk’n SonicSmile.

Silk'n SonicSmile reviewMijn eerste keer?

Oké, het is niet helemaal waar dat dit mijn eerste keer word dat ik een elektrische tandenborstel gebruik. Toen ik nog heel jong was hadden mijn zus en ik beide zo een tandenborstel. In die tijd vond ik het maar vervelend en negen van de tien keer gebruikte ik de borstel als een normale tandenborstel. Daarna heb ik het nooit meer geprobeerd, maar nog sprak het me erg aan. Toen ik gevraagd werd door Silk’n om de SonicSmile te testen was ik gelijk erg enthousiast.

De mooiste elektrische tandenborstel ooit?

Al vrij snel kreeg ik de tandenborstel binnen in een onwijs mooie verpakking. Het doosje waar de tandenborstel in zit is zo minimaal en heel erg clean. De verpakking beloofde al heel erg veel, dus werd het tijd om het doosje te openen. Ik wist niet dat ik een tandenborstel mooi kon vinden, maar dat is het eerste dat ik dacht toen ik de SonicSmile zag. Dit is oprecht de mooiste tandenborstel die ik ooit heb gezien.

Sonic Smile elektrische tandenborstel silk'n

Silk’n SonicSmile elektrische tandenborstel

Eenmaal klaar met het bewonderen van de tandenborstel, viel het me op dat er vijf standen op zitten. De Silk’n SonicSmile is dus niet zomaar een tandenborstel. De eerste stand is white en zorgt voor wittere tanden en verminderd vlekken. Clean gebruik je voor het verwijderen van tandplak en is het meest geschikt als je gevoelige tanden hebt. Polish is, zoals de naam al zegt om je tanden te polijsten. Massage is voor je tandvlees. Je kunt hiermee je tandvlees een massage geven en daarmee de gezondheid van je tandvlees verbeteren. Study is de meest normale stand, waarmee je vooral kan wennen aan het gebruik van de verschillende standen.

SonicSmile silk'n tandenborstel

Een slimme tandenborstel?

De tandenborstel is zo ingesteld dat deze na dertig seconde ongeveer een halve seconde stopt, zodat je weet dat je van kant kunt wisselen. Zo weet je dat je genoeg gepoetst hebt aan één kant. Na twee minuten stopt de SonicSmile automatisch en daarmee heb je de aanbevolen poetstijd afgemaakt. Ik weet dat twee minuten aanbevolen is, maar ik merk dat dit te kort voor mij is. Daarom doe ik twee routines in één poetsbeurt.

Nadat je de tandenborstel hebt opgeladen, kan je er drie weken mee doen totdat de borstel weer opnieuw opgeladen moet worden. Ook is de tandenborstel waterproof, waardoor je ook gemakkelijk onder de douche je tanden kunt poetsen. Zoals ik ongeveer altijd doe, haha.

sonic smile elektrische tandenborstel silk'n

De Silk’n Sonic Smile elektrische tandenborstel beloofd je tanden schoner en witter te maken. Het snelste resultaat krijg je wanneer je de tandenborstel minimaal vier minuten per dag gebruikt. In eerste instantie dacht ik dat de tandenborstel best pijn zou doen, aangezien het erg hard trilt. Ik begon dus op ‘study’ maar al vrij snel merkte ik dat het best mee viel. In elke stand vibreert het weer anders. Door het rubberen stukje in het borsteltje, heb ik het idee dat je je tanden echt goed schoonmaakt.

Vervanging van mijn normale tandenborstel?

Mijn tanden voelen vele malen schoner dan dat ik een normale tandenborstel gebruik. Uiteraard gebruik ik deze elektrische tandenborstel nog te kort om echt resultaat te zien. Tot nu toe ben ik er iniedergeval ontzettend tevreden mee en heeft het mijn normale tandenborstel vervangen. Het is bizar en ik wil echt niet overdreven overkomen, maar ik heb het idee dat ik nu pas voel hoe écht schone tanden aanvoelen. Mitchell was het er mee eens en begreep wat ik bedoel toen hij er ook mee gepoetst had. Het lijkt wel of er een soort laagje ontstond op mijn tanden na het poetsen.

sonic smile elektrische tandenborstel silk'n

De Silk’n SonicSmile is te koop voor €139,00 via de webshop. Daarbij krijg je twee opzet stukken, die je ook gewoon na kunt bestellen via de webshop. Het is wel even een uitgaven, maar als het goed is doe je hier heel wat jaar mee. Poets jij elektrisch of met een normale tandenborstel?

Liefs,
Rebecca

22 Reacties

 1. 14 februari 2017 / 06:44

  Klink wel als een fijne tandenborstel, ik poets met beide. Ik heb zelf gevoelig tandvlees wat aan de voorkant een beetje gezakt is waardoor ik niet altijd elektrisch mag poetsen van de tandarts

 2. 14 februari 2017 / 08:13

  Dat klinkt echt als een aanrader! Ik zoek ook al een tijdje iets om mijn tanden beter mee te poetsen, omdat ik het idee heb dat dat met een gewone tandenborstel toch niet altijd lukt. Ik ga er eens over nadenken of ik deze voor mijn verjaardag zal vragen over een paar maanden 🙂 Fijne review!

 3. 14 februari 2017 / 08:38

  Ik poets alleen nog maar elektrisch! Als ik nu met een normale poets dan voelt dat zo raar haha!

 4. 14 februari 2017 / 11:37

  Ik heb ooit een elektrische gebruikt maar vond het niet fijn. Ik heb nu net het gevoel dat ik manueel beter poets dan elektrisch. Haha. Maar ik ben nu wel aan het overwegen om toch over te stappen. Deze ziet er alleszins heel fijn uit. Maar wel best prijzig!

 5. 14 februari 2017 / 11:41

  Klinkt goed! Ik poets ook elektrisch, al raadt mijn tandarts aan altijd voor een ronde borstelkop te gaan. Die schijnen beter op de moeilijke bereikbare plekjes te komen.

 6. 14 februari 2017 / 12:28

  Handig dat hij ook aangeeft dat je van kabt moet wisselen enzo! Slim ding. 🙂 Ik poets met een normale tandenborstel. Vind een elektrische gewoon echt niet fijn, waar ik trouwens wel van baal want het is wel echt beter voor je tanden om hiermee te poetsen. Misschien probeer ik het ooit nog eens. 🙂

 7. 14 februari 2017 / 18:01

  Klinkt fijn! Ik gebruik al jaren een electrische tandenborstel en wil echt niet meer zonder. Al is die van mij wat simpeler met één stand, haha.

 8. 14 februari 2017 / 22:13

  Ik poets eleketrisch, maar wel met een hele goedkope. Ik wil nog heel graag investeren in een duurdere. Ik kende dit merk nog niet, maar hij zit er wel heel goed uit. Ik ga het eens bekijken!

 9. Cris
  15 februari 2017 / 10:34

  Ziet er goed uit! Tanden zijn zo belangrijk.. ik ga gelijk even kijken op die site

 10. Linda
  15 februari 2017 / 12:02

  Ik heb een actiecode gevonden online waarmee je korting krijgt! Actiecode is ACTIESONICSMILE> en kun je gebruiken bij shop.silkn.eu. De tandenborstel krijg je dan voor € 69,95. Zie hier: https://silkn.eu/nl/silkn-sonicsmile-actie/

 11. 15 februari 2017 / 16:30

  Klinkt als een fijne tandenborstel, grappig dat er meerdere standen op zitten! X

 12. 15 februari 2017 / 21:24

  Grappig om te zien dat het een ‘normale’ tandenborstel vorm heeft i.p.v. zo’n ronde kop erop. Ik poets zelf niet elektrisch, misschien maar eens mee beginnen!

 13. 16 februari 2017 / 12:08

  Wat een fijne review! Ik ben hier nu erg benieuwd naar 🙂

 14. 17 februari 2017 / 16:39

  Oehh dat klinkt heel erg fijn! Ik vond een tandenborstel eerst maar een tandenborstel, maar je hebt echt verschillende soorten.
  Liefs,
  Elles

 15. 19 februari 2017 / 18:48

  Wat een goeie review! Ik heb een elektrische maar die is vrij basic. Ook vind ik een handtandenborstel fijner werken, heb ik meer het idee alsof mijn tanden schoon worden haha. Maar deze klinkt wel heel fijn, oke en hij is ook heel mooi (niet onbelangrijk)

 16. 20 februari 2017 / 14:59

  Ik zelf heb der ook een, maar niet van deze merk. Ik zelf kan der echt niet meer zonder.

 17. 20 februari 2017 / 15:10

  Ik ben dol op elektrisch poetsen maar wauw dit is echt een hele nieuwe wereld wat een prachtige tandenborstel!

 18. 21 februari 2017 / 22:45

  Ohhh die wil ik!! Ik ben bijna jarig ??

 19. 23 februari 2017 / 19:25

  Wat een fancy tandenborstel zeg! Ik poets mijn tandden ook elektrisch maar wel met een veel simpelere tandenborstel haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video