Tafelgut losse thee van Cotton & Scents

tafelgut losse thee

In mijn shoplog van een aantal dagen geleden -klik hier- kon je al zien dat ik heel wat aankoopjes heb gedaan. Één daarvan waren verschillende soorten thee die ik online had besteld. Al een langere tijd twijfelde ik enorm over deze thee en daarom werd het dan toch eens tijd om het uit te proberen. Omdat een paar andere mensen ook wel benieuwd waren kon een review natuurlijk niet achter blijven. Zou deze thee nou echt lekker zijn? Of zegt verpakking toch niet alles?

Tafelgut thee

De thee heb ik besteld bij Cotton & Scents, waar ze acht verschillende soorten losse thee verkopen maar ook ontzettend veel andere dingen. De keuze was daarom best lastig en het liefst bestelde ik ze allemaal, maar omdat ik geen idee had of de thee überhaupt lekker was, hield ik het bij drie soorten. Zien ze er niet alleen al super schattig uit?

Uiteindelijk ging mijn keuze uit naar Sweet Pink Marshmallow, Apple Sauce Coffee cake (say what!?) & Strawberry Melon. Alle  soorten zijn losse thee, wat ik persoonlijk tien keer lekkerder vind dan thee in zakjes. Zoals je al ziet zijn dit best interessante smaakjes en is het niet bepaald je alledaagse thee. De thee komt in een tinnetje en er zit genoeg in voor heel wat kopjes. Hoeveel precies weet ik niet, maar je thee ei hoeft lang niet helemaal vol om een goeie, sterke smaak te krijgen.

Tafelgut losse thee

tafelgut apple sauce coffee cake tea

Sweet Pink Marshmallow 
Ingrediënten; Appel, hibiscusbloem, frambozen, rode biet, rozen blaadjes & marshmallow.
De thee ruikt ontzettend lekker en zoet zodra je het potje opent en dan zit het bij mij al snel goed, ik ben dol op zoet. Toch is dat bij thee wel een beetje anders en vind ik het al snel iets té. Deze thee had ongeveer 10 minuten nodig om op smaak te komen. De smaak van deze thee is erg lekker. De appel proef je erg goed en de thee is precies zoet genoeg, een perfect smaakje voor een alledaagse thee.

Apple Sauce Coffee Cake
Ingrediënten; Appelschijfjes, caramel stukjes, gebrande koffiebonen & vanille.
Het eerste wat me opviel aan deze thee, is dat er dus echt hele koffiebonen in zitten. Ik vind het altijd ontzettend interessant als ik de ingrediënten zo goed kan zien. De geur die er vanaf komt is hemels, gewoon als koffie maar dan net iets milder. Ook deze thee had wel even nodig om te trekken en al snel merkte ik dat de geur erg tegen ging staan. Als ik heel eerlijk ben, was deze thee niet bepaald lekker. Het smaakte naar een koffie die al een week staat en die je dan opwarmt in de magnetron om ‘m toch nog te drinken. Ik heb geen idee hoe dat smaakt, maar ik weet zeker dat het deze smaak zou hebben.  Heel erg jammer, want naar deze thee keek ik ontzettend uit, maar helaas.

Strawberry Melon
Ingrediënten; honingmeloen blokjes, appel, hibiscusbloemen, aardbeien & goudsbloem
Het minst gekke smaakje in deze rij, maar ik ben nou eenmaal dol op meloen thee en daarom moest ik deze mee bestellen. De geur stelde me een beetje teleur en daarom baalde ik stiekem al een beetje. De thee had net zo lang nodig om te trekken als de andere en zodra ik de eerste slok nam, was ik om. Deze smaak is té lekker en smaakt precies naar een fruitsalade van meloen & aardbei. Ik was echt even een gelukkig mens, hihi. 

Cotton & Scents tafelgut thee

Eindelijk heb ik dan nu de thee kunnen proberen en gelukkig ben ik blij verrast! De Tafelgut exquisite thee is te koop bij Cotton & Scents en bestel je voor €6,90 per potje. Stiekem heb ik nu al zin om de Peanut butter & Jelly tea te proberen, of wat dacht je van lemon parfait?

Wat is jouw gekste thee die je ooit geprobeerd hebt?

Liefs,
Rebecca

35 Reacties

 1. 7 maart 2016 / 06:46

  Alleen door de vormgeving van de verpakking wil ik de thee al hebben, zo leuk :-)!

 2. 7 maart 2016 / 08:33

  Deze thee wil ik ook al een hele tijd proberen. Ze hebben idd van die aparte namen en smaken. Mij lijkt die apple sause coffee cake juist wel lekker. Ik ga snel eens op de website van Cottons en Scents kijken

  • Rebecca
   Auteur
   8 maart 2016 / 14:44

   Ja die leek mij ook het aller lekkerst hihi. Ben benieuwd of je ze gaat bestellen en zo ja, wat je er van vind!

 3. 7 maart 2016 / 09:16

  Ik had juist gedacht dat de Apple Sauce het lekkerste zou zijn, maar nu ik zie dat er koffiebonen inzitten, kan ik me wel voorstellen dat dat een beetje overheersend is. Naar die andere twee ben ik wel benieuwd. De verpakking is ook al zo leuk!

  • Rebecca
   Auteur
   8 maart 2016 / 14:45

   Dat is inderdaad ontzettend jammer. Ergens vond ik het heel tof dat er hele koffiebonen in zaten, maar voor de smaak doet het helaas niet heel veel goeds. De verpakking maakt wel een hele boel goed hihi

 4. 7 maart 2016 / 10:17

  De vormgeving van de potjes is té schattig. Ik houd van thee, misschien deze maar eens proberen!

 5. 7 maart 2016 / 11:38

  Ik vind ze er alleen al super schattig uitzien. En dan ook nog roze thee <3 hihi geweldig. Volgens mij zijn dit precies smaakjes waar ik van hou. Ze klinken idd erg lekker!

  • Rebecca
   Auteur
   8 maart 2016 / 14:46

   Jaaa, dat het roze werd vond ik echt zo een leuk detail! En dan ook nog zo een fijne smaak <3

 6. 7 maart 2016 / 11:49

  De vormgeving is inderdaad erg leuk! Ik weet alleen niet of heel gelukkig zou worden van de smaken, haha. Ik ben denk ik gewoon een saai theemens die geen nieuwe dingen durft te proberen.

 7. 7 maart 2016 / 12:25

  Apple Sauce Coffee Cake, het eerste wat ik dacht was BAH. Blijkbaar was het jammer genoeg ook écht bah haha. De laatste smaak lijkt me wel echt heel erg lekker.

  • Rebecca
   Auteur
   8 maart 2016 / 14:47

   Haha ja, ik vond ‘m echt BAH. Maaar daar in tegen vond een vriendin van mij deze juist weer het lekkerst. Het is natuurlijk echt een persoonlijke smaak.

 8. 7 maart 2016 / 13:20

  Wat zien ze er ontzettendan leuk uit!! Dat zijn wel smaken om een keer uit te proberen!

 9. 7 maart 2016 / 14:12

  Oeh wat fijn dat twee van de drie lekker smaakten! Ik drink eigenlijk nooit ‘gekke’ smaken thee, maar ik krijg wel zin om dat nu te proberen haha

 10. 7 maart 2016 / 15:11

  Wat zien die tinnetjes er leuk uit zeg! Jammer dat de apple sauce coffee cake (oh my, wat een naam) tegenviel. Hij klonk erg interessant.. thee die naar koffie ruikt.

  • Rebecca
   Auteur
   8 maart 2016 / 14:47

   Ja, misschien werd ik er daardoor een beetje misselijk van.. het klopt op één of andere manier gewoon niet haha.

 11. 7 maart 2016 / 20:43

  Ahhhh ik hou van thee. <3 Ben heel erg benieuwd naar deze!

  Liefs! Evelien

 12. 7 maart 2016 / 20:53

  Losse thee had mijn moeder vroeger. Ben niet zo experimenteel met thee eigenlijk.

 13. 7 maart 2016 / 20:54

  Wat een mooie foto’s weer! En die smaakjes! Heel apart, lijkt me wel heel leuk om die een keer uit te proberen! -x-

  • Rebecca
   Auteur
   8 maart 2016 / 14:48

   Dankjewel! Is zeker een keer leuk om te proberen 🙂

 14. 7 maart 2016 / 21:18

  De potjes alleen al zijn té leuk & schattig! Alleen daarom zou je ze al kopen. Ik ben vooral het nieuwsgierigste naar de sweet pink marshmallow tea xx Liefs

 15. 7 maart 2016 / 22:11

  Wat ziet der heerlijk uit.
  En de potjes vind ik zo mooi

 16. 7 maart 2016 / 22:22

  Oh mean! Wil je dit nooit weer doen Rebecca? Als echte theeluit MOET ik dit ook hebben!

  • Rebecca
   Auteur
   8 maart 2016 / 14:49

   Haha SORRY! Maar ze waren te leuk om niet te delen!

 17. 7 maart 2016 / 22:32

  Ik hou van losse thee! Deze verpakkingen zijn echt zoo gaaf! Ik denk dat ik alleen de meloen en aardbei lekker ga vinden maar ik hou niet heel erg van zoet haha. Als je nog is nieuwe losse thee zoekt raad ik je aan om op de website van tree of tea te kijken. Dit is een duitse webshop maar hun losse thee is echt super lekker! Ik vind van hun de Sun of Heaven het lekkerste deze is met mango <3

  • Rebecca
   Auteur
   8 maart 2016 / 14:49

   Oh dankjewel voor de tip! Ik ben ook echt dol op losse thee en wil er zeker meer van aanschaffen. Mango is erg lekker en daar heb ik nog nooit thee van gehad. Klinkt goed!

 18. 8 maart 2016 / 21:28

  Whuut, al deze smaken moet ik hebben. Wat klinkt dit goed en wat ben ik benieuwd!

 19. 10 maart 2016 / 00:11

  Wat maak jij een prachtige foto’s en wat heb

 20. 10 maart 2016 / 00:12

  Oeps dat ging even verkeerd! Wat maak jij prachtige foto’s en wat heb je een leuke blog! Las dat je pas begonnen bent maar het ziet er al heel goed uit! Super leuk. Veel plezier en succes met je blog, maar dat komt vast goed!

 21. 10 maart 2016 / 00:14

  Oeps, sorry voor mijn grote fail en gespam =$ maar las het dus verkeerd, dacht dat je pas begonnen was eerst maar kon het me al niet voorstellen met zo’n mooie website! Ziet er in ieder geval tof uit en ik blijf je zeker volgen!

 22. 12 maart 2016 / 21:19

  Wahahha die 2e thee, vreselijk hahahha. Door de omschrijving van de meloen thee ben ik wel erg nieuwsgierig geworden. Je foto’s zijn werkelijk prachtig. Leuk artikel! Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video

Privacyvoorkeur centrum

Google analytics

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u deze website blijft gebruiken.

_gat,_ga,_gid
_gat,_ga,_gid