Thermen Bussloo | Eindelijk een dagje naar de wellness

Thermen Bussloo review

Al maanden had ik het er over dat het me zo fijn leek om een dagje naar een wellness resort te gaan. Ik ga vrijwel nooit naar een spa toe of iets wat daar op lijkt. Samen met een vriendin besloten we dat het tijd werd om te gaan en dat we het echt nodig hadden. Kort daarna werd ik uitgenodigd door Thermen Bussloo om een dagje langs te komen. Alsof het ment to be was! Een datum hadden we al snel afgesproken en zo reden wij samen richting Thermen Bussloo.

Thermen Bussloo | Eindelijk een dagje naar de wellnessThermen Bussloo | Eindelijk een dagje naar de wellnessThermen Bussloo | Eindelijk een dagje naar de wellness

Zijn er dan alleen maar sauna’s?

De vouchers die ik kreeg bestonden niet echt uit veel informatie. Er stond op dat het een sauna entree was en even was ik bang dat wij dat hele stuk zouden rijden om tien minuten in een sauna te zitten. We twijfelden even maar besloten alsnog te gaan. Zelf ben ik niet mega enthousiast als het op sauna’s aan komt en Dieuw had überhaupt geen idee of ze het wat zou vinden. Eenmaal aangekomen waren we al erg verrast door de omgeving. Het was ontzettend groot, maar erg mooi. Overal vrolijke bloemetjes en een hele mooie entree. Stiekem baalde we ook dat we op een ontzettend mooie dag zijn gegaan, omdat wij dan in de sauna zouden zitten. Dat terwijl het zo mooi was buiten…

Heel positief verrast

Doordat wij met het idee kwamen dat er een sauna en een stoombad zou zijn, werden we erg verrast bij de balie. We kregen de vraag of we hier al eens waren geweest, dat antwoord was uiteraard nee. Aan de hand daarvan kregen we een plattegrond met een korte uitleg. Beide keken we naar de plattegrond alsof we water zagen branden. ZO. GROOT! De mevrouw aan de balie vertelde ook dat we waarschijnlijk een te korte dag hadden ingepland om alles echt goed te zien. Dat terwijl ik dacht dat van twaalf tot vijf een erg lange dag was. Niet wetend dat er meer dan één sauna is. Eenmaal door de klapdeuren konden we ons omkleden. Het was een beetje awkward aangezien er geen kleedkamers waren.. Wij gingen de laatste dinsdag van de maand, want dan is het badkleding dag.

Eenmaal door de deuren heen richting de Wellness werden we helemaal blij. Je ziet overal verschillende deuren die leiden naar allerlei soorten sauna’s. Als je een klein stukje doorloopt kom je uit bij een groot binnen zwembad die door gaat naar buiten toe. We deden ons badjas uit en begonnen dan ook gelijk in het zwembad. Deze was verwarmd en we voelde ons gelijk ontspannen.

Een heleboel sauna’s

Na een hele tijd in het zwembad te hebben gezeten gingen wij dan toch eens de sauna’s bekijken. We kwamen er achter dat er ontzettend veel waren. Je hebt een Finse, een Aziatische, een sauna waar je een ritueel met scrub uitvoert, een zoutkristalgrot sauna, een rozen sauna en ga zo maar door. De Finse was het aller heetst en we waren erg trots op onszelf dat we het een kwartier in die sauna hadden uitgehouden. Op deze manier vonden wij sauna’s erg leuk omdat het in elke sauna weer een verrassing was hoe het er van binnen uit zou zien en hoe heet deze weer was.

Een dagje naar de spa thermen BusslooThermen Bussloo review Nederlands

Na het relaxen, nog meer relaxen

Voor dat we gingen baalde we dat het weer zo ontzettend mooi was en dat wij binnen in een sauna zouden zitten. Eenmaal daar waren we erg blij met het weer, want Thermen Bussloo is vooral buiten. Er is ook een groot liggedeelte op zonnebedjes en een groot terras. Het is niet toegestaan om bedjes bezet te houden, maar helaas gebeurde dit erg veel. Het vinden van een plekje was daarom wel erg lastig. Ik vind het jammer dat mensen alsnog bedjes bezet houden, maar ach, dat zit in het aard van het beestje. We bestelde uiteindelijk een lekkere cappuccino en een groot glas vers sap. We zaten heerlijk in het zonnetje en gingen daarna weer vrolijk verder sauna hoppen.

Hotstone massage

Voor dat je Thermen binnen gaat heb je nog de optie om een extra behandeling bij te boeken. Dit word aangeraden om een paar dagen voor aankomst te doen, maar dit hadden wij niet gedaan. Ter plekke besloten we toch dat een hotstone massage erg lekker zou zijn en beide wilde we dit al heel lang proberen. Uiteindelijk heb ik dit als een soort cadeautje van Dieuw gehad en hebben wij een half uur genoten van een hotstone massage. Het was een hele unieke ervaring en beide moesten we ruim een half uur bijkomen omdat we zo rozig waren.

is thermen bussloo het waard?lidl donut

Daarna was het weer tijd om ruim een uur naar huis te rijden. We waren beide zo duf geworden van deze dag, maar wel op een positieve manier. Als wij ooit nog eens gaan dan plannen we inderdaad een langere dag in, maar voor een eerste keer was dit lang genoeg. Onderweg naar huis wist ik zeker dat ik goed zou slapen die avond en dat was ook echt zo. Ik sliep als een blok en ik voelde me ontzettend ontspannen. Wat was dit een fijne ervaring zeg. Ben jij ooit naar een spa geweest?

Liefs,
Rebecca

*betreft een samenwerking

18 Reacties

 1. 2 mei 2017 / 08:57

  Heerlijk!! Ik wil ook al maanden een x gaan, maar met mijn zwangerschap vond ik dat geen goed idee. Nu ik bevallen ben kan ik niet wachten!

 2. Dieuw
  2 mei 2017 / 10:19

  Het was zeker weten heerlijk. Ook al dachten we om te keren en een terrasje te pakken, whaha. Het is zeker voor herhaling vatbaar en dan ook zeker thermen bussloo!!

 3. 2 mei 2017 / 12:19

  Lijkt me een heerlijke ervaring! Ik ben nog nooit echt naar een spa geweest, maar wel een aantal uurtjes naar een privésauna met m’n vriend. Zo’n spadag lijkt me geweldig!
  Bah, dat ligbedjes reserveren heb ik nooit begrepen. Gruwelijk in hotels, ook. Van mij mag het personeel al die handdoeken wegnemen en op een hoopje aan de kant gooien. Asociaal gedrag!

  • Rebecca
   Auteur
   2 mei 2017 / 20:01

   Juist! Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik vind het zo storend en al helemaal wanneer er duidelijk staat dat het niet mag. Dan vind ik het ‘t recht van het personeel dat ze dat mogen doen.

 4. 2 mei 2017 / 13:09

  Wat fijn dat jullie zo’n heerlijke ontspannen dag hebben gehad! Ik vind een dagje Thermen Bussloo ook zeker de moeite waard. Zo’n hot stone massage wil ik ook een keer doen!

 5. 2 mei 2017 / 14:19

  Ik ga in Juni! ik heb er zo’n zin in! ik heb een ontspanningsmassage erbij gekregen dus ik ben zo benieuwd, het was puur als cadeautje voor mijn moeder. Het is voor ons wel 100km en een dik uur rijden dus ik ben benieuwd!

 6. 2 mei 2017 / 14:41

  Zo leuk dat je naar Thermen Bussloo bent geweest! Ik was ook uitgenodigd en ging begin maart samen met mijn moeder. Wij hebben er ook enorm van genoten en denk er nog steeds vaak aan terug. Het was de eerste maar zeker niet de laatste keer sauna 🙂 Wel jammer dat de bedjes bezet werden gehouden, ik vond zelf het eten ook erg duur…

  • Rebecca
   Auteur
   2 mei 2017 / 20:02

   Oh gezellig om zo een dagje met je moeder te doen! Lijkt me ook heel leuk! Het eten was inderdaad niet aan de goedkope kant, maar dat heb je natuurlijk al gauw bij wellness resorts..

 7. 2 mei 2017 / 15:01

  WAUW wat klinkt dit goed! Zelf ben ik nog nooit naar een sauna geweest, maar dit klinkt toch wel erg verleidelijk, hihi.

 8. 2 mei 2017 / 18:01

  Klinkt echt als genieten! Ik was ook uitgenodigd om langs te komen, maar het is voor mij helaas te ver weg. Hoor er echt alleen maar goede verhalen over!

 9. 2 mei 2017 / 20:29

  Leuk dat je bent geweest. Ik vind het altijd heerlijk! En inderdaad je wordt er altijd lekker loom van. Misschien dat ik binnenkort ook maar weer eens ga ?

 10. 2 mei 2017 / 22:00

  wat leuk dat je daarheen mocht! ik ben nog nooit naar een sauna geweest,..

 11. 3 mei 2017 / 08:15

  Wat heerlijk dat je een dagje sauna hebt gehad. Ik ga ook wel eens en val dan ook als een blok in slaap ‘s avonds 😉 Thermen Bussloo is trouwens bij mij in de buurt!

 12. 3 mei 2017 / 10:11

  Oh dit lijkt me echt het ultieme relax-dagje! Klinkt erg leuk!

 13. 3 mei 2017 / 21:24

  Zo lekker! Ik ben er vorig jaar ook heen geweest. Heerlijk zo’n dagje relaxen!

 14. 6 mei 2017 / 22:31

  Wat super leuk zo een Relax dagje…. Ik heb dat eigelijk nog nooit gedaan… Ik denk dat ik binnen kort ook eens ga gaan, maar dan hier in België ?

 15. 26 mei 2017 / 20:02

  Oh genieten zeg. Zelf hou ik niet zo van de sauna, maar ik vind een massage héérlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video