What’s on my mind #3 | Water, gekleurde broeken & afvallen

What's on my mind #3 | Water, gekleurde broeken & afvallen

What’s on my mind is een serie die ik in het leven heb geroepen om al mijn gedachtes te delen. Af en toe zijn het er zo veel, maar zijn ze net niet leuk genoeg om apart te delen. Omdat de onderwerpen zo uiteenlopend zijn, besloot ik ze te bundelen in één artikel. De laatste What’s on my mind is al erg lang geleden, maar hier is ‘ie weer! Ik ga het hebben over gekleurde broeken, willen afvallen en over water.. Allemaal verschillende onderwerpen, die toch wel erg veel met elkaar gemeen hebben.

What’s on my mind #3 | Water,  gekleurde broeken & afvallen

Waarschijnlijk kun je wel raden waarom de onderwerpen met elkaar te maken hebben. Zodra je het hebt over afvallen, hebben mensen het al gauw over meer water drinken. Wat gekleurde broeken daar mee te maken hebben kan wel even iets anders zijn, maar ook dat is op het einde logisch. What’s on my mind? Je leest het nu!

Afvallen

Ja, nu echt. Ik ga het echt doen. Ik zit al vanaf december 2016 thuis en moet vooral veel rust nemen en aan mezelf denken. Klinkt allemaal heel fijn, maar als je precies nul energie hebt om überhaupt een afwas te doen, dan blijf je vooral op de bank. Een weekendje op de bank is oké, maar al bijna een half jaar? Ja, dat ga je wel merken hoor. Ik ben in deze tijd behoorlijk wat kilo’s aangekomen (hier in een ander artikel meer over) en ben er nu klaar mee. Mijn redelijk losse broeken geven me nu muffintops en ik vertik het om nieuwe te kopen. Dus ben ik begonnen aan Sonja Bakker. Jawel.. de oude vertrouwde Sonja. Ik hoop dat het wat word en ook hoop ik binnenkort een update te geven. Positief.

Esprit sport legging

Printjes leggings

De meeste zullen het wel weten, maar veel van jullie ook niet. Ik sport drie keer in de week en doe dit nog steeds met plezier. Al vanaf het begin doe ik het met twee leggings die nog zwarter dan zwart zijn. In het begin had ik het smoesje dat ik net nieuw was in de sportschool en niet anders durfde. Maar nu sport ik hier toch al een aantal maanden en moet ik misschien toch eens de drempel over om een printjes legging te dragen. Er zijn zo ontzettend veel leuke leggings, maar ik kan alleen maar denken aan mijn verschrikkelijke benen inclusief cellulitis. Ik weet dat het normaal is, maar om er dan extra aandacht op te leggen? Dat weet ik nog zo net niet. Toch hoop ik ergens in deze periode tóch eens een leuke legging met print te dragen. Deze leuke leggings komen bij Esprit vandaan, waar ze nog veel meer keuze hebben. Durf jij in dit soort leggings te sporten?

esprit gekleurde spijkerbroek

Gekleurde broeken

Hierboven heb ik al genoemd dat ik niet blij ben met mijn benen. Ik heb cellulitis en dat lijkt ondanks het sporten alleen maar erger te worden. Bij mezelf vind ik dit verschrikkelijk, maar bij een andere stoort dit me totaal niet. Als iemand een short draagt heb ik er alleen maar respect voor. Zelf vermijd ik het liever en draag ik het alleen op vakantie of wanneer het écht bloedheet is. Iets dat ik zó leuk vind, zijn witte of gekleurde broeken. Ook dit durf ik niet. Gekleurde en witte broeken zijn namelijk altijd van een dunner stofje (why!?) en daardoor kun je vaak alles zien. Wederom, dit stoort me bij andere totaal niet en ik blijf het er gaaf uit zien. Toch doe ik het zelf niet en eigenlijk vind ik dit gewoon heel jammer. Waarom zou ik me rot moeten zweten in een dikke, lange spijkerbroek terwijl er zó veel leuke witte en gekleurde broeken zijn? Vooral deze van Esprit die tot de enkel komen vind ik mega cute! Zal ik het dan toch maar gewoon eens doen?

Water!

Het schijnt zo te zijn dat cellulitis minder kan worden als je veel water drinkt. Well let me tell you, ik geloof er geen bal van. Ik geloof niet dat er iets is dat het tegen kan gaan of verminderen. Nee, ook die dure crème’s niet. Toch wil ik meer water drinken, want op vijf koffie’s per dag kan je lichaam niet lang functioneren. Geregeld komt het voor dat ik alleen maar koffie heb gedronken op een dag en dat is niet oké. Nu drink ik al twee weken lang ELKE DAG TWEE EN EEN HALVE LITER water. Ja daar was ik even enthousiast over. The good news; geen puistje of onzuiverheid te vinden op mijn gezicht. The bad news; om de drie minuten (ja echt) naar de wc moeten en minstens 3 keer per nacht wakker worden. Toch blijf ik het lekker doen, want ik voel me er goed bij. Misschien eens een artikel met tips over hoe ik dat volhoud?

what's on my mind

Routine

Ook wil ik mezelf meer een routine aan gaan leren. Maandag, woensdag en vrijdag is sport dag en het voelt goed om een ‘verplichting’ te hebben. Het is niet verplicht, maar toch staat het wel al die dagen vast. Ik wil weer vaker vroeger naar bed en ook rond negen uur weer mijn bed uit. Want van al dat thuis zitten word je alleen maar lui en soms blijf ik tot elf uur liggen. Op z’n tijd niet erg, maar wel vervelend dat ik dan de rest van de dag hoofdpijn heb. Op vaste dagen wil ik ook bezig zijn met mijn blog en dit ook als een soort ‘verplichting’ gaan zien. Wel een vrijblijvende verplichting haha. Het gaat nu zo goed en ik merk het aan de bezoekersaantallen. Dit kan dus alleen maar positief uitpakken!

Dit waren dan weer even wat random dingen die mij de laatste tijd bezig houden. Het is zo fijn om dit zo lekker van me af te kunnen schrijven. Natuurlijk hoop ik ook dat jullie bepaalde tips hebben of misschien dé motivatie kunnen geven om het gewoon te doen! Heb jij ook altijd zo veel dingen die je bezig houden?

Liefs,
Rebecca

23 Reacties

 1. Lavinia
  5 juli 2017 / 07:25

  Ik vind je er super goed uit zien. Je vakantie vlogs en IG gezien en je hebt niets te klagen. Je bent een mooie vrouw. Zelf voel ik me ook niet prettig in korte, witte of gekleurde broeken, maar aan de foto’s te zien van jou heb je niets te klagen.

  • Rebecca
   Auteur
   5 juli 2017 / 21:17

   Dankjewel voor deze lieve reactie. Toch weet ik precies hoe ik me moet kleden en hoe ik moet staan in een video of foto om er beter uit te zien dan dat ik er uit zie. Natuurlijk heb ik echt geen overgewicht, maar ik weet wel dat ik 10 kilo zwaarder ben dan een half jaar geleden en dat is gewoon erg frustrerend.

 2. 5 juli 2017 / 07:42

  Ik had helemaal niet het idee dat je was aangekomen; je hebt nog steeds een mooi figuur vind ik. Dat je broeken met printjes niet aandurft snap ik wel, zelf zou ik die ook niet aan doen, puur omdat ik het idee heb dat iedereen daar breder in lijkt dan hij/zij in werkelijkheid is. Veel water drinken en vervolgens veel naar de wc moeten is een probleem dat ik ook wel herken. Wat ik probeer te doen is om een uur voordat ik ga slapen zo min mogelijk nog te drinken, dat helpt wel iets.

  • Rebecca
   Auteur
   5 juli 2017 / 21:18

   Daar heb je ook wel weer een punt. Een opvallend printje oogt natuurlijk al veel breder en zo leg je ook juist de focus op dat punt. Juist omdat ik dat niet wil, moet ik daar maar eens goed over nadenken haha. Mijn fout is ook wel dat ik meestal vlak voor ik naar bed ga een mega kop thee drink.. Niet het slimste om te doen hihi. Ik ga het ook eens proberen om een uur voor slapen niks te drinken.

 3. 5 juli 2017 / 08:03

  Ik ben benieuwd na je update van de samenwerking met Sonja. 🙂 Ik denk het wel. Ik vind je ook prachtig. Al snap ik dat wij vrouwen soms hoge eisen hebben aan onszelf. Ik heb gehoord dat je met cellulitis de strijd met droge borstel na de douch aan kan. Ik vergeet dat vaak te doen, ik kan het niet echt bevestigen. Wel het proberen waard.

  • Rebecca
   Auteur
   5 juli 2017 / 21:19

   Hm ja, ik geloof het allemaal niet meer zo. Het schijnt ook te helpen om een (ijs) koude douche straal er op te richten dat het dan minder word, maar ook dat heb ik geprobeerd en werkt helemaal niet. Wij als vrouwen zijn inderdaad veel te hard voor onszelf.. Zonde..

 4. 5 juli 2017 / 08:24

  Ik vind dat je er prachtig uit ziet! Ik ben benieuwd hoe het gaat met Sonja.

 5. 5 juli 2017 / 09:37

  Je ziet er inderdaad prachtig uit! Ik vind de leggings met prints er erg leuk uitzien!

 6. 5 juli 2017 / 09:57

  Je moet doen waar jij je goed bij voelt 🙂 Een ander kan toch niet voor jou bepalen of je het ‘nodig hebt’ of niet. Het belangrijkste is dat jij lekker in je vel zit!

 7. 5 juli 2017 / 10:25

  Je ziet er inderdaad goed uit! Maar je moet ook doen waar je je prettig bij voelt. Ik ben zelf ook een al een paar maanden bezig met gezonder en fitter leven en ik hou via voedingscentrum (no spon haha) bij wat ik binnenkrijg aan eten en voedingsstoffen. Dat werkt voor mij heel fijn en inzichtelijk.

  • Rebecca
   Auteur
   5 juli 2017 / 21:20

   Oh dat lijkt me ook wel wat ja! Al ben ik bang dat ik dat drie dagen heel goed bijhoud en het dan toch maar niet meer doe haha

 8. 5 juli 2017 / 16:22

  Meid zo’n legging kan je echt PRIMA hebben hoor! IK heb denk ik ongeveer jouw maatje ook en heb er net twee bij Fabletics besteld! 🙂 (let wel even op de voorwaarden als je je daar aanmeldt, er zit een abbo aan vast ls je niet uitkijkt!)

  • Rebecca
   Auteur
   5 juli 2017 / 21:20

   Ah ja ik wil ZO graag eens wat bij Fabletics bestellen, maar juist die voorwaarden houden me erg tegen. Jammer dat ze dat hebben..

 9. 5 juli 2017 / 16:29

  Jij kan die printjes zeker hebben! Ik heb nog een toffe legging gescoort MET PRINT bij de Hunkemoller!

 10. 5 juli 2017 / 17:41

  Wat leuk om te lezen. Knap dat je zoveel water drinkt, ik vergeet dat altijd door alle drukte. Die gekleurde broeken zijn trouwens tof, ik voel me daar inderdaad ook niet altijd even prettig in. Vooral witte broeken vind ik altijd vreselijk om te passen in de kledingwinkels, nog nooit een goede gevonden waar geen enkel deukje of wat dan ook in te zien is.

  • Rebecca
   Auteur
   5 juli 2017 / 21:21

   Precies dit! Ik snap gewoon niet waarom die witte broeken altijd van een veel dunnere stof gemaakt worden. Als het net zo dik was als een spijkerbroek zou ik het zo graag willen dragen. Het is zo leuk en zo makkelijk te combineren. Maar een broek waarin al mijn deuken zijn te tellen hoef ik niet..

 11. 5 juli 2017 / 22:50

  Ik denk inderdaad dat een bepaalde routine houden altijd goed is! Och en cellulitis… zoveel middeltjes, maar ik gok ook niet dat het ooit weggaat. Dan maar niet he. Xx

 12. 6 juli 2017 / 03:05

  Die gekleurde broeken zijn leuk, en als wat doorschijnen kan je er altijd een langere blouse/ tuniek over dragen.
  Ik moet ook heel wat kilo’s kwijt, ik eet steeds meer en vooral ‘s nachts…Ik slaap zo slecht (het is nu 3.00 uur) en gisteren sliep ik pas om 7.00 uur… verschrikkelijk uitputtend. Mijn hoofd loopt een beetje over de laatste tijd denk ik.

  • Rebecca
   Auteur
   6 juli 2017 / 12:40

   Oei dat zijn inderdaad bizarre tijden om nog wakker te zijn/om nog te eten.. Misschien daar eerst aan werken voordat je je gaat focussen op afvallen. Dit werkt namelijk lang niet zo goed als je geen goede nachtrust krijgt.

 13. 7 juli 2017 / 10:03

  Ik drink ook meeegaveel water, maar mijn onzuiverheden lijken maar niet weg te gaan 🙁

 14. 7 juli 2017 / 18:09

  Aah je hoeft je helemaal niet te schamen voor je cellulites en gewoon dragen wat je leuk vindt! Volgens mij heeft iedereen er wel last van namelijk (ik ook). Heb jij overigens het plasprobleem niet ook door koffie? Als ik een kop koffie heb gedronken, moet ik ook vier keer in een uur plassen haha. Succes met afvallen, you can do it!

 15. 7 juli 2017 / 18:34

  Fijn om te lezen! Je ziet er goed uit hoor rebecca. Ik ben wel heel benieuwd naar je update van het afvallen en hoe het bevalt met het dieet van sonja.

 16. 8 juli 2017 / 14:01

  Oh dat met vaak moeten plassen herken ik heel goed haha! Ik draag ook geen strakke korte broekjes of rokjes, ik voel me daar gewoon ongemakkelijk in..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video

Privacyvoorkeur centrum

Google analytics

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u deze website blijft gebruiken.

_gat,_ga,_gid
_gat,_ga,_gid