Ergernissen van mensen die je dagelijks tegen komt (in de supermarkt)

Ergernissen van mensen die je dagelijks tegen komt (in de supermarkt)

De mensen over wie ik het ga hebben in dit lijstje komt iedereen bijna dagelijks wel eens tegen. Deze mensen kom je vooral tegen in de supermarkt en denken vaak alleen op de wereld te zijn. Een eerder artikel van mij over ‘ergernissen van werken in een winkel‘ werd zo vaak gelezen, dat het mij leuk leek om weer eens met een nieuwe te komen. De foto heeft niet heel veel te maken met het onderwerp, maar ik had even niks en dit is ongeveer hoe ik kijk wanneer ik kalm probeer te blijven wanneer iemand iets van de volgende vijf dingen doet…

1- Stil staan in de deuropening.
Het moment dat je aan komt lopen en er nog nét even iemand voor je schiet om eerder dan jij naar binnen te lopen. Prima .. Maar zodra deze mensen dan stil gaan staan wanneer ze net één stap binnen de winkel zetten om even rustig hun boodschappenlijstje te pakken, dan wil ik ze het liefst even een duwtje geven. Twee opties… 1: Je gaat niet snel voor mij naar binnen om vervolgens voor mijn neus stil te staan, maar je laat mij gewoon lekker voor (ik was toch al eerder) en je gaat daarna lekker in de deuropening staan, tenzij er iemand aan komt.  Of 2: Je stapt zodra je binnen bent netjes opzij en zoekt daar je boodschappenlijstje. Simpel, toch?

2- Het moment dat er een nieuwe kassa opent…
Je komt aanlopen en zit alleen maar lange rijen staan… Iedereen denkt standaard ‘ik kies toch altijd de verkeerde rij’ dus je besluit maar gewoon ergens aan te sluiten. Op het moment dat je bijna je spullen kunt neerleggen word er geroepen dat er een nieuwe kassa opent. Je kijkt opzij om te kijken of er niet iemand eerder aan de beurt was aan een andere kassa en besluit daarna naar die kassa te lopen en hop.. Iemand die nét aan komt lopen trekt nog net geen sprintje om snel zijn of haar spullen op de band te gooien. Nee hoor, maakt niet uit dat iedereen hier al veel langer in de rij stond. Voorheen gaf ik je alleen een boze blik maar sinds kort kan ik het niet meer laten en moet ik er gewoon iets van zeggen. Na een ‘ohja sorry’ mag ik dan toch met veel pijn en moeite mijn welverdiende beurt innemen. Goh, bedankt.

3- Als je mij er nou eerst uit laat…
Vroeger leerde ik van mijn ouders dat je mensen die ergens uit willen voor laat en dat jij daarna pas naar binnen mag. Tegenwoordig lijkt deze regel niet echt meer te bestaan. Oké, het is geen regel maar het is wel zo sociaal en makkelijk om mensen die een winkel of iets dergelijks uit willen gaan voor te laten. Soms krijg je nog net geen elleboog in je zij omdat iemand perse eerder de winkel in wilt lopen voordat jij weer rustig naar je auto kunt. Waarom? Omdat ze anders twee seconde moeten wachten en dat kan écht niet. Haast haast haast.

4- Ennnnn HIER ga ik stilstaan!
Soms heb ik het idee dat mensen een soort stoelendans in hun hoofd spelen, maar dan zonder stoelen. Ze horen een muziekje en wanneer deze stopt, moeten ze stil staan. Het maakt niet uit waar ze staan maar het liefst doen ze het midden in het gangpad. Met midden in bedoel ik ook echt midden in. Ineens beseffen ze dat ze wat zijn vergeten maar ze komen er even niet op wat en daar moeten ze natuurlijk wel even over nadenken. Dit kan helaas niet aan de zijkant van een pad want daar voelt de aura vast niet lekker ofzo… Denken doen we in het midden, waar we fijn iedereen tot last zijn. Yay!

5- Geen balkje tussen de boodschappen.
Weer zo een punt dat niet verplicht is, maar puur een aardigheidje waar je het je medemens wat makkelijker mee maakt. Ook dit heb ik geleerd van mijn ouders.. Zodra jij al je boodschappen op de band hebt liggen, doe je er een beurtbalkje (wist jij dat dit zo heet?) achter en zo weet de persoon achter jou dat hij/zij de boodschappen ook op de band kan leggen. Het is een handeling van nog geen vijf seconde en daarom kunnen we het voortaan best allemaal doen, kleine moeite.

Misschien moet iedereen dit artikel delen, zodat de mensen die dit doen het kunnen lezen en er zo achter kunnen komen hoe verschrikkelijk irritant het is wat zij doen! Natuurlijk is iedereen wel eens schuldig aan het stil staan op een plek waar het niet heel handig uit komt, of wel eens een balkje vergeet .. Daarom is het verstandig om dit artikel niet al té serieus te nemen. Wil je mijn vijf ergernissen van werken in een winkel ook lezen, dan kan dat door hier te klikken. Ik ben benieuwd of jullie nog wat irritante puntjes weten! Let me know!

Liefs,
Rebecca

29 Reacties

 1. 18 mei 2016 / 10:10

  Zo zo zo zoo herkenbaar. Ik raak al geïrriteerd bij het lezen ervan! Hahaha.

 2. 18 mei 2016 / 10:59

  Hihi, herkenbaar! Vooral het voor kruipen bij de kassa, ik zie dat gewoon als voordringen en het plotseling stil gaan staan. Of van die mensen die met hun karretje achteloos door de winkel lopen en het nodig vinden om jouw enkels daarbij te raken.. grrr

 3. 18 mei 2016 / 11:43

  Jup, super herkenbaar! Vooral dat niemand een balkje tussen zijn boodschappen plaatst. Moet ik dan jouw boodschappen gaan betalen?
  Liefs,
  Elles

 4. 18 mei 2016 / 13:06

  Zo herkenbaar! Vooral dat balkje. Ik werk zelf achter de kassa en moet zó vaak vragen of ‘die’ boodschappen ook bij ‘die’ klant horen. En dan lijken ze het gewoon normaal te vinden dat je zoiets vraagt! Niet eens verontschuldigen ofzo, neeuh niet nodig joh ik vraag het voor mijn plezier >_<

  • Martine
   19 mei 2016 / 22:14

   Hahah idd! Of dan ga je perongeluk met de boodschappen van de volgende klant Door, aangezien er geen balkje tussen staat worden ze boos omdat je meer producten af scant.. euh ja leg er dan een balkje tussen ik kan niet ruiken van wie welke boodschappen zijn ?

 5. 18 mei 2016 / 13:18

  Als er een nieuwe kassa wordt geopend is het gewoon het recht van de snelste. Maar verder echt eens met je punten, ik probeer ook altijd zonder haast naar de supermarkt te gaan en dat scheelt enorm met ergernissen ?

 6. 18 mei 2016 / 13:31

  Haha ja dit is zo herkenbaar! Ik werk als cassiere bij de Super en die beurtbalkjes. OMG.

 7. 18 mei 2016 / 17:00

  Haha leuk geschreven, dit is zooo herkenbaar!

 8. 18 mei 2016 / 17:41

  Herkenbaar en ontzetten vervelend. Als er een nieuwe kassa opent en ik eigenlijk de eerstvolgende ben blijf ik voortaan gewoon lekker staan. Grote kans dat ik uiteindelijk alsnog achteraan sta omdat mensen die nog niet eens IN de rij stonden voor willen. Zucht.

 9. 18 mei 2016 / 20:16

  hahah wat een leuk artikel en ja zooo herkenbaar (vooral als je ook in een supermarkt werkt of horeca etc…) om eerlijk te zijn betrap ik mezelf er ook nog wel eens op hoor..

 10. 18 mei 2016 / 21:53

  Jaaa heel herkenbaar en bijna een reden om gewoon niet meer naar buiten te gaan. Heel irritant!

 11. Tamara
  19 mei 2016 / 10:40

  Heeeeeeel herkenbaar meid!

 12. 19 mei 2016 / 14:51

  Heel erg herkenbaar, ik heb al een hekel aan boodschappen doen maar nu weet ik ook waarom!!

 13. 19 mei 2016 / 18:25

  Precies dit!!! Heel herkenbaar. Mensen eerst naar buiten laten lijkt bij de trein en de bus ook niet meer te lukken…

 14. 19 mei 2016 / 20:03

  OMG dit is zo waar, vooral aan nummer 2 erger ik me wild. Ik vind ook gewoon dat de desbetreffende kassachick er iets van moet zeggen als er iemand die als laatste aankomt zn spullen als eerste neerkwakt op de band… (Dat deed ik toen ik vroeger achter de kassa zat altijd wel:p).
  Ennnn wat dacht je van van die mensen die uren een schap blokkeren om rustig voor dat schap na te gaan denken wat ze nu eigenlijk willen pakken, haha. Oh ik haat boodschappen doen! XXX

 15. 19 mei 2016 / 20:45

  Zoo zoo zooo herkenbaar! Of dat iemand met een volle kar snel even voorschiet terwijl je 2 producten vast hebt. Zucht. Come on.

 16. Jessica
  19 mei 2016 / 22:52

  Haha vooral dat ‘beurtbalkje’. Ik zet hem dan ook zo hard mogelijk neer als iemand hem zelf niet neer legt, zo hinderlijk !

 17. 20 mei 2016 / 09:18

  Ik herken het allemaal zo erg ! Helaas. Vooral dat mensen midden in het pad blijven staan irriteert me het aller meest! Voor de rest een super leuk artikel

 18. 20 mei 2016 / 16:48

  Zo herkenbaar allemaal! Vooral punt 2. Vaak hebben ze dan ook nog een hele kar vol zodat de mensen die al stonden te wachten nóg langer moeten wachten.

 19. 20 mei 2016 / 22:15

  Oh dit is zo herkenbaar! Ik heb er echt zo een erge hekel aan als iemand voor mijn voeten stil gaat staan. MOVE!

 20. 20 mei 2016 / 22:51

  Zo herkenbaar! Vooral het feit dat mensen vaak snel naar binnen lopen en dan vergeten dat jij er nog uit moet en je vervolgens bijna omver wordt gelopen… Gebeurt me ook vaak in metro’s en treinen trouwens.

 21. 22 mei 2016 / 12:42

  Zó herkenbaar! Ik weet niet welk van deze punten ik het meest storend vindt. Vooral de mensen die abrupt stil gaan staan voor je neus vind ik zelf erg hinderlijk, maar mensen die alles behalve de eerst volgende in de rij zijn en toch als eerste naar een nieuw geopende kassa rennen heb ik ook een hekel aan. xx

 22. 23 mei 2016 / 23:36

  Hihihi, ja ik heb hier ook last van, ik zet altijd heel boos het balkje neer als iemand voor me dit niet doet en zeg er soms hardop iets van. Ook kan ik er slecht tegen als mensen gezellig besluiten te gaan stil staan, met elkaar te praten voor een product die jij nodig hebt en dan niet aan de kant gaan.
  Of mensen die hun gekoelde producten toch niet willen en ergens random dumpen in de winkel.

 23. 14 juni 2016 / 22:30

  Zo mee eens! Heel erg herkenbaar. Vooral dat beurtbalkje ook (ik wist niet dat dat zo heet), is zo’n kleine moeite. Ik heb vroeger gewerkt in de supermarkt en toen kon ik me ook enorm ergeren aan stil staande of langzaam lopende (en dromende) mensen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video

Privacyvoorkeur centrum

Google analytics

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u deze website blijft gebruiken.

_gat,_ga,_gid
_gat,_ga,_gid