Het perfecte mandje deze winter voor Mia en Lily

Het perfecte mandje deze winter voor Mia

Dit artikel wil ik even beginnen met twee feitjes. Nummer één is dat ik vroeger altijd katten wilde die in mandjes sliepen, maar helaas hebben mijn katten dat nooit gedaan. Er is gewoon iets onwijs schattigs aan katten die in mandjes slapen. Feit nummer twee is dat ik oprecht zo dolgelukkig word als niet ik, maar mijn katten een leuke samenwerking hebben voor mijn blog. Niet alleen mijn vriend en ik krijgen dingen toegestuurd, ook mijn katten. Bereid je voor op té lieve foto’s van Mia en Lily en maak kennis met het mooiste mandje éver.

treusinn schaapswol kattenmandtreusinn kattenmand house of cats

House of Cats kattenmand van Treusinn

Als aller eerst wil ik het natuurlijk even hebben over het mandje. Het mandje komt van de webshop House of Cats, hoe leuk is die naam alleen al? Sinds ik Mia heb, heb ik eindelijk een kat die dolgraag in mandjes ligt. Nu begon wel mijn dilemma, een leuk mandje vinden. Ik merk dat veel mandjes te koop zijn in felle kleuren, of met te drukke printjes en daar houd ik totaal niet van. Dit mandje daarentegen is perfect in mijn interieur en lijkt wel gemaakt voor Mia. Het mandje is handgemaakt van schapenwol, van schapen uit de Alpenstreek. Deze wollen kattenmandjes worden handgemaakt in een werkplaats voor mensen met een handicap. Als er een verhaal zoals deze achter een mandje zit, word ik er stiekem nog enthousiaster over. Het merk Treusinn heeft het welzijn van dieren hoog in het vaandel staan, en maken producten die ecologisch verantwoord zijn. Het kleine labeltje op het mandje maakt het helemaal af en Lily vind dat ook gelijk erg leuk speelgoed.

De schapenwol is onbehandeld, vuil afstotend en kan eventueel met de hand gewassen worden.

house of cats wol mandje reviewkattenmand van schaapswol

Liefde op het eerste gezicht?

Mijn manier van mijn katten introduceren aan een mandje is om het gewoon ergens neer te leggen. Het mandje had ik neergelegd naast het mandje waar Mia normaal in ligt. Na een flinke speelbui was het tijd om te slapen en zonder enig twijfel ging ze voor haar nieuwe mandje. Binnen no-time was ze in een diepe slaap en volgens mij was het mandje toen volledig goedgekeurd. Ook ik viel als een blok voor dit mandje. Mia is er zó mooi in en zoals ik al eerder zei, het mandje lijkt wel voor haar gemaakt. Mia is vrij groot en past niet in veel mandjes, maar hier heeft ze genoeg ruimte en ligt ze heerlijk. Toch snapt ze het af en toe niet helemaal en gaat ze te ver op de rand liggen, waardoor het mandje een beetje veranderd qua vorm. Alsnog lijkt ze heerlijk te liggen dus vind ik het wel prima. De kleur past zowel bij haar als bij de rest van het huis, een echte win win dus.

heilige birmaan en britse korthaar

It’s always cuddle o’clock

Look at the love on this picture! Ik was heel leuk foto’s aan het maken van Mia in het mandje, die altijd perfect mee werkt totdat de kleine Birmaan er aan komt. Lily is jaloers op een hele leuke manier en kan er echt niet tegen als ik Mia op de foto zet. Ze moet en zal er bij komen liggen, terwijl ze eigenlijk vrijwel nooit in een mandje ligt. Nadat Mia klaar is met haar een uitgebreide wasbeurt geven, probeert Lily het ook altijd even bij Mia. Op dit soort momentjes smelt ik gewoon, het is zo lief! Lily ligt zo ontzettend graag bij Mia en ook dat past prima in dit mandje. Mia heeft liever wel het mandje voor haarzelf, maar voor heel even accepteert ze het maar gewoon.

house of cats review

”There is something about the presence of a cat
that seems to take the bite out of being alone”

Het klinkt misschien heel cliché, maar ik heb zo veel aan mijn katten. Inmiddels zit ik al bijna een jaar thuis en soms zijn mijn dagen best een beetje eenzaam en zwaar. Het lijkt wel of mijn katten dat aanvoelen en geven op precies het juiste moment even een kopje of komen bij me liggen. Ik kan er dan ook echt van genieten als Mia ligt te knorren en te dromen in haar mandje. Lily geeft niet zo veel om mandjes, die ligt veel liever op schoot of onder de dekens. Het is echt zo een momentje ‘als mijn katten gelukkig zijn, ben ik dat ook’. Dit wollen kattenmandje is te koop op de webshop van House of Cats en met de code WOL10 krijg je tien euro korting op een mandje! Ik ben zo een persoon die kerstcadeautjes koopt voor mijn katjes, dus misschien is dit een leuk idee!

Liefs,
Rebecca

betreft een samenwerking

15 Reacties

 1. 6 december 2017 / 08:02

  Achhh wat een mooie foto’s weer! Dat mandje ziet er prachtig uit en zo leuk dat ze er allebei van genieten! Mia ziet er heerlijk uit zoals ze slaapt. Zo comfi zou ik ook wel willen liggen haha!

 2. 6 december 2017 / 08:30

  Wat een supermooie en vooral lieve foto’s! Ik smelt even weg en herken de uitspraak dat jij gelukkig bent als je katten dat ook zijn. Heerlijk om die knuffelige beestjes te zien genieten! Wat leuk dat nu eens de katten door een pr-bureau met een toepasselijk cadeau zijn verrast 🙂

 3. 6 december 2017 / 10:01

  Ik smelt, wat prachtig! Ze zien er zo cute uit in dit mandje, ik wil spontaan een katje

 4. 6 december 2017 / 10:28

  Ah wat een leuk mandje is dit en zo lief dat ze er samen in liggen 🙂 Ik heb al zo vaak mandjes en kleedjes gekocht, maar die van mij doet er niks mee.

 5. 6 december 2017 / 10:29

  Ik word ook echt gelukkig van het lezen van dit artikel en het bekijken van de foto’s, wat een cuties! <3 Supermooi mandje ook trouwens, is ook wel wat voor mij als ik op mezelf ga wonen hihi.

 6. 6 december 2017 / 10:32

  Oooooh wat schattig! En wat een prachtige foto’s heb je gemaakt <3

 7. 6 december 2017 / 16:36

  Wat een leuk mandje zeg, daar liggen ze lekker in! en wat een cuties

 8. 6 december 2017 / 19:10

  Een prachtig katten mandje! Inderdaad de meeste zijn altijd zo hysterisch qua kleur maar deze is echt mooi. Ontzettend lieve foto’s ook!

 9. 6 december 2017 / 23:54

  Owwww, wat zoet! Wat een mooie foto’s en die mandjes zijn zo schattig!
  Ben benieuwd of Toulouse en Marie zoiets ook mooi vinden! Ik denk het wel, alles wat nieuw is willen ze uitproberen… zo ook een doos die net geleverd is door de post. Een tijdje in ieder geval en daarna zoeken ze weer wat anders. Heerlijk, dat kattengedrag!
  p.s Net de kerstboom neergezet en Toulouse wil er weer in klimmen, vorig jaar deed hij dat ook maar hij is nu wat zwaarder… oeps, die gaat geheid om!

 10. 7 december 2017 / 15:34

  Oh, wauw! Een erg mooi mandje! Dat zie ik hier ook wel in huis passen voor onze poes. Wij kopen ook al eens kerstcadeautjes voor de kat dus dat moet ik hier thuis maar eens voorstellen. Super mooie foto’s heb je ook weer gemaakt trouwens. Ziet er gezellig uit daar 🙂

 11. 7 december 2017 / 20:12

  Wat een prachtig mandje en wat een prachtige katten <3 Helaas liggen die van mij niet in mandjes, maar wél in het mandje van hun krabpaal gelukkig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video