Mia test | Hoe ontkom je aan nare huisdier geurtjes?

Mia test | Hoe ontkom je aan nare huisdier geurtjes?

Dit is niet echt een artikel wat je snel bij mij op mijn blog zou verwachten. Toch vind ik het wel ontzettend belangrijk en deel ik dit, omdat het er wel een klein beetje bij hoort. Nog voordat ik samen ging wonen met mijn vriend, heb ik gezworen dat ik niet wilde dat mijn huis naar beesten zou ruiken. In mijn geval, naar katten. Ik had het idee dat het wel makkelijk te doen was, maar met twee katten houd ik het soms niet bij. Ook is dit het momentje voor Mia waarin er een heel artikel aan haar besteed is, aangezien ze zich heel graag bemoeid met mijn artikels.

Mia test

Mia’s tijd om te bloggen

Ik, of eigenijk Mia, werd gevraagd of ze wat producten wilde testen speciaal voor huisdieren. Omdat ik voor mijn blog nog nooit wat had ontvangen voor mijn katten, leek het me erg leuk om eens te proberen. Mia is namelijk voor een groot deel aanwezig op mijn product foto’s tot mijn ergernis. Oké, vaak vind ik het wel heel schattig en gebruik nu ook gewoon de foto’s waar ze perse op wilt staan. Nu is het echter haar beurt om wat producten te testen en wie weet heb jij er ook wat aan. Ik kom namelijk vaak genoeg bij mensen thuis waar het naar huisdier ruikt en dat is niet bepaald fijn. Natuurlijk ontkom je niet altijd aan die geur en is het ook lang niet altijd super erg, maar de geur verminderen is wel fijn.

Voor het eerst in bad

Misschien is het iets wat standaard is bij de Britse Korthaar, maar Mia neemt élk geurtje op van de omgeving. Als wij een luchtje gebruikt hebben, ruikt haar hele vacht er naar. Hebben wij bepaalde kruiden gebruikt, ruikt ze daar naar. Hebben wij visite gehad waarbij er iemand -buiten- rookt, ruikt ze daar naar. Mijn andere kat heeft dat niet dus dat is best gek. Omdat ze de laatste tijd een bepaald geurtje had waar ze niet meer af kwam, besloten we dat het tijd was om haar in bad te doen. Het rook erg chemisch, heel moeilijk te omschrijven maar het was niet bepaald lekker. Uiteraard gebruik ik niet zomaar een shampoo, maar ga ik voor een variant die niet schadelijk is voor Mia en die ook wel een beetje lekker ruikt. De shampoo die ik gebruikt heb is van Oxyfresh Pets Shampoo en staat om nummer 1 van de top 10 dierenshampoo’s.

 

pet deodorizer oxyfresh

Mijn redder in nood

Omdat ik Mia niet elke maand in bad wil gaan doen -wat volgens mij ook niet goed is- wilde ik ook andere opties hebben. Er staan hier bijna altijd verse bloemen en een kaarsje aan, maar toch is dit niet genoeg. We hadden al een andere bak gekocht en ander grint, maar de geur bleef telkens terug komen. Bij de shampoo ontving ik een ”Oxypet spray” die er voor zorgt dat geurtjes geneutraliseerd worden. Zelf was ik er nogal sceptisch over, maar daar kwam ik snel op terug. De spray is op basis van actieve zuurstof en is verder ook niet schadelijk voor je huisdier. Er zitten geen irriterende chemicaliën en parfum in. Je zou dit zelfs rechtstreeks op je kat -of hond- kunnen sprayen, maar dat doe ik niet. De spray gebruik ik één keer in de week op het kussen waar mijn oudste kat altijd ligt en verder op hun kleedjes en mandjes. Ook werkt dit perfect als je het op de kattenbak sprayt!

huisdier geur bestrijden

Mia test

Buiten de shampoo en spray zijn er nog een paar tips hoe je geurtjes kunt bestrijden. De 10 tips tegen huisdierluchtjes kun je hier vinden. Zelf wist ik bijvoorbeeld niet dat oormijt ook een naar geurtje kan veroorzaken. Nu wil ik ook graag weten van de mensen die mijn blog lezen en een huisdier hebben hoe jullie dat doen met geurtjes? Ondanks dat ik dit nu heb, heb ik het idee dat nog niet alles uit het huis is en ben ik zó bang dat mensen mijn huis naar vinden ruiken, haha. Elke tip is dus meer dan welkom! Misschien is het ook omdat ik het nog te kort gebruik dat ik het idee heb dat ik het nog ruik. Anyway, toch hoor ik graag jullie tips!

Liefs,
Rebecca

ontvangen ter review

14 Reacties

 1. 18 september 2017 / 10:06

  Ach, wat een dotje is Mia toch. Ik ben dol op mijn katten, maar ik word soms zo gek als ik thuis kom van een dag werken en die kattenbak meurt een uur in de wind. Daar ontkom je niet aan. Zodra ik thuis kom schep ik ze leeg en gaan ze op het balkon. Dan ruik ik het niet, haha! Verder weet ik dat parfum in die bakken sprayen ervoor zorgt dat katten hun behoefte in huis gaan doen, omdat ze die geurtjes vinden stinken. Dus, dan laat ik maar even voor wat het is, haha! Gewoon goed schoonhouden én goed voedsel geven. Die van mij ruik je écht niet!

 2. 18 september 2017 / 10:34

  Wat een leuk artikel, super leuk om te lezen! Ik vind Mia een geweldig leuk beestje, ik had vroeger ook een kat en wij gebruikte ook verschillende trucjes en producten om de ‘stank’ tegen te gaan.

 3. 18 september 2017 / 10:42

  Handig! Zelf merk ik niet dat het bij ons thuis naar kat stinkt, maar kan het mij wel voorstellen dat anderen het wel ruiken. Liefde voor Mia <3

 4. 18 september 2017 / 11:29

  Die spray lijkt mij ideaal, de kattenbak kan je dan even inspuiten. Gek genoeg ruiken mijn katten nergens naar. Onze honden vroeger wel, zeker als ze uit de regen kwamen.
  Dikke knuf voor Mia, ze staat ook prachtig op de foto’s. (zeg maar tegen haar, vind ze vast leuk ;))

 5. 18 september 2017 / 12:24

  Mia is zo’n modelletje! Was het douchen een beetje een succes?
  Zelf hebben wij voor Saar ook shampoo maar ik durf het niet te gebruiken, het lijkt me zo zielig haha!
  Die spray lijkt mij heel handig! Goed idee om het in haar mandje te spuiten, zo direct op de vacht kunnen ze nog wel van schrikken, iedergeval Saar bij ons wel hihi.
  Liefs, Nathalie

 6. 18 september 2017 / 12:33

  Superhandige tip inderdaad! Wat heb je weer mooie foto’s van je lieve Mia gemaakt <3

 7. 18 september 2017 / 12:44

  Wat handig dat hier producten voor bestaan en leuk dat jij en Mia dit product mochten testen! Het klinkt zeker als een goede uitkomst. Wat wij doen tegen de huisdierengeur is vooral elke dag stofzuigen en dweilen en dingen als geurkaarsen in huis neerzetten. Ik weet niet of het perfect werkt (ik ruik zelf de huisdierengeur niet meer door gewenning, denk ik ;)), maar het zal de geur op z’n minst verminderen.

 8. 18 september 2017 / 17:03

  HAndig zeg. Wij doen onze katten nooit in bad, nooit gedaan ook en ik denk dat wij dat niet moeten proberen anders worden we open gekrabt ahahha! Mooie foto’s van Mia!

 9. 18 september 2017 / 21:22

  Wat is Mia toch een knapperd. Wauw. <3 Ik doe Vlinder nooit in bad en dat moet ik ook absoluut niet proberen als ik wil blijven leven. Haha. En de kattenbak ruikt hier ook niet altijd heel fris. Maar even uitscheppen en dan is het weer in orde.

 10. 18 september 2017 / 22:40

  Lieve Mia ??
  Niet prettig als je huis naar katten(bak) ruikt maar niet altijd te voorkomen denk ik! Mijn hondje ruik je alleen ma een wandeling in de regen (hoop ik)

 11. 18 september 2017 / 22:45

  Ik vind het echt geweldig dat ze op elke foto bijna staat. Super mooi beestje is ze! Het lijken me handige producten, ook voor mijn hondjes.

 12. Nele Maton
  9 april 2018 / 10:47

  Hallo

  Ik vind geen enkele belgische of nederlandse website die de deodorizer nog in stock heeft. Kan iemand helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video