Van huis een thuis maken | Moeilijker dan ik dacht

Van huis een thuis maken | Moeilijker dan ik dacht

Toen ik jonger was had ik altijd hele ideeën hoe ik mijn huis in zou richten, ik wist precies wat ik wilde. Nu ik een huis heb, heb ik er ontzettend veel moeite mee. Ja, het is mijn huis.. Maar het voelt nog steeds niet als thuis. Het is leeg, niks aan de muren en amper accessoires. Eerst dacht ik dat ik dat juist heel mooi zou vinden om alles minimalistisch te houden, maar toch stoort het me de laatste tijd nogal. Ik wil een thuis!

Hoe maak je van een huis een thuis?

Eigenlijk is het heel simpel. Je voegt een paar accessoires toe in wat gezellige kleuren en het word al een stuk gezelliger in huis. Er staan bij ons genoeg kaarsjes, er liggen kussens op de bank en we hebben bijna elke week verse bloemen.. Toch voelt het nog steeds ontzettend leeg en ik weet maar niet wat ik er aan kan doen. Ik wil het liefst een kleed, maar ik ben bang dat het bij ons niet mooi staat aangezien ons tafel best apart is. Daarom word het tijd voor wat andere ideetjes en ik hoop dat het gaat werken.

Van huis een thuis maken | Moeilijker dan ik dacht

Wanddecoratie

Al ons muren zijn leeg, op een hele minimalistische klok met alleen wijzers na. Ik denk dat ik wanddecoratie één van de moeilijkste dingen vind, maar het voegt nou eenmaal zo veel toe. Het liefst wil ik een grote wereldkaart, maar diegene die ik wil is €399,- en dat is wel een beetje prijzig. Gelukkig zijn er een hoop andere leuke items te vinden. Het witte plankje die je ziet die aan twee touwtjes zit vind ik ontzettend tof en is denk ik erg leuk met een plantje. De bloemen zijn weer eens heel iets anders, maar deze zie ik voor me bij de deur richting de hal. Met dit soort kleine dingen voeg je toch veel meer gezelligheid toe.

sierkussens inspiratie otto.nl

Kussentjes

Op mijn bank liggen zo een acht kussens. Dat klinkt veel, maar we hebben ook een mega bank dus dat mag wel. Omdat ik voorheen dacht dat het leuk was om alles minimalistisch te houden en rustig qua kleur, zijn alle kussens in dezelfde kleurtjes. Dit is erg jammer en het valt eigenlijk helemaal weg op de bank. Er bestaan zo veel verschillende mooie patronen en kleuren dat het juist wel eens leuk kan zijn om hier mee te spelen. Wij hebben nog steeds geen hoofdkleur in ons huis naast grijs en wit, misschien is het handig als wij hier ook eens over gaan nadenken. Gelukkig bestaan er ontzettend veel verschillende sierkussens en vinden wij hier vast iets tussen dat bij ons past.

Ander soort kaarsen

Door het huis staan hier en daar wat kaarsen. Op een dienblad, los of twee bij elkaar. Ze zijn allemaal niet groter dan mijn hand en daarom leek het mij een leuk idee ook een keer iets anders te doen. Er bestaan veel verschillende soorten kandelaars waarmee je ook veel gezelligheid kan toevoegen in je huis. Verschillende kleurtjes en vormen ogen gelijk al een stuk minder ‘strak’ dan dat je alles van hetzelfde formaat hebt.

kunstbloemen van otto.nl

Planten & bloemen

Vanaf dag één stoor ik me al aan een hoekje in de woonkamer die heel leeg is. Er staat een lamp die we gekregen hebben uit nood, omdat we nog steeds geen lamp hebben. Het liefst wil ik daar een grote kamerplant. Nu kom ik op het punt dat ik toegeef dat zelfs cactussen bij mij dood gaan. Herinneren jullie dit verhaal nog? Ik ben echt super slecht in planten onderhouden en weet gewoon echt niet hoe dit moet. Een gemiddelde kamerplant is duur en het is zonde als deze met vier maanden al dood is. Er bestaan genoeg kunstplanten maar vaak ogen die erg nep. Toch denk ik aan de hand van deze foto’s dat het bij deze wel meevalt en ben ik heel benieuwd of dit in het echt ook zo is.

Voor nu staat een kamerplant het allerhoogst op mijn lijstje en ben ik erg benieuwd of dat is wat ik zoek in mijn huis. Ik denk dat een grote groene kamerplant het al erg goed zou doen in ons huisje. Alle items die ik heb laten zien komen van Otto.nl en zijn op dit moment allemaal te verkrijgen. Als je verder nog tips hebt hoe ik van mijn huis een thuis kan maken, laat het dan zeker even achter in de reacties!

Liefs,
Rebecca

22 Reacties

 1. 28 april 2017 / 08:31

  Ik vind dat ook zo moeilijk. Heb altijd leuke ideeen maar eenmaal in de winkel weet ik niet zo goed meer hoe en wat.

 2. 28 april 2017 / 09:30

  Plantjes waren bij mij ook dé oplossing. Ze doen zo veel! En ook een boeket bloemen op tafel creëert echt een hele mooie sfeer. Maar ik sluit me wel helemaal bij je aan: van een huis een thuis maken is een uitdaging. Zeker nu er bij ons nog moet geschilderd worden & we nog geen lampen hebben. Dat voelt dan heel kaal! Liefs!

 3. 28 april 2017 / 10:10

  Ik heb hetzelfde gevoel, al moet ik nu eerst even ontspullen voordat ik nieuwe, huiselijke dingen toevoeg. Ik heb zo onnodig veel spulletjes en word er met momenten echt nerveus van.

 4. 28 april 2017 / 11:21

  Pas toen ik bij ons een aantal groene planten in de kamer had gezet, leek het eindelijk wat meer aangekleed. Wij hebben ook niet veel aan de muur hangen en wonen hier nu iets meer dan een jaar. We hebben al tijden plannen voor foto’s aan de muur, maar het komt er nog niet echt van.
  Ik zou zeker ook voor een kleed gaan, maakt het net wat meer af, beter voor de ‘akoestiek’ en ik vind het gewoon fijn omdat ik vaak koude voeten heb haha.

 5. 28 april 2017 / 11:34

  Dat komt vanzelf wel hoor. Toen ik net verhuist was heb ik me in het begin ook niet echt thuis gevoeld, die dingen die je huis je thuis maken kom je vanzelf wel tegen. Maar een plant en iets aan de muur helpt wel. Laats heb ik ook een tapijt gekocht (gewoon effen, bij de IKEA) en dat maakt het ook gelijk een stuk huiselijker 😉

 6. 28 april 2017 / 11:34

  Ik snap dit heel goed. Het is ook gewoon lastig om het nog iets ‘gezelliger’ te maken, maar met wat leuke planten en extra decoratie kan het al veel schelen!

 7. 28 april 2017 / 13:20

  Dat is echt iets wat me heel erg eng lijkt: een nieuwe thuis hebben. Ik ben echt zo’n iemand bij wie dat heel erg moeilijk gaat. Handig deze tips, die ga ik onthouden voor later, vooral de planten vind ik een goed idee!
  Liefs,
  Elles

 8. 28 april 2017 / 14:44

  Ik heb precies hetzelfde en baal er zo van! Wat wil ik nou, dit is niet hoe ik het voor ogen had haha

 9. 28 april 2017 / 14:47

  Ik vind het ook zo moeilijk! Het is nog niet wat ik wil, zo kaal en saai!

 10. 28 april 2017 / 17:36

  Oeh, daar heb ik ook altijd schrik voor… dat eens ik een eigen huis ga hebben, ik er mij niet snel ‘thuis’ ga voelen. Hopelijk lukt het je toch snel om met leuke accessoires en plantjes enzo een beter gevoel op te wekken. Succes ermee <3

 11. 28 april 2017 / 18:10

  Ik denk dat je met planten al een stuk verder bent. Ik heb super veel planten in huis en kan niet zonder. Wat leuke kussens, een mooie plaid en een mooi kleed bij de bank maakt alles een stuk warmer. Gewoon durven 🙂

 12. 28 april 2017 / 20:24

  Vooral planten doen heel veel in je huis en die je daar hebt laten zien zijn wel echt heel erg mooi

 13. 28 april 2017 / 21:22

  Een grote plant in de woonkamer kan wonderen doen! Ik denk zelf dat ook persoonlijkere items voor een echte thuisgevoel kunnen zorgen. Collages aan de muur met mooie herinneringen bijvoorbeeld 🙂

 14. 29 april 2017 / 14:56

  Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om er echt je ‘thuis’ van te maken! Misschien wat dingen aan de muur ophangen, zoals schilderijtjes of een mooie spiegel? Kussens en planten zullen inderdaad ook wel helpen!

 15. Rowanne Jekel
  29 april 2017 / 20:25

  hee

  ik vind ‘t leuke om foto’s van waarde aan de muur te hebben.
  mijn huis is alles wit de bank grijs en mijn accessoires kobalt blauw en grijs een hele leuke en frisse combinatie verder heb ik een tv meubel van de Ikea waar ook vakken in zitten ik heb elk vak anders in gericht 1 in het teken van autorace (voor mij en mijn vriend belangrijk) 1 in het teken van reizen enzovoort
  hoop dat je hier een beetje wat aan hebt

 16. 29 april 2017 / 21:05

  Ik herken het heel goed wat jij zegt. Wilde ook een Instagram waardige en minimalistische kamer, maar wat is dat ongezellig zeg! Planten maken wat mij betreft echt de sfeer in huis, ik heb er dan ook lekker veel staan. Verder heb ik ook veel hout en natuurlijke producten. En items die ik op reis verzamel. Kussens geven inderdaad ook veel sfeer aan een kamer. Die jij gedeeld hebt vind ik ook erg mooi! 🙂

 17. Ilse
  29 april 2017 / 22:37

  Het lastige en moeilijkste van je huis inrichten is GELD!! Alles is zo duur. Als je iets leuks ziet is het vaak niet te betalen dus neem je maar weer iets dat wel te betalen is maar net niet je smaak! Jammer maar zo gaat dat bij mij teminste altijd!

 18. 29 april 2017 / 23:53

  Ik vind die plantjes heel leuk! Ik woon al 12 jaar in mijn woning en het voelt zeker als thuis alleen is het voor mijn gevoel nog steeds niet af 😉

 19. 1 mei 2017 / 20:39

  Wij hebben heel veel foto’s in huis, kleur en planten en het is gezellig vol. Dan voel ik me het meest thuis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video

Privacyvoorkeur centrum

Google analytics

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u deze website blijft gebruiken.

_gat,_ga,_gid
_gat,_ga,_gid