A sunday well spent..

A sunday well spent..

Dat ik van een goede portie me-time houd is inmiddels wel bekend. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk ik dat vind en raad het ook echt iedereen aan. Vaak hoor ik ‘ja maar ik kan niet niks doen’.. je hoeft ook helemaal niet niks te doen, je kan ook bewegen en tegelijkertijd ontspannen. Vandaag deel ik mijn ultieme zondag routine, iets wat ik het liefst voor altijd blijf doen op zondag. Deze dag is voor mij ook vaak een make-uploos dagje, om ook mijn huid wat rust te geven. Dit keer was het dan net niet het geval, maar negen van de tien keer kun je er vanuit gaan dat zondag no make-up dag is.

A sunday well spent

”She swears lazy sundays were made for her.

Doing whatever it is she wants to do, even if it is nothing at all.”

Uiteraard begint de zondag met iets langer op bed blijven liggen dan normaal. Ik probeer doordeweeks voor 10 uur uit bed te zijn. Dit is voor sommige mensen heel laat, maar ik heb die tijd echt nodig op het moment. Op zondag ben ik minder hard voor mezelf en ga ik pas uit bed als ik denk dat het tijd is. Mijn vriend zet vaak (VRIJWILLIG!) koffie en komt dan ook lekker terug naar boven. We ontbijten niet in bed, maar een bakje koffie is toch altijd erg fijn. De katjes komen er bij en zo liggen we soms nog een paar uur in bed. Ik kan hier echt van genieten en is voor mij een perfect begin van de zondag.

Wandelen in het bos of sporten

Misschien is het voor sommige mensen niet iets wat je graag doet op een luie dag, maar wij denken daar anders over. Sowieso ben ik al dol op het bos en kom er elke week minstens één keer. Het liefst ga ik er alleen met mijn hondje mee, maar op zondag gaan we er vaak samen even heen. Er is een pad door het bos en als je het rustig aan doet, doe je hier toch wel een uur over. De ene keer halen we Nina op bij mijn ouders, de andere keer gaan we met z’n tweeën. Ik zou liegen  als ik zeg dat wij elke zondag fanatiek in de sportschool staan, want dat is niet zo. Toch proberen we steeds iets vaker de dag er mee te beginnen, uiteraard wel pas na het uitslapen.

LASCANA pyjama review

Pyjama, thee & Netflix

Als wij eenmaal thuis zijn dan duurt het niet lang voordat ik ben omgekleed. Als het in de maatschappij oke was om 24/7 in pyjama te lopen dan had ik dat zeker gedaan. Het is dat ik de laatste tijd een zak pyjama’s heb weggedaan, anders had ik een inloopkast kunnen vullen met pyjama’s. Het is zó comfortabel en er zijn zo veel leuke printjes. Iets wat ik raar genoeg nog niet in mijn bezit heb, is een onesie. Het lijkt mij zo ontzettend fijn om in mijn onesie te kruipen met een kop thee en zo de rest van de dag Netflix te kijken. Bovenstaande heb ik gevonden bij LASCANA en staan erg hoog op mijn bucketlist. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik dol ben op foute printjes en deze zijn perfect! Vooral de rode variant lijkt me heerlijk en kijk die schattige bolletjes! Ahh, ik wil zo graag een fijn huispak!

maskertjes op zondagLush shoot for the stars

Time for a long hot bath

Dit doe ik niet elke zondag, want dit vind ik ook heel lekker als het geen zondag is. Als ik even genoeg tv heb gekeken ga ik naar boven en neem uitgebreid de tijd in de badkamer. Ik heb als het ware een heel ritueel voor mijn huid en ga daarna inclusief maskertje in bad. Sinds ik een bad heb weet ik wat ik al die jaren gemist heb en ik denk dat ik nooit meer zonder wil. Het liefst ga ik in bad met meerdere badproducten, omdat ik nou eenmaal dol ben op héél veel schuim. Daarbij is dit dé periode voor mij om in bad te gaan, aangezien alle collecties weer bestaan uit warme en winterse geuren. Hier heb ik een zwak voor en ga daarom extra vaak in bad.

Ssssh, im busy doing sunday

De dag sluit ik het liefst af met vooral niet koken. Vaak eten wij op zondag bij mijn ouders en gaan we gezellig de bbq aansteken. Ja, wij bbq het hele jaar door en is voor ons echt geen zomeractiviteit. We moeten altijd wel lachen als mensen op facebook posten ‘de eerste bbq van het jaar’.. die hebben wij niet. Als we niet bij mijn ouders eten dan vind ik het heerlijk om het simpel te houden.  Afbakbroodjes, smeersels en andere lekkere dingen. Dit is een perfecte afsluiter voor de zondag en zo zijn wij klaar voor de maandag. Oké, we zijn nooit klaar voor maandag.. maar bijwijze van zijn we er klaar voor. Houd jij liever van een actieve zondag of van een rustige zondag?

Liefs,
Rebecca

17 Reacties

 1. 5 november 2017 / 09:17

  Wat heerlijk dat je op zondag echt even je rust kunt pakken om bij te komen van de week en de dag rustig te beginnen en af te sluiten. Ik moest wel lachen om jullie BBQ het hele jaar door. Maar waarom ook niet inderdaad? Het is makkelijk en lekker 🙂 Zelf ben ik op zondag vaak wel druk bezig, maar wel op een manier die ik fijn vind. Dan ga ik bijvoorbeeld knutselen voor een opdracht met ondertussen een serie aan. Heerlijk! Of lekker bloggen met veel pauzes tussendoor. Op z’n zondags zeg maar 🙂

 2. 5 november 2017 / 10:41

  Haha klinkt heerlijk! Ik probeer op zondag altijd nog wat nuttigs te doen omdat ik savonds weer met de trein naar Nijmegen ga. Dat zorgt er wel voor dat ik al lang niet meer een ontspannen zondag heb gehad. Klinkt wel heerlijk, zo’n wandeling door het bos enzo.

 3. 5 november 2017 / 13:17

  Lekker!! Luie zondagen zijn mijn favorieten. Vandaag heb ik bijna niks gedaan (behalve een lange douche genomen, de bank onthaart, 2 wasjes, en de boekenkast ingeruimd) verder heerlijk NIKS!
  Eten halen we straks!
  Prachtige foto’s rebec ?

  • Rebecca
   Auteur
   5 november 2017 / 19:35

   Ahh zo mag een zondag altijd wel zijn! Ik heb vandaag de hele slaapkamer onder handen genomen, maar daarna was ik ook helemaal klaar hoor hihi

 4. 5 november 2017 / 14:01

  Dit klinkt inderdaad als een hele fijne zondag die je het hele jaar wilt door laten lopen, ahaha. Heerlijk!

 5. 5 november 2017 / 14:38

  Mag ik een keertje bij jouw ouders komen eten? 😉 Haha. Wat heerlijk zeg, dat de bbq niet seizoensgebonden is. Zou ik hier ook wel willen, maar ik vrees dat ik dan degene ben de buiten in de kou moet gaan bakken. Heerlijke zondagen heb je. Vrees dat heb bij mij wat minder actief is. Als ik eenmaal op de bank zit, kom ik er het liefst ook niet meer vanaf. Mijn zondagen zijn echt voor schrijven, eten, Netflixen en niets anders. Oooh, en een onesie lijkt mij ook wel wat!

  • Rebecca
   Auteur
   5 november 2017 / 19:34

   Hihi wij zijn echt de moeilijkste niet hoor, dat mag gewoon! Wij zitten allemaal buiten bij het vuurtje, dus er is niet maar 1 persoon die buiten is hihi. Laat maar weten wanneer je komt haha

 6. 5 november 2017 / 17:16

  Ja heerlijk! Kan altijd zo genieten van een relax zondag 🙂

 7. 5 november 2017 / 18:47

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt, en je katje is zo schattig! Voor mij helaas geen lazy Sunday, ik werk namelijk altijd op zondag 🙁

  • Rebecca
   Auteur
   5 november 2017 / 19:35

   Ah dankjewel, ze is inderdaad heel erg lief!
   Werken op zondag doe ik liever niet, maar wat moet dat moet haha

 8. 5 november 2017 / 19:53

  Wauw klinkt echt inderdaad als dé perfecte zondag, heerlijk dit! Wat een prachtige foto’s ook zeg! Ik wil ook al een hele tijd een mooie onesie kopen maar ik ben er nog geen tegengekomen waar ik echt op slag verliefd op was.

 9. 12 november 2017 / 13:13

  Ahh, heerlijk. Die onesies zien er zo lekker warm uit! Ik ben een ongelooflijke koukleum, hihi.

 10. 21 november 2017 / 09:08

  Oh lekker en wat een foto’s om van te smullen weer! Ik ben dus inderdaad ook zo’n type die niet ‘niets’ kan doen. Vaak doe ik op zondag dus dingetjes in huis en er gaat ook eigenlijk geen zondag voorbij dat ik niet aan de blog werk. Maar wél lekker relaxed in pyjama.

 11. Manon
  26 november 2017 / 15:56

  Zalig! Bij kruidvat hebben ze nu heerlijk warme onesies en huispakken, echt een aanrader ?

 12. 27 november 2017 / 15:22

  Heerlijk! Ik vind het inderdaad zo belangrijk om lekker de tijd te nemen voor wat je dan ook wil doen. Je maakt altijd zulke mooie foto’s! En wat ziet je bed er onwijs cosy uit. Love it! Liefs Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video