To travel is to find yourself

To travel is to find yourself

Vorig jaar had ik voorgenomen om in dat jaar minstens vijf verschillende landen te bezoeken. Dit is mij al wel eens eerder gelukt, maar toen heb ik het nooit bewust bijgehouden. Even leek het niet te lukken, maar uiteindelijk zijn het toch nog vijf landen geworden (eigenlijk zes) die ik bezocht in 2017. Zelf ben ik niet zo een blogger die heel veel doet aan terug kijk momentjes, maar dit vond ik erg leuk om te delen. Het heeft mij veel moois gebracht, maar ook heb ik mezelf een beetje meer leren kennen. Het is voor mij op dit moment héél zwaar om te reizen, maar toch hoop ik dat ik er het plezier in blijf zien.

wereldkaarten.nl reviewTo travel is to find yourself

The shortest way to yourself is around the world

Omdat reizen mij altijd al geholpen heeft om weer even tot mezelf te komen, merk ik dat ik het soms ook echt nodig heb. Het doet me op dat moment heel goed, al ben ik na de reis altijd flink uitgeschakeld. Toch heb ik het er voor over en weet ik van te voren dat ik na de reis gesloopt zal zijn. Het houd mij niet tegen om toch nieuwe plekken te ontdekken. Ook miste ik nog een mooi exemplaar in mijn huis om te laten zien hoe mooi reizen en de wereld eigenlijk is. Al vrij snel waren Mitchell en ik het erover eens dat we een grote wereldkaart wilde. In ons huis is veel goud & zwart, dus dit exemplaar van wereldkaarten.nl is perfect in ons huisje. Het geeft iets heel gezelligs en beide zijn we dol op reizen. Het is een wereldkaart op hout, met prachtige gouden details. Love it! Nu nog een leuk plekje vinden om op te hangen en dan kunnen we weer nieuwe reizen bedenken.

reis met srprs.me Met de segway door Lissabon & mega ranzige ei-snack | Vlog #19

Portugal - Lissabon

Iets dat al een hele lange tijd op mijn bucketlist stond, was een surprise reis. Mitchell en ik waren nog nooit écht samen weggeweest, maar hadden tegelijkertijd geen idee waar we naartoe wilden. Zo kwamen we op het idee om ‘het lot’ voor ons te laten kiezen. Een paar weken van te voren kregen we de weersverwachting, wat zeker niet tegenviel in februari. Op Schiphol mochten we de kraskaart open krassen en zo zagen we dat we naar Lissabon gingen. Beide waren we mega enthousiast, want allebei waren we hier nog nooit geweest. Even was ik bang dat we naar een plek gingen waar ik al was geweest en dat zou ik heel jammer vinden. We hadden een hotel op een prachtige locatie, ontdekte perfecte niet al te toeristische restaurantjes, bezochten een foodmarket en deden een tour met de segway. Helaas viel ik hier op mijn achterhoofd, wat dan weer iets minder was. Niet helemaal verrassend, want dat gebeurd nou eenmaal altijd bij mij.

Collect moments, not things

Het feit dat dit de eerste echte reis was die ik samen met Mitchell maakte, maakt het voor mij heel speciaal. Nu ik dit typ besef ik gewoon dat hij mijn eerste echte vriendje en liefde is en ik ben zo ontzettend blij met hem. Ik kan me geen ander voorstellen en kan niet wachten om meer mooie momentjes met hem te beleven. In de tijd dat wij in Lissabon waren, hebben wij ook gevlogd en de eerste video van de vijf kun je hier vinden.

Onze aanraders in Lissabon

Bezoek als je in Lissabon bent zeker eens de foodmarket, doe een rondleiding met een Segway en val dan niet op je hoofd. Bestel geen vieze ei-snack. Zoek ook eens verder dan alleen de toeristische restaurantjes. Ookal zijn die heel erg lekker, wij hebben een paar hele fijne restaurantjes bezocht die iets verder lopen waren, maar OH. ZO. LEKKER. Als je dol bent op burgers, raad ik je aan om te eten bij A Cultura do Hamburguer. Voor dertig euro inclusief fooi zaten wij propvol. Gebruik wel even Google maps want het is niet op een heel druk plekje. Met zo een typische tourbus (taxi kan ook maar die bus is zo leuk) kom je langs een bakkerij waarbij zelfs de inwoners voor de deur staan, deze heet Pasteis de Belem. en hebben er geen moment spijt van gehad. Als je houd van een goed stuk vlees ga dan alsjeblieft naar Sala de corte, man wat was dit heerlijk. Iets prijziger dan de toeristen plekjes, maar super gezellig.

capo caccia sardegna Hoe het echt met mij gaat | De schaamte is er af, nu mijn schuldgevoel nog.. Sardinie zonvakantie 2017 reviewHike in sardinie

Italie - Sardinie

Kimberley en ik zijn al jaren lang vriendinnen en toch zijn wij nooit samen op reis geweest. Beide kun je ons wakker maken voor reizen, dus eigenlijk vonden we dit wel heel vreemd. Zomaar als verrassing kreeg ik van mijn vriend en Kim een reisje naar Sardinië. Weer een plek waar ik nooit was geweest, dus hoe tof was dat? De trip bestond voornamelijk uit hiken en mooie plekken bezoeken. Vaak stopte we even zomaar ergens om te genieten van het uitzicht. Overal, elk plekje is het weer mooi. Als je dacht dat het ergens mooi was, keek je naar links en dan was het nóg mooier. Het autorijden ging me iets minder goed af, maar al met al is het allemaal goed gekomen. De eerste foto van deze is gemaakt in een groot waar we zelf naartoe moesten lopen. Dit uitzicht was echt adembenemend. Ook hier heb ik gevlogd en de eerste van deze reis kun je hier vinden.

A good friend listens to your adventures
a best friend makes them with you

Kim en ik kunnen heel goed met elkaar opschieten, het is niet voor niks dat we al zo lang bevriend zijn. Toch hebben we vaak genoeg momentjes dat we allebei eigenwijs zijn en een flinke meningsverschil hebben. Beide waren we dan ook best bang voor een (kleine) ruzie op vakantie, maar tot ons verbazing is deze er helemaal niet geweest. Sterker nog, we waren het er allebei mee eens dat dit zeker niet de laatste keer was dat wij samen weg zouden gaan. We hebben onwijs mooie plekjes leren kennen en zijn dan eindelijk een keer samen weg geweest!

Tips in Sardinië

Als allereerst wil ik aangeven dat je in Sardinië echt een huurauto nodig hebt. Het is een eiland en er zijn wel wat bussen aanwezig, maar die worden eigenlijk niet echt gebruikt door toeristen. Met de auto kun je overal komen en over het algemeen zijn de wegen prima te doen. Tenzij je afwijkt of een verkeerde afslag neemt waardoor je ineens op een bergweg rijd en wilde koeien tegen komt. Een navigatie is daarom ook wel aan te raden. Als je nog nooit in de bergen hebt gereden, vraag dan even van te voren hoe dat moet. Ik had namelijk geen idee en ik kan je vertellen dat dat een hele enge ervaring was. Neem goede wandelschoenen mee, want de hikes zijn zeker aan te raden. Eet ijs en drink koffie!

Met mama in Mallorca 2017 Eigenlijk stel ik me alleen maar aan..

spanje - mallorca

Ahh hier kijk ik echt met zó veel plezier en liefde op terug. Mijn vader kwam met het idee dat ik mijn moeder eens mocht verwennen en verrassen met een vakantie. Mijn moeder kon het wel gebruiken en ik ook. Het zoeken begon en ik vond het zo ontzettend moeilijk. Ik wist dat ik mijn moeder geen plezier zou doen met een hike vakantie, aangezien zij twee kunstknieen heeft.  Beide konden we wel een oppepper van de zon gebruiken en zo kwam ik al snel uit bij een heerlijke all-inclusive vakantie in Mallorca. Mijn moeder en ik zijn al één keer eerder weggegaan, toen deden we een weekendje Duitsland. Nu was het een vakantie waarbij we lekker niks wilden doen. Genieten, eten, zwemmen en een heleboel koffie en cocktails.

Happiness is.. spending time with your mother

Het doel van deze vakantie was om helemaal tot rust te komen. Niks moet, alles mag. Oké, ik wilde wel heel graag een lookbook opnemen, dus dat is één ding dat stiekem wel moest. Mijn moeder kan dit nou eenmaal goed filmen, dus was ze weer een keer de Sjaak. We hadden een prachtige kamer, hebben heel lang gezwommen in de zee en hebben heel veel gelachen. Ik heb zo veel complimentjes gehad over deze vlogs en veel van jullie vonden het heel leuk om naar te kijken. Zelf kijk ik ze ook nog wel eens, omdat ze me zo veel vrolijkheid geven. De eerste vlog van deze vakantie kun je hier vinden.

Luxemburg stedentrip 2017 Trier Duitsland 2017 tips

Duitsland - eiffel

Niet heel veel later gingen we weer weg. Dit keer ging ik samen met mijn ouders en met Mitchell naar Duitsland. Het leek ons leuk om Mitchell mee te nemen naar de plek waar ik al kom vanaf dat ik vier jaar oud ben. Zelf was ik hier ook al een paar jaar niet geweest, dus om nu bewust mee te maken dat ik hier al zo veel jaar kom was heel erg leuk. We hadden een huisje in Centerparcs geboekt en dit was echt heel nostalgisch. Zo een foute inrichting, maar toch heel gezellig zo met z’n viertjes en Nina. Dit was de eerste vakantie waarbij ik even geen behoefte had aan een vlog camera en heb me hier daarom ook helemaal niet bezig gehouden.

Family is not an important thing, it’s everything

Dat deze vakantie veel voor mij betekende, hoef ik vast niet uit te leggen. Op vakantie met de drie mensen die het meest voor mij betekenen, is een hele mooie herinnering. Taartjes eten op plekken waar ik al zat toen ik vier jaar oud was.. Een dagje naar Luxemburg waar ik de lekkerste koffie ooit dronk. Gezellige avondjes op het park zelf waar mijn moeder zelfs in de microfoon heeft gezonden. Ouderwets in de gamehal airhockey spelen en uiteraard (bijna) alle potjes winnen. Minigolf, zwemmen.. Het was zo leuk en kneuterig. Een verslag van deze reis kun je hier vinden en ook maakte ik een artikel met al mijn outfits van deze trip.

chefchaouen marokko Chefchaoeun blue city Fez morocco tips Fez uitzicht tips chefchaouen marokko tips

Marokko - fez en chefchaouen

Een trip waarvan nog niks online is gekomen is een reisje die ik wederom maakte met Kimberley. Een reis waarbij ik gemengde gevoelens heb en daardoor is er niks over online gekomen. Vloggen ging niet, omdat veel mensen het niet fijn vinden om in beeld te komen. Overal was het ontzettend druk en ik respecteer het feit dat mensen het liever niet hebben. Begin december stond ons reisje gepland naar Marokko, maar vlak voor deze tijd ging het allemaal al niet meer zo goed met mij. Toch was ik vastberaden dat ik wilde gaan. Eenmaal daar werden de indrukken, de drukte en alles me toch iets teveel. De één na laatste dag was ik zo ‘bang’ dat ik er ook migraine bij kreeg en een koortspijn in mijn lichaam. Deze dag zijn we beide het hotel niet uitgeweest en hebben de hele dag op bed gelegen.

If we were meant to stay in one place we’d have roots instead of feet

Vlak na de reis had ik bijna spijt dat we waren gegaan. Ik was zo down en ook nu heb ik toch weer extra therapie nodig. Hierover volgt nog een ander artikel. Toch kan ik ook waarderen dat we zijn geweest. Vooral de blauwe stad Chefchaouen was prachtig om te zien en hier heb ik me dan ook zeer zeker vermaakt. Zo goed als alles in deze stad is blauw en het is precies zoals de plaatjes op internet. Het cultuur verschil vond ik ook heel mooi om te zien en vooral de liefde voor het geloof. De gebeden die zes keer per dag door alle straten zijn te horen en het respect die ze allemaal voor elkaar hebben. Minder was toch wel dat je om de meter nageroepen werd.. de eerste tien minuten was dit wel leuk voor ons ego, maar na een tijdje was dit echt niet leuk meer. Al met al ben ik toch heel blij dat ik deze reis mag toevoegen aan alle plekken die ik gezien heb dit jaar.

Cheers to new adventures

Dit jaar wil ik het allemaal iets rustiger aan doen. Deze reisjes hebben behoorlijk impact op mij gemaakt, maar spijt heb ik er zeker niet van. Voor nu staan er al twee héle leuke landen op de planning, waarvan ik de eerste al heb verklapt op mijn Instagram. Ik kan niet wachten om hier heen te gaan, want ook dit word een eerste keer voor mij. Hier hoop ik wel te kunnen vloggen, omdat ik dit zelf een hele fijne manier van herinnering vind. Heb jij ook mooie landen bezocht in 2017?

Liefs,
Rebecca

18 Reacties

 1. 6 januari 2018 / 07:57

  Wat een mooie foto’s! Heel veel mooie landen bezocht. Ik wil heel graag nog eens naar Marokko, lijkt me prachtig! Ik heb dit jaar geloof ik 3 landen bezocht! Maar heb dit jaar ook veel plekjes in Nederland bezocht.

 2. 6 januari 2018 / 08:38

  Prachtige foto’s weer hoor! Ik vind het juist zo leuk om te zien een terugblik. De vakantie met je moeder vond ik echt super leuk om te zien in je vlogs en die foto met je witte outfitje is mijn favoriet!

 3. 6 januari 2018 / 08:47

  Prachtige foto’s. Jaloers ook op je reizen!! Voor de kindjes er waren deden we dat ook, mis het nu wel hoor (al zijn we evengoed nog weggeweest met z’n twee toen we 1 kindje hadden maar toch..)

 4. 6 januari 2018 / 09:39

  Wat een prachtige plekken heb je dit jaar bezocht en heel gaaf dat je kunt terugblikken op een jaar waarin je in meerdere mooie landen bent geweest. Zo’n wereldkaart is dan een mooi aandenken! Ik vind het wel heel naar om te lezen hoeveel impact de reis naar Marokko heeft gehad. Ik hoop dat de therapie helpt om de dingen die toen opkwamen een plekje te geven. Veel sterkte! ♥ En op naar een mooi 2018, waarin je hopelijk weer kunt genieten van mooie reizen!

 5. 6 januari 2018 / 10:34

  Echt mooie foto’s en Marokko lijkt me ook echt een mooi land om eens te bezoeken. Dit jaar ben ik naar Duitsland geweest en naar Bonaire.

 6. 6 januari 2018 / 11:15

  Super mooie reizen heb je gemaakt. Leuk dat er ook alweer twee nieuwe tripjes op de planning staan. Iets hebben om naar uit te kunnen kijken is altijd tof natuurlijk. En aaah, zo’n surprise reis zou ik dus ook heel graag eens willen maken met mijn vriend. Ik ben normaal een hele grote planner dus dat zou eens iets uit mijn comfort zone zijn. Lijkt me zo spannend 🙂

 7. 6 januari 2018 / 11:54

  Wauw, wat een prachtige reizen heb je gemaakt! Ik vond je Lissabon vlogs zo leuk! Jammer dat je je in Marokko toch niet zo goed voelde, wel heel dapper dat je toch bent gegaan! Wel jammer dat ze respect hebben voor elkaar maar niet echt voor toeristen dus 😉 Haha. Ik haat het zo erg om nageroepen te worden.

 8. 6 januari 2018 / 14:37

  Wat leuk dit! Ik vind de wereldkaart op de eerste foto’s trouwens prachtig. Ik heb een prachtige rose gouden wereldkaart gezien bij de Urban Outfitters waar je de landen moet krassen, helaas vond ik het een beetje prijzig. Echt een heel mooi artikel heb je geschreven, leuk om zo’n overzicht te krijgen van alle plekjes die je bezocht hebt in 2017! Zelf ben ik alleen in Spanje geweest, ik hoop dat ik in 2018 terug wat meer kan reizen.
  Liefs,
  Yara

 9. 6 januari 2018 / 17:05

  Mallorca!! ???
  Ik wil nog wel een keer. Was echt heel erg leuk!

 10. 6 januari 2018 / 23:30

  Wat een prachtige plekken heb je bezocht zeg. Vooral de reis met je mama vind ik zo leuk. Moest ik ooit de kans hebben om dit met mijn mama te doen twijfel ik zeker niet. Jammer dat je laatste reisje niet was wat je ervan verwachtte en hopelijk gaat het weer wat beter met jou.

 11. 7 januari 2018 / 09:48

  Wat een schitterende foto’s allemaal . Super leuk dat je ze deelt. ‘Collect moments, not things’. ZO WAAR! Ik ben gek op foto’s (alhoewel dat feitelijk gezien ook things zijn haha;-)) omdat je daarmee helemaal terug bent bij een bepaald moment. Een van de eerste dingen die ik dan ook doe zodra we terug zijn van een vakantie is wat foto’s af laten drukken en in een lijstje stoppen. Wij zijn niet echt globetrotters als in dat we allemaal exotische landen bezoeken, wij houden van stedentrips en zijn het afgelopen jaar in Londen, Madrid en Parijs geweest en tijdens onze laatste vakantie zijn we verloofd, een éxtra bijzonder reisje was dat.

 12. 7 januari 2018 / 14:36

  Wat heb je leuke reisjes gemaakt en mooie landen bezocht! Ik zou heel graag nog eens naar Lissabon en Sardinie willen. Lijkt me prachtig:). Ik heb ook veel mooie reisjes mogen maken dit jaar. Zo ben ik naar Londen, Berlijn en Parijs geweest, in het voorjaar naar Aruba en in de zomer Spanje. Ben heel benieuwd naar de reisjes dit jaar!

 13. 7 januari 2018 / 20:28

  Leuk artikel! Wij zijn helaas niet op vakantie geweest in 2017, maar gaan dit jaar lekker lang.

 14. 8 januari 2018 / 22:50

  Wauw, heel tof om te lezen en de foto’s zijn erg mooi! Leuk dat je zoveel gezien hebt.

 15. 10 januari 2018 / 17:13

  Wat een heerlijke reisjes! Ik zou ook graag wat meer reizen, maar dat lukt helaas niet. In 2017 heb ik Denemarken bezocht, ook een heel mooi land 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

My latest video

Privacyvoorkeur centrum

Google analytics

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u deze website blijft gebruiken.

_gat,_ga,_gid
_gat,_ga,_gid